ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο πατέρας ονειρεύτηκε, ο Νταβίντ Λουίζ τα κατάφερε

Ο πατέρας ονειρεύτηκε, ο Νταβίντ Λουίζ τα κατάφερε

Δείτε σε VIDEO την όμορφη ιστορία του πατέρα του Νταβίντ Λουίζ, που δεν κατάφερε να παίξει σε Μουντιάλ, αλλά καμαρώνει τον γιο του. "Το αίμα που κυλά στις φλέβες μου είναι πράσινο και κίτρινο", τάδε έφη Νταβίντ Λουίζ.

Ο Λαντισλάου Μαρίνιο ονειρευόταν να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας. Αγωνίστηκε με επιτυχία στην Ατλέτικο Μινέιρο δείχνοντας πως θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μία λαμπρή καριέρα.

Τα χρήματα που έβγαζε από το ποδόσφαιρο ωστόσο δεν επαρκούσαν για να φροντίσει την οικογένεια του. Έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί πρόωρα από το ποδόσφαιρο.

Αυτό που δεν κατάφερε όμως ο Λαντισλάου Μαρίνιο πέτυχε ο γιος του Νταβίντ Λουίς. Ξεπέρασε τον πατέρα του, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο.

Μπενφίκα, Τσέλσι, πλέον στην Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και στη "σελεσάο". Ο πατέρας συγκινημένος εξομολογείτα με πάθος στο νέο φιλμ της Nike Football το μεγάλο ποδοσφαιρικό απωθημένο του, αλλά και πως εξιλεώθηκε από τον 27χρονο γιο του.

Αποσπάσματα από το φιλμ, όπου ο Λαντισλάου αφηγείται:

"Παρατήρησα ότι ο Νταβίντ ήταν φυσικό ταλέντο όταν ήταν στην κοιλιά της μαμάς του γιατί την κλοτσούσε αρκετά!
Έπαιζε με τη μπάλα όλη την ώρα. Με όλα τα μεγέθη.

Θυμάμαι αυτόν τον αγώνα. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα 100% σίγουρος ότι κάποια μέρα θα παίξει για τη Βραζιλία. Έπαιζε για μια ομάδα από τη Μπαΐα και σε εκείνον τον αγώνα απέδειξε ότι ήθελε πραγματικά να πετύχει αυτόν τον στόχο.

Θυμάμαι ότι όταν έπαιζε στην Πορτογαλία, του ζητήθηκε να αλλάξει ιθαγένεια και να αποκτήσει την πορτογαλική για να μπορεί να παίζει για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Ο γιος μου όμως απάντησε: «Το αίμα που κυλά στις φλέβες μου είναι πράσινο και κίτρινο, η καρδιά μου είναι βραζιλιάνικη και θα παίζω μόνο για τη χώρα μου.

Αν απαντά κανείς κατ' αυτόν τον τρόπο ως ενήλικας, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι πήρε την απόφαση αυτή όταν ήταν ακόμα παιδί.

Το να είμαι πατέρας και να βλέπω τον γιο μου να παίζει για την ομάδα της Βραζιλίας, κάνει τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Από την στιγμή που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, τα παιδιά στη Βραζιλία έχουν ήδη τη μπάλα στα πόδια τους. Κάθε ένα από αυτά ονειρεύεται να παίξει στη Σελεσάο. Πρόκειται όμως για ένα μεγάλο όνειρο που δύσκολα μπορούν να πραγματοποιήσουν όλοι. Αλλά για κάθε παιδί που θα πετύχει αυτόν τον στόχο, που θα συμμετάσχει δηλαδή στην εθνική ομάδα, θα αποτελέσει ένα αξέχαστο όνειρο.

Όταν ήταν νεότερος στο Μπέλο Οριζόντε, ο Mαρίνιο ονειρευόταν να παίξει για την Εθνική Βραζιλίας. Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην τοπική ομάδα, είχε δημιουργήσει την δική του πορεία, όταν ξαφνικά οικονομικές και οικογενειακές δυσκολίες τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το όνειρο του.

Είναι ήδη δύσκολο να εξηγήσουμε τι σημαίνει να είσαι Βραζιλιάνος και φίλαθλος ποδοσφαίρου, να είσαι πατριώτης, ντυμένος σε πράσινο και κίτρινο. Αυτή είναι η στιγμή όπου όλοι είναι ενωμένοι και οι άνθρωποι ξεχνούν τις αντιπαλότητες και οτιδήποτε άλλο και ενώνονται για τον ίδιο σκοπό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ