ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαυρίας: "Πρέπει να βγούμε Ευρώπη"

Μαυρίας: "Πρέπει να βγούμε Ευρώπη"

Το κεντρικό πρόσωπο του Nike Mercurial Speed Race ήταν ο Χάρης Μαυρίας και το Sport24.gr μίλησε αποκλειστικά με τον διεθνή άσο του Παναθηναϊκού για την συμμετοχή του στην όλη διαδικασία, την ανάδειξη των νικητών αλλά φυσικά και για την ομάδα του αλλά και την Εθνική Ελλάδος της οποίας αποτελεί μέρος εδώ και καιρό ο 19χρονος πλέον άσος του Τριφυλλιού.

Η διαφημιστική καμπάνια της Nike για το "Mercurial Vapor ΙΧ" λέει "Be Fast, Be Mercurial" και πιο "Fast" που σημαίνει "γρήγορος" από τον Χάρη Μαυρία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για αυτό και ο 19χρονος άσος του Παναθηναϊκού επιλέχθηκε από την Nike ως ο βασικός πρωταγωνιστής της καμπάνιας του νέου παπουτσιού της εταιρείας του "Mercurial Vapor ΙΧ".

Ο άσος του Τριφυλλιού μετείχε από την αρχή στην διαδικασία της συμμετοχής στο event μέσω του facebook.com/NikeFootballGreece σχολιάζοντας αρκετά συχνά τις φωτογραφίες που ανέβαζαν όλοι όσοι ήθελαν να πάρουν μέρος στο event και δίνοντας τους έτσι έξτρα κίνητρο.

Την Τρίτη (19/2) Ο Μαυρίας βρέθηκε αρχικά στην Κηφισιά στο "Athens Indoor Football" και παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια των 64 παιδιών για το ποιοι θα επικρατήσουν. Ήταν συνέχεια δίπλα τους μάλιστα δίνοντας τους συμβουλές και εμψυχώνοντας τους για να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια και αφού μίλησε με όλα τα παιδιά μαζί με τους δυο νικητές τους Φώτης Κολιούση και Παναγιώτη Κωνσταντίνου βρέθηκε στο κεντρικό κατάστημα της Nike.

Εκεί τον συνάντησε το Sport24.gr και μίλησε αποκλειστικά μαζί του με τον Έλληνα άσο του Παναθηναϊκού να αναφέρεται στο "Mercurial Speed Race Event" να μιλάει για το "όπλο" του το "Mercurial Vapor IX" και εν συνεχεία να απαντάει στις ερωτήσεις μας για τον Παναθηναϊκό, την Εθνική Ελλάδος αλλά και την Εθνική Νέων και το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων που έρχεται το καλοκαίρι.

Αρχικά ο 19χρονος άσος του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως του άρεσε πάρα πολύ η ενεργή συμμετοχή του σε όλη την διαδικασία του "Mercurial Speed Race Event" ενώ αναφερόμενος στο "Mercurial Vapor IX" το χαρακτήρισε ως το καλύτερο παπούτσι που έχει φορέσει ποτέ του.

Είχες την ευκαιρία να μιλήσεις με τα δυο παιδιά που συμμετείχαν και κέρδισαν το "Mercurial Speed Race Event" τι σου είπαν, πως είδαν την εμπειρία αυτή;
«Το Nike Mercurial Speed Race ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Με τους δυο νικητές μιλήσαμε, μου είπαν τα δικά τους σχόλια για το παπούτσι, το event, τη διοργάνωση για όλα που ήταν πάρα πολύ καλά. Χάρηκαν πολύ που βγήκαν νικητές και φυσικά είναι χαρούμενοι για το δώρο που θα πάρουν».

Σε είδαμε να τους δείχνεις το παπούτσι και να τους λες διάφορα μυστικά. Τι τους είπες σχετικά με το "Mercurial Vapor IX";
«Το Mercurial αυτή τη στιγμή κατά την γνώμη μου ότι είναι το καλύτερο παπούτσι. Έχει φτιαχτεί για εκρηκτικούς παίκτες και πάνω από όλα είναι πολύ ελαφρύ και αυτό διευκολύνει στις αλλαγές κατευθύνσεων και το πιο σημαντικό είναι να έχεις καλή υφή με την μπάλα. Αυτό είναι σημαντικό και όταν είσαι και γρήγορος τι χρειάζεσαι άλλο;».

Πως ένιωσες με την συμμετοχή σου σε αυτή την διαδικασία, από την αρχή της μέσω του facebook.com/NikeFootballGreece και την δυνατότητα που είχες να μετέχεις ενεργά με σχόλια και σημειώσεις με όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στην διαδικασία;
«Μου άρεσε πάρα πολύ που ανέβαζαν φωτογραφίες και έδειχναν με τον τρόπο τους διάφορες φάσεις από αγώνες. Και πως μπορούν να είναι γρήγοροι, αυτό που ζητάγαμε και όπως μου είπαν και τα παιδιά όταν βρεθήκαμε από κοντά χάρηκαν πάρα πολύ που συμμετείχα και εγώ σε όλο αυτό και τους έδινα κίνητρο».

Είσαι ένας πολύ ταχύς παίκτης και το νέο "Mercurial Vapor IX" της Nike έχει φτιαχτεί για παίκτες που στηρίζονται στην ταχύτητα και την τεχνική τους, τι παραπάνω προσφέρει σε σένα;
«Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι με βοηθάει στο να είμαι πιο εκρηκτικός. Το παπούτσι για έναν ποδοσφαιριστή είναι το όπλο του και ειδικά σε μένα που η θέση μου χρειάζεται συχνή αλλαγή κατευθύνσεων και μάλιστα απότομα εμένα με βολεύει πάρα πολύ και ειδικά όταν έχω και καλή υφή με την μπάλα».

"Να δώσουμε ότι έχουμε για να βγάλουμε τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη"

Ο Μαυρίας όπως και όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού γνωρίζουν ότι φέτος το μόνο που έχει απομείνει είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Τα πράγματα είναι δύσκολα όπως σημείωσε ο 19χρονος άσος ο οποίος όμως μιλώντας στο Sport24.gr υποστήριξε ότι τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του πρέπει να δουν τα παιχνίδια που έχουν απομείνει ως τελικούς για να μπορέσουν να βγάλουν την ομάδα στην Ευρώπη.

Ο 19χρονος άσος του Τριφυλλιού αναφέρθηκε και στην δική του φετινή παρουσία στο Τριφύλλι, την οποία ο ίδιος την βάζει σε δεύτερη μοίρα αλλά και στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού από τις οποίες προέρχεται.

Ο Παναθηναϊκός την φετινή χρονιά έχει μείνει μακριά από τους τίτλους και του έχει μείνει μόνο η έξοδος στην Ευρώπη, πιστεύεις θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ;
«Πραγματικά έχουμε μείνει έξω από τους στόχους μας, διότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί. Αυτό που μας μένει φέτος είναι τα επόμενα παιχνίδια, όσα έχουν απομείνει να τα δούμε σαν τελικούς. Και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Γιατί πραγματικά ο Παναθηναϊκός πρέπει κάθε χρόνο να παίζει στην Ευρώπη και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και φέτος».

Η φετινή σεζόν είναι μακράν η πιο γεμάτη σου στον Παναθηναϊκό. Με συνεχή παρουσίες γκολ και ηγετικά χαρακτηριστικά. Πως αισθάνεσαι; Πως το αντιμετωπίζεις όλο αυτό;
«Αισθάνομαι τυχερός που έχω πάρει αυτές τις ευκαιρίες και έχω παίξει σε τόσα παιχνίδια αλλά από εκεί και πέρα αυτό που έχω μέσα στο κεφάλι μου είναι να συνεχίσω την σκληρή δουλειά. Πάνω από όλα για μένα είναι ο Παναθηναϊκός και να μπορέσει να βγει από αυτήν την δύσκολη κατάσταση».

Είσαι ένα από τα πολλά παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία του Παναθηναϊκού; Το θεωρείς ως συγκυρία και ως μια πολύ καλή φουρνιά που έχετε βγει ή ως συστηματική δουλειά στις ακαδημίες των πράσινων;
«Το έχω πει πάρα πολλές φορές ότι η ακαδημία του Παναθηναϊκού δουλεύει με πάρα πολύ σωστό τρόπο και όχι μόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν έχουν βγει πάρα πολλοί παίκτες από την ακαδημία του Παναθηναϊκού. Όχι μόνο που έχουν παίξει στον Παναθηναϊκό αλλά και σε άλλες ομάδες και πραγματικά οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού ανοίγουν δρόμο σε κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή».

"Αν κερδίσουμε την Βοσνία θα κάνουμε το πιο καθοριστικό βήμα για το Μουντιάλ"

Με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό ο Χάρης Μαυρίας έχει καταφέρει να γίνει μέλος της Εθνικής Ανδρών και να είναι μόνιμα στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για τα προκριματικά της Εθνικής ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Παράλληλα όμως και επειδή του το επιτρέπει η ηλικία του ο νεαρός άσος θα είναι το καλοκαίρι με την Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων της Τουρκίας όπως και οι Καπίνος, Φουρλάνος, Τριανταφυλλόπουλος εκ μέρους του Παναθηναϊκού.

Ο Μαυρίας μίλησε στο Sport24.gr για τις δυο προκλήσεις που έχει μπροστά του τόσο με την Εθνική Ανδρών όσο και με την Εθνική Νέων.

Αρχίζεις σιγά-σιγά να γίνεσαι και μόνιμο μέλος της Εθνικής Ανδρών. Πόσο σημαντικό για σένα είναι να είσαι ένα από τα στελέχη της ομάδας του Φερνάντο Σάντος και ποια η άποψη σου για το ματς με την Βοσνία που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια;
«Το παιχνίδι με την Βοσνία είναι ίσως το πιο κρίσιμο. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αν το πάρουμε αυτό το παιχνίδι θα είμαστε πολύ κοντά στο να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ».

Για την δική σου παρουσία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τι έχεις να πεις;
«Εγώ από την μεριά μου προσπαθώ να παίζω όσο καλύτερα μπορώ στην ομάδα, έτσι ώστε να μπορέσω μετά να κληθώ στην Εθνική Ελλάδος. Διότι για να κληθείς πρέπει να έχεις συμμετοχές».

"Θέλουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση"

Το καλοκαίρι τόσο εσύ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας σου έχετε μπροστά σας το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στην Τουρκία το σκέφτεσαι καθόλου ή είναι νωρίς ακόμα; Ποιος είναι ο στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος;
«Το Παγκόσμιο Νέων είναι πραγματικά μια μεγάλη διοργάνωση και σημαντικό είναι ότι θα πάμε εκεί ως φιναλίστ από το Ευρωπαϊκό. Έχουμε μια καλή ομάδα. Αυτό βέβαια ίσως να μην λέει πολλά. Θα πρέπει να αποδείξουμε και εκεί ότι έχουμε καλή ομάδα. Είναι πολλά τα παιδιά που παίζουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα και είμαστε στην Εθνική Νέων και πρέπει να αποδείξουμε και εκεί ότι δεν βρισκόμαστε τυχαία ως φιναλίστ της Ευρώπης».

Ποιος είναι ο πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Νέων. Με τι θα είστε ευχαριστημένοι;
«Είναι δύσκολο το Παγκόσμιο αλλά να περάσουμε τον όμιλο σε πρώτη φάση είναι ο πρωταρχικός μας στόχος».

Κλείνοντας στο "event" της NIKE για το Mercurial Vapor IΧ είδες πολλούς ποδοσφαιριστές γρήγορους και τεχνίτες, ήταν και κάποιος που θεωρείς ότι μπορεί να ήταν και καλύτερος από σένα;
«Ήταν πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές με πολύ καλά στοιχεία και αυτό που θέλω να πω είναι ότι «event» σαν αυτό της NIKE είναι πολύ σημαντικό να γίνονται, διότι φέρνουν τα παιδιά κοντά σε αθλητές, να γνωρίσουν τα παπούτσια που θα φορέσουν και πιστεύω ότι η NIKE δίνει μεγάλη ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν όλα αυτά τα πράγματα».

Ευχαριστούμε την Nike Greece! για την δυνατότητα που μας έδωσε να μιλήσουμε με τον Χάρη Μαυρία τόσο για το "Nike Mercurial Speed Race" όσο και για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ