ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι τέσσερις διεκδικητές μέσω αριθμών

Οι τέσσερις διεκδικητές μέσω αριθμών

Ποια έχει την καλύτερη επίθεση και πώς φτάνει στο γκολ κάθε ομάδα; Ποια είναι η πιο σκληρή και ποια έχει καλύτερο passing game σε αυτό το Μουντιάλ; Διαβάστε αναλυτικά.

Λένε πάντα την αλήθεια οι αριθμοί; Φυσικά και όχι. Πολλές φορές, μάλιστα, αρκούν για να πει κανείς ψέματα, αν δεν μπορεί να τους ερμηνεύσει σωστά ή αν στέκεται μόνο σε αυτούς. Τι μας λένε, όμως, οι αριθμοί για τις τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν να διεκδικούν το Μουντιάλ; Πάμε να δούμε...

Επιθετικό πλάνο κι ασίστ

Ποια είναι η ομάδα που κάνει τις περισσότερες επιθέσεις ως τώρα με διαφορά από το δεύτερο Βέλγιο; Η Αργεντινή έχοντας 280. Τέταρτη η Βραζιλία (221), πέμπτη η Γερμανία (216) και έκτη η Ολλανδία (206) με την Ελλάδα να είναι έβδομη (167). Κοινός παρονομαστής όλων των ομάδων που συνεχίζουν ότι προτιμούν να επιτίθενται από τα δεξιά.

Από εκεί και πέρα, είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Κολομβία και τις ομάδες που ακολουθούν στις ασίστ. Οι Κολομβιανοί, που αποκλείστηκαν, έχουν 10 και ακολουθούν Βραζιλία (7), Ολλανδία (7) και Γερμανία (6). Πόσες έχει η Αργεντινή; Μόλις τρεις κι αυτό δείχνει ότι πολλά γκολ προέρχονται από ατομικές προσπάθειες.

Έτσι έρχονται τα γκολ

Όπως στις ασίστ έτσι και στα γκολ η Κολομβία είναι επικεφαλής. Μόνο που σε αυτή την κατηγορία έχει και συγκάτοικο στην κορυφή την Ολλανδία. Οι "οράνιε" μπορεί να μη σκόραραν κόντρα στην Κόστα Ρίκα, αλλά έχουν σημειώσει 12 γκολ σ' αυτό το τουρνουά. Από 10 γκολ Γαλλία, Γερμανία, Βραζιλία και οκτώ η Αργεντινή.

Όσον αφορά τα πέναλτι μόνο η Αργεντινή δεν έχει κερδίσει ως τώρα από τις ομάδες που συνεχίζουν. Οι υπόλοιπες έχουν σκοράρει μία φορά από τη βούλα, ενώ η μοναδική ομάδα στο τουρνουά που το έκανε δις ήταν και πάλι η Κολομβία. Το εντυπωσιακό είναι πως η Ολλανδία έχει τα 10 από τα 12 γκολ της σε ροή παιχνιδιού. Οκτώ γκολ σε ροή παιχνιδιού για τη Γερμανία και δύο από στημένες φάσεις, επτά - τρία για τη Βραζιλία κι επτά - ένα για την Αργεντινή.

Τάκλιν, άμυνα και κάρτες

Την καλύτερη άμυνα του τουρνουά μετά την Κόστα Ρίκα (2) έχουν Γερμανία κι Αργεντινή (3). Ένα περισσότερο έχουν δεχτεί Βραζιλία και Ολλανδία. Όσον αφορά τις επεμβάσεις 17 έχει κάνει ο Νόιερ, 14 ο Ρομέρο, 12 ο Σίλεσεν και μόλις έξι ο Σέζαρ.

Τι είναι πιο εντυπωσιακό; Ότι οι Βραζιλιάνοι έχουν επιχειρήσει τα περισσότερα τάκλιν (117) ανεξάρτητα από το ποσοστό επιτυχίας τους. Τέταρτη μετά τις Κόστα Ρίκα και Αλγερία η Αργεντινή με 86, η Γερμανία έχει 82 και η Ολλανδία 73. Αυτό ίσως εξηγεί και τις 10 κίτρινες που έχουν οι Βραζιλιάνοι. Τόσες έχουν μόνο εκείνοι και οι Κοσταρικανοί. Η Ολλανδία έχει επτά, η Αργεντινή πέντε και η Γερμανία τέσσερις. Δεν έχει βγει κόκκινη κάρτα σε καμία εκ των τεσσάρων.

Ευστοχία στις μεταβιβάσεις

Σημασία δεν έχει το πόσες πάσες κάνεις, αλλά το πόσο εύστοχος είσαι. Η Γερμανία, πάντως, είναι πρώτη και στις δύο κατηγορίες με 3577 και 82%. Η Αργεντινή έχει 79% με 3093, η Ολλανδία 2634 με 77% και η Βραζιλία 2471 με 73%. Όσο για τις σέντρες η Βραζιλία έχει 32 και 28%, η Γερμανία 29 και 26%, η Αργεντινή 26 και 19% και η Ολλανδία 23 και 26%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ