ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάντος: "Βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου"

Σάντος: "Βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου"
INTIME SPORTS

Ο Φερνάντο Σάντος αφού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, επεσήμανε πως η πρόκριση δεν έχει έρθει ακόμη και αυτό θα γίνει την Τρίτη στην Ρουμανία.

Προσγειωμένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη επί της Ρουμανίας.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός τόνισε πως η πρόκριση δεν έχει έρθει ακόμη και αυτό θα γίνει το βράδυ της Τρίτης στην Ρουμανία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

" Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο. Μπήκαμε καλά και δυνατά. Είχαμε την πρωτοβουλία και θέλαμε ένα γρήγορο γκολ που ήταν σημαντικό. Προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε γρήγορες αντεπιθέσεις των Ρουμάνων. Δυστυχώς δεχθήκαμε νωρίς το γκολ της ισοφάρισης από στημένο αν και προηγηθήκαμε όπως θέλαμε.

Η αντίδρασή μας άμεση και πετύχαμε το δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ξέραμε πως έπρεπε να σκοράρουμε κι άλλα γκολ αφού είχαμε δεχθεί ένα γκολ. πετύχαμε και ένα τρίτο γκολ ενώ μπορούσαμε κι άλλα. Την Τρίτη πάμε για να σφραγίσουμε την πρόκριση. Βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου. Θα πρέπει να κρατήσουμε το προβάδισμα που έχουμε και να προκριθούμε".

Για τα ποσοστά της πρόκρισης είπε: " Δεν κάνω προγνωστικά. Είμαστε στο ημίχρονο. Μια φάση μπαράζ έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Είμαστε σε καλύτερη θέση αφού έχουμε δυο γκολ περισσότερα. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και το ματς δύσκολο στη Ρουμανία".

Ήταν η Ελλάδα καλύτερη ή η Ρουμανία κακή; " Πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στην ομάδα μου. Εξουδετερώσαμε πολύ καλά τα ατού των Ρουμάνων".

Τι ήταν αυτό που αλλάξατε στην ομάδα και είχαμε τρία γκολ και πολλές ευκαιρίες; " Δεν άλλαξα πολλά. Τέτοιου τύπου ματς δεν τα παίζεις τα κερδίζεις. Αυτό έμεινε στους παίκτες μου. Σε μια προκριματική φάση μετράνε οι πόντοι.

Σήμερα ξέραμε πως είναι σημαντικό εκτός από το να μην δεχθείς γκολ, να πετύχεις όσα περισσότερα μπορείς. Στην τελευταία φάση θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και τέταρτο γκολ".

Ικανοποιηθήκατε από την αντίδραση μετά το 1-1 και την ηρεμία που είχε η ομάδα; " Για εμένα δεν είναι έκπληξη η εμφάνιση της ομάδας. Ξέρω πως έτσι μπορούμε να παίζουμε. Ικανοποιημένος θα είμαι την Τρίτη εάν προκριθούμε. Πιστεύω στους παίκτες.

Αυτό που κοιτάω είναι να είμαστε καλοί και αυτοί που πρέπει στον αγώνα της Τρίτης. Θα δώσουμε μεγάλος βάρος να μην δεχθούμε γκολ αλλά αυτό δεν αρκεί. Σημαντικό θα είναι στη Ρουμανία να πετύχουμε και ένα γκολ".

Όλοι θεωρούν πως η ομάδα προκρίθηκε στο Μουντιάλ. Αυτό θα επηρεάσει τους παίκτες. Στη Ρουμανία πάμε για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα ή για να τα διευρύνουμε; "Ε ίμαστε ικανοποιημένοι γιατί έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δουλειά μου είναι να μην μας παρασύρει ο ενθουσιασμός από την σημερινή εμφάνιση. Στο παιχνίδι της Τρίτης περισσότερο συγκεντρωμένοι και καθαρό μυαλό για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Ο Πιτσούρκα μέσα του πιστεύει πως μπορεί να γυρίσει το ματς. Το ίδιο θα έκανα και εγώ. Η Ρουμανία θα ψάξει το γρήγορο γκολ. Εάν εμείς περιοριστούμε σε παθητικό ρόλο θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ