ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτά χρόνια από εκείνη την κουτουλιά

Επτά χρόνια από εκείνη την κουτουλιά

Επτά χρόνια συμπληρώθηκαν από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ιταλία και την αποβολή του Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό μετά από την κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι (videos).

H 9η Ιουλίου στο ποδόσφαιρο έχει συνδεθεί με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Πριν από δώδεκα χρόνια και τη μετακίνηση του από τη Γιουβέντους στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Γάλλος σταρ έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (σ.σ. τον ξεπέρασε αργότερα η μεταπήδηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ).

Ωστόσο σήμερα συμπληρώνονται επτά χρόνια από τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ιταλία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 1998 δεν φανταζόταν πως θα τελείωνε έτσι η καριέρα του. Με αποβολή μετά από την περίφημη κουτουλιά στον Ιταλό κεντρικό αμυντικό Μάρκο Ματεράτσι.

Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές παραμένουν κοντά στο ποδόσφαιρο. Ο Ζιντάν ξεκινάει καριέρα προπονητή κοντά στον Κάρλο Αντσελότι, τον τεχνικό της Ρεάλ και πρώην προπονητή του στη Γιουβέντους.

Ο Ματεράτσι αποσύρθηκε χρόνια μετά από το ποδόσφαιρο, κατακτώντας το Champions League με την Ίντερ. Παραμένει κοντά στους "νερατζούρι", ενώ ο πατέρας του εργάστηκε για δύο μήνες στον Ολυμπιακό Βόλου.

Η Ιταλία κατέκτησε το 2006 τον 4ο παγκόσμιο τίτλο της. Επικράτησε της Γαλλίας με 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ