ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έσπασε το ρεκόρ και είπε "αντίο"!

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JUNE 28:  Faryd Mondragon of Colombia celebrates defeating Uruguay 2-0 in the 2014 FIFA World Cup Brazil round of 16 match between Colombia and Uruguay at Maracana on June 28, 2014 in Rio de Janeiro, Brazil.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JUNE 28: Faryd Mondragon of Colombia celebrates defeating Uruguay 2-0 in the 2014 FIFA World Cup Brazil round of 16 match between Colombia and Uruguay at Maracana on June 28, 2014 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Clive Rose/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Φαρίντ Μοντραγκόν έγινε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη διοργάνωση και μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Κολομβίας από αυτή, είπε το "αντίο" στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Κολομβιανός τερματοφύλακας, Φαρίντ Μοντραγκόν, με την ολιγόλεπτη συμμετοχή του στον αγώνα των "καφετέρος" με την Ιαπωνία, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε Μουντιάλ και μετά τον αποκλεισμό από την εθνική Βραζιλίας ανακοίνωσε σε ένα συγκινητικό βίντεο το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο Φαρίντ Μοντραγκόν πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Δαβίδ Οσπίνα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Ιαπωνία για τη φάση των ομίλων, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Καμερουνέζου, Ροζέ Μιλά, καθώς σε ηλικία 43 ετών έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που συμμετέχει σε Μουντιάλ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Βραζιλία στη Φορταλέζα, που σήμανε και τον αποκλεισμό της εθνικής Κολομβίας από τη συνέχεια του Μουντιάλ, ο τερματοφύλακας των "καφετέρος" ανακοίνωσε μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Σε συλλογικό επίπεδο, αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια με την ομάδα της πατρίδας του, Ντεπορτίβο Κάλι, και από την οποία είχε αποσυρθεί δύο μήνες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για να συγκεντρωθεί στις υποχρεώσεις του σχετικά με τη διοργάνωση. Μεταξύ άλλων, έχει φορέσει τη φανέλα των Σαραγόσα, Ιντεπεντιέντε και Γαλατασαράι.

"Αυτό είναι το τελευταίο μου γήπεδο σαν ποδοσφαιριστής. Ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το ποδόσφαιρο. Είμαι υπερήφανος που αποτέλεσα μέλος αυτής της ομάδας."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ