ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τη μάχη για ζωή στην κορυφή

Από τη μάχη για ζωή στην κορυφή

Απορρίφθηκε δύο φορές, διαγνώστηκε με φυματίωση, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα κατάφερε να βγει νικητής και πλέον να θεωρείται από τους κορυφαίους στον στόπερ στον κόσμο. (VIDEO)

Υπάρχουν ιστορίες που προκαλούν μόνο τον θαυμασμό και δείχνουν τη δύναμη που μπορεί να κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του. Μία από αυτές είναι και του Τιάγκο Σίλβα ο οποίος γνώρισε την απόρριψη, έδωσε τη μάχη του για τη ζωή και τελικά βγήκε νικητής.

Όπως όλα τα παιδιά στη Βραζιλία από μικρός ονειρευόταν να κάνει μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα. Ωστόσο, δεν ήταν ρόδινα για εκείνον από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια.

Ο 13χρονος τότε Τιάγκο Σίλβα πήγε να δοκιμαστεί στη Φλαμένγκο, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας τον απέρριψαν. Μάλιστα, ήταν έτοιμος να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά η μητέρα του ήταν εκείνη που τον έπεισε να συνεχίσει να κυνηγά το όνειρό του.

Το βήμα στην Ευρώπη και η διάγνωση της φυματίωσης

Από τη μάχη για ζωή στην κορυφή

Τελικά, η Φλουμινένσε ήταν η πρώτη που του έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστεί, για να ακολουθήσουν η RS Futebol και η Juventude. Από εκεί βρέθηκε το καλοκαίρι του 2004 στην Πόρτο των μεγάλων αλλαγών. Εκεί δεν κατάφερε καν να αγωνιστεί με τον 20χρονο τότε Τιάγκο Σίλβα να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να βρουν το τι ευθύνεται για αυτό.

Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι πήγε στην Ντιναμό Μόσχας όπου το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει. Τελικά οι γιατροί στη Ρωσία ήταν εκείνοι που βρήκαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα αποτελέσματα να σοκάρουν. Ο Τιάγκο Σίλβα είχε φυματίωση και δεν κυνδύνευε μόνο η ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά και η ζωή του.

"Οι γιατροί μου είπαν ότι θα έπρεπε να σταματήσω για 12 εβδομάδες γιατί κινδύνευαν οι πνεύμονές μου" είχε δηλώσει τότε ο Βραζιλιάνος αμυντικός. Τελικά χρειάστηκε να παραμείνει για το διπλάσιο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο όντας σε καραντίνα για να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του.

Η αρχή της αναγέννησης

Μετά από ακόμα μία χρονιά εκτός αγωνιστικής δράσης ο Τιάγκο Σίλβα έψαχνε να βρει την ομάδα που θα τον εμπιστευόταν για να επιστρέψει στα γήπεδα.

Από τη μάχη για ζωή στην κορυφή

Η λύση δόθηκε από την Φλουμινένσε και η επιστροφή του στα γήπεδα της Βραζιλίας αποδείχθηκε λυτρωτική. Ο Σίλβα έκανε δύο γεμάτες χρονιές και οδήγησε την άμυνα της ομάδας του. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Βραζιλίας την πρώτη του χρονιά, ενώ τη δεύτερη την οδήγησε μέχρι τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Το Δεκέμβριο του 2008 ήρθε η πρόταση από τη Μίλαν η οποία τον έκανε δικό της με περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι το τέλος της περιόδου δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής αφού η ιταλική ομάδα είχε συμπληρώσει τον αριθμό των ξένων που είχε δικαίωμα να έχει.

Από το καλοκαίρι όμως του 2009 αποτέλεσε τον "βράχο" της άμυνας της Μίλαν και επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του Κάρλο Αντσελότι στο πρόσωπό του. Σε τρία χρόνια είχε 93 συμμετοχές, ενώ βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα πέντε φορές.

Οι εμφανίσεις του τράβηξαν το βλέμμα των ανθρώπων της Παρί Σεν Ζερμέν οι οποίοι δεν δίστασαν να σπαταλήσουν 42 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δικό τους τον παίκτη. Ο ίδιος δεν ήθελε να φύγει από την Μίλαν ωστόσο, η μεταγραφή του ήταν τεράστια ανάσα στα ταμεία της Μίλαν.

Στο Παρίσι ο Τιάγκο Σίλβα συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και δείχνει πως έχει αφήσει πίσω του όλα τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν.

Από τη μάχη για ζωή στην κορυφή

Το όνειρο του Μουντιάλ στη Βραζιλία

Σε επίπεδο εθνικής ομάδας ο Τιάγκο Σίλβα πλέον είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στο κέντρο της άμυνας της Σελεσάο.

Η καριέρα του ξεκίνησε από την Ολυμπιακή ομάδα όπου το όνειρο για την κατάκτηση του χρυσού έσβησε από την ήττα στα ημιτελικά από την Αργεντινή. Το 2010 ο Τιάγκο Σίλβα παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τον πάγκο.

Έκτοτε μπήκε στη βασική ενδεκάδα και δεν βγήκε ποτέ από αυτή. Το 2011 η πορεία της Σελεσάο σταμάτησε στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα όπου και αποκλείστηκε από την Αργεντινή. Αυτή η εξέλιξη έφερε τον Λουίς Φελίπε Σκοράρι στον πάγκο της ομάδα ο οποίος έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον αμυντικό της Παρί.

Με τον Τιάγκο Σίλβα αρχηγό η Βραζιλία κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το περασμένο καλοκαίρι και ο 29χρονος αμυντικό ονειρεύεται να σηκώσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι στην πατρίδα του. Μένει να δούμε εάν θα το καταφέρει....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ