ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φόβοι για εθνικιστικές εκδηλώσεις στα μπαράζ

Φόβοι για εθνικιστικές εκδηλώσεις στα μπαράζ

Η FIFA έχει χαρακτηρίσει επικίνδυνους τους αγώνες μπαράζ της Εθνικής με τη Ρουμανία, λόγω της δυναμικής παρουσίας εθνικιστικών κινημάτων στις δύο χώρες.

Η έξαρση του εθνικισμού σε Ελλάδα και Ρουμανία έχει προβληματίσει τη FIFA, που ανησυχεί για το πόσο δυναμική θα είναι η παρουσία των εθνικιστικών κινημάτων των δύο χωρών στα μεταξύ τους μπαράζ.

Τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ρουμανία - Εσθονία, αναρτήθηκε ένα πανό που ανέγραφε: "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ", γεγονός που προμηνύει πως κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί κάτι ανάλογο και στον αγώνα της "Αρένα Νασιονάλα" στις 19 Νοεμβρίου.

" Η FIFA και η UEFA ανησυχούν γενικότερα για τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά αρμόδιοι είναι οι ιθύνοντες των σταδίων και οι αστυνομικές Αρχές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσουμε", δηλώνει ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης.

Το εθνικιστικό κίνημα της Ρουμανίας ονομάζεται "Noua Dreapta", δηλαδή "Νέα Δεξιά", μέλη της οποίας έχουν λάβει μέρος σε εκδηλώσεις και καλοκαιρινά καμπ της Χρυσής Αυγής. "Θύμα" τους έχει υπάρξει πριν τρία χρόνια ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος δέχθηκε ρατσιστική επίθεση σε μία φιλική αναμέτρηση Ρουμανία - Ιταλία.

Υπάρχει ένα ακόμα γεγονός που έχει ανησυχήσει αρκετά τις ρουμανικές αρχές, αφού πολύ σύντομα ο Νιγηριανός Κεχίντε Φατάι θα αποκτήσει τη ρουμανική υπηκοότητα και θα μπορεί να είναι μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας.

Πηγή: www.ethnosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ