ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ο Σκολάρι

Έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ο Σκολάρι

Η Βραζιλία με τον Σκολάρι θέλει να κατακτήσει το Μουντιάλ στην έδρα της και το 4-2-3-1 μοιάζει το ιδανικό σύστημα για να το πετύχει.

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι έχει αλλάξει προς το καλύτερο τη Σελεσάο τα τελευταία δύο χρόνια που επέστρεψε στον πάγκο της και με το 4-2-3-1 σκοπεύει να την οδηγήσει και πάλι στην κορυφή του κόσμου.

Από το 2012, όταν και ο Σκολάρι επέστρεψε στον πάγκο της, η Βραζιλία έχει αλλάξει ταυτότητα και δεν καμία σχέση με το συνονθύλευμα που βλέπαμε νωρίτερα.

Μπορεί ο "Φελιπάο" να μην έχει το υλικό που είχε το 2002 ωστόσο δείχνει ικανός και πάλι να οδηγήσει την Εθνική στην κορυφή του κόσμου.

Η αναγκαστική αλλαγή πλεύσης

Έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ο Σκολάρι

Στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Κορέας η Βραζιλία είχε στο ρόστερ της παίκτες όπως οι Ριβάλντο, Ρονάλντο και Ροναλντίνιο που έπρεπε να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα.

Για αυτό το λόγο ο Σκολάρι ήταν ευλογημένος αφού την ίδια ώρα οι αμυντικοί που είχε στη διάθεσή του Ρόκε Ζούνιορ, Εντμίλσον και Λούσιο έμεναν πίσω για να "καθαρίζουν" την μπουγάδα, ενώ Ρομπέρτο Κάρλος και Καφού ήταν τα απόλυτα full-back στο 3-4-3 που έπαιζε η Σελεσάο.

Έτσι, τα χέρια του Σκολάρι ήταν λυμένα και μπορούσαν να χωρέσουν στην ενδεκάδα τα τρία φονικά όπλα της επίθεσης. Τώρα, ο έμπειρος τεχνικός έπρεπε να λύσει πρώτα το μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα αφού η Βραζιλία δεχόταν τα γκολ με το τσουβάλι και έτσι επέλεξε το 4-2-3-1.

Με οδηγό την άμυνα και κλειδί τον Νεϊμάρ

Με αυτό το σύστημα η Βραζιλία έχει βελτιώσει κατά πολύ την αμυντική της εικόνα και πλέον μπορεί να στηριχτεί κιόλας σε αυτή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 20 παιχνίδια η Σελεσάο έχει δεχτεί 15 τέρματα (0.75 ανά αγώνα), ενώ σε δέκα από αυτά έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Η παρουσία του αρχηγού, Τιάγκο Σίλβα, είναι καθοριστική σε αυτό το κομμάτι αφού αποτελεί τον ηγέτη της άμυνας.

Ο Νταβίντ Λουίζ είναι ο άξιο συμπαραστάτης του, ενώ σύνθετο ρόλο έχει ο Λουίζ Γκουστάβο. Θα τον δείτε είτε να παίζει μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, είτε να να τραβιέται πίσω ως λίμπερο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Δίπλα στον άσο της Βόλφσμπουργκ αγωνίζεται ο Παουλίνιο. Διαθέτει σαφέστατα πιο δημιουργικό ρόλο από εκείνον του Λουίζ Γκουστάβο και είναι εκείνος που ανεβαίνει πιο συχνά. Στα άκρα της άμυνας δεξιά θα δούμε τον Ντάνιελ Άλβες, ενώ αριστερά η θέση θα παιχτεί ανάμεσα στον Μαρσέλο και τον Μάξουελ.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες θέσεις είναι κλεισμένες. Στα δεξιά θα βρίσκεται ο Χουλκ ο οποίος με ανάποδο πόδι θα προσπαθεί να βρίσκει χώρους για να σουτάρει. Στα αριστερά θα είναι ο Νεϊμάρ, ενώ σε ρόλο δεκαριού θα δούμε τον Οσκάρ.

Στην επίθεση ο Φρεντ είναι εκείνος που εμπιστεύεται περισσότερο ο Σκολάρι, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος.

Ο τρόπος που αναμένεται να παραταχθεί η Βραζιλία:

Έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ο Σκολάρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ