ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πιτσούρκα: "Η πρόκριση κρίθηκε στην Αθήνα"

Πιτσούρκα: "Η πρόκριση κρίθηκε στην Αθήνα"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός της Ρουμανίας Βίκτορ Πιτσούρκα απέδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα για την πρόκριση της την οποία και χαρακτήρισε απολύτως δίκαια.

Αποστολή στο Βουκουρέστι: Παναγιώτης Χαραλάμπους

Παρά την απογοήτευση του από τον αποκλεισμό της Ρουμανίας ο τεχνικός της Βικτόρ Πιτσούρκα δήλωσε πως η Ελλάδα πέρασε δίκαια καθώς ήταν καλύτερη και στα δυο παιχνίδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αρχηγού της Εθνικής Ρουμανίας Βλαντ Κίρικες ο οποίος επίσης στάθηκε στην ανωτερότητα της Ελλάδος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδος τόνισε:

"Η Ελλάδα ήταν καλύτερη από μας και στα δύο παιχνίδια και η πρόκριση κρίθηκε στην Αθήνα. Πέρασε δίκαια, παρότι είχε ένα γκολ οφσάιντ στο πρώτο παιχνίδι και σήμερα δεν μας δόθηκε πέναλτι. Ακόμη και σήμερα, που ήρθαμε 1-1 και είχαμε την υπεροχή σχεδόν σε όλο το ματς.

Ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα και μετά ήρθε και το γκολ της Ελλάδας εδώ.Ήταν μία ωραία εμπειρία η πορεία μας στα προκριματικά και είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπορέσαμε να προκριθούμε.

Θα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και μείναμε εκτός. Πιστεύω πως ξεπεράσαμε τις προσδοκίες, είχαμε μία ανταγωνιστική ομάδα σε υψηλό επίπεδο και αν δεν είχαμε δεχτεί το γκολ στη ρεβάνς, ίσως να είχαμε ντέρμπι.

Ελπίζω η Ρουμανία να προκριθεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου και θα δούμε. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα γι’ αυτό. Είμαι απογοητευμένος».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Ρουμανίας Βλαντ Κίρικες παραδέχτηκε και αυτός την ανωτερότητα της Ελλάδας:

«Οι Έλληνες ήταν καλύτεροι και πρέπει να παραδεχτούμε πως δίκαια πέρασαν. Δεν έχει νόημα να λέμε αν η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς ή εδώ. Απλά, οι Έλληνες ήταν ανώτεροι. Αποδείχτηκε πως είναι δυνατή ομάδα»

«Αρχίσαμε καλά τον αγώνα, κλείσαμε τους Έλληνες στο μισό γήπεδο, αλλά το γκολ που πέτυχαν άλλαξε τα πάντα και παρότι πιέσαμε μετά το αυτογκόλ, δεν απειλήσαμε ουσιαστικά. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας και όλους αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την πορεία. Δυστυχώς παρότι φτάσαμε κοντά, αλλά χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία και δεν ξέρω πότε θα μας παρουσιαστεί ξανά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ