ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Πίρλο Καραγκούνης Ντρογκμπά

Το Sport24.gr παρουσιάζει δέκα βετεράνους ποδοσφαιριστές που θα δώσουν μία από τις τελευταίες παραστάσεις της καριέρας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Μόλις 11 ημέρες έμειναν μέχρι την έναρξη του 20ού Μουντιάλ και όλες οι ομάδες ετοιμάζονται πυρετωδώς έτσι ώστε να είναι έτοιμες για το μεγάλο τουρνουά.

Στην Βραζιλία, ωστόσο, θα δούμε πολλούς ποδοσφαιριστές που σημάδεψαν μία ολόκληρη γενιά να δίνουν την τελευταία τους μεγάλη παράσταση.

Εμείς συγκεντρώσαμε τους δέκα καλύτερους και περιμένουμε τα δικά σας σχόλια για να προσθέσετε μερικούς ακόμα και να μας πείτε ποιους βλέπετε να τους αντικαθιστούν.

1) Σάμουελ Ετό 33 ετών (Καμερούν)

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Ετό

Σπουδαίος επιθετικός που παραμένει ακόμα και τώρα σε υψηλό επίπεδο. Μετρά 115 συμμετοχές με το Καμερούν, έχοντας σκοράρει 55 τέρματα. Έκανε το ντεμπούτο του το 1997 σε ηλικία 16 ετών στην ήττα της ομάδας του με 5-0 από την Κόστα Ρίκα.

2) Τσάβι Ερνάντες 34 ετών (Ισπανία)

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Τσάβι

Το μυαλό της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας (όπως και της Καταλωνίας με την οποία μετρά 10 εμφανίσεις). Έχει αγωνιστεί σε 131 ματς με την La Roja μετρώντας 13 τέρματα. Η δική του άνοδος συνδυάστηκε με ένα Μουντιάλ και δυο EURO!

3) Τζιανλουίτζι Μπουφόν 36 ετών (Ιταλία)

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Μπουφόν

Έκανε το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια της Ιταλίας το 1997 σε ηλικία 19 ετών υπό τις οδηγίες του Τσέζαρε Μαλντίνι στο ματς με την Ρωσία. Από τότε μετρά 139 συμμετοχές με τους Ατζούρι και φυσικά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Δύσκολα θα τον ξεπεράσει κάποιος...

4) Στίβεν Τζέραρντ 34 ετών (Αγγλία)

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Τζέραρντ PHOTOGRAPH: STEFAN WERMUTH/REUTE

Το 2000 ο αρχηγός της Λίβερπουλ έκανε το ντεμπούτο με την Αγγλία στο ματς εναντίον της Ουκρανίας. Το πρώτο τέρμα πέτυχε δυο χρόνια αργότερα στο 5-1 επί της Γερμανίας. Μετρά συνολικά 110 συμμετοχές με 21 γκολ.

5) Ντιέγκο Φορλάν 35 ετών (Ουρουγουάη)

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Φορλάν

Έκανε τρομερό τουρνουά το 2010 στην Αφρική πετυχαίνοντας πέντε τέρματα. Σε 108 συμμετοχές μετρά 36 γκολ και το ντεμπούτο του έκανε τον Μάρτιο του 2002 απέναντι στην Σαουδική Αραβία, όπου σκόραρε κιόλας (η ομάδα του έχασε με 3-2).

6) Αντρέα Πίρλο 35 ετών (Ιταλία)

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Πίρλο

Ο εγκέφαλος της Ιταλίας τα τελευταία χρόνια μετρά 108 συμμετοχές με τους Ατζούρι με 13 γκολ. Θεωρείται δίκαια μετρ στα χτυπήματα φάουλ και περιμένουμε να μας χαρίσει μία ακόμα τέτοια στιγμή στα γήπεδα της Βραζιλίας.

7) Γιώργος Καραγκούνης 37 ετών (Ελλάδα)

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Καραγκούνης

Ο "τυπάρας" με το δέκα στην πλάτη μετρά 10 γκολ φορώντας τα χρώματα της γαλανόλευκης σε 133 παιχνίδια. Έκανε το ντεμπούτο του το 1999 εναντίον του Ελ Σαλβαδόρ. Αποκορύφωμα της σπουδαίας του καριέρας η κατάκτηση του EURO 2004.

8) Ντιντιέ Ντρογκμπά 35 ετών (Ακτή Ελεφαντοστού)

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Ντρογκμπά

Άλλος ένας σπουδαίος κυνηγός που φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος της καριέρας του. Έχει εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας, μιας και σε 100 συμμετοχές μετράει 64 γκολ. Το ντεμπούτο του έγινε το 2002 απέναντι στην Νότιο Αφρική και σκοραρε το πρώτο του τέρμα ένα χρόνο αργότερα απέναντι στο Καμερούν του Ετό.

9) Φρανκ Λάμπαρντ 35 ετών (Αγγλία)

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Λάμπαρντ

Άλλος ένας σπουδαίος κεντρικός μέσος για την Αγγλία που φτάνει προς τη δύση της καριέρας του. Έκανε το ντεμπούτο του το 1999 απέναντι στο Βέλγιο (νίκη με 2-1), ενώ σκόραρε το πρώτο του τέρμα το 2003 εναντίον της Κροατίας. Από τότε μετρά 103 συμμετοχές με 29 γκολ.

10) Μίροσλαβ Κλόζε 35 ετών (Γερμανία)

Οι βετεράνοι του Μουντιάλ
Κλόζε

Είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Μετρά 14 γκολ σε Μουντιάλ και θέλει άλλα δυο για να ξεπεράσει τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του θεσμού Ρονάλντο. Αν και Πολωνός έχει αγωνιστεί σε 131 ματς με τους Γερμανούς, με 68 γκολ. Έκανε το ντεμπούτο του το 2001 απέναντι στην Αλβανία όπου σκόραρε κιόλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ