COPA LIBERTADORES

Ήρωας Ροναλντίνιο, Μινέιρο στον τελικό

Ήρωας Ροναλντίνιο, Μινέιρο στον τελικό

Η Ατλέτικο Μινέιρο νίκησε 2-0 την Νιούελς Ολντ Μπόις και επικράτησε εν συνεχεία 3-2 στα πέναλτι, έτσι πέρασε στον τελικό του 2013 Copa Libertadores, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολίμπια. Ήρωες στα πέναλτι Ροναλντίνιο και Βίκτορ

Η Ατλέτικο Μινέιρο προκρίθηκε στον τελικό του 2013 Copa Libertadores, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολίμπια Ασουνσιόν, καθώς επιβλήθηκε της Νιούελς Ολντ Μπόις στην διαδικασία των πέναλτι.

Οι Βραζιλιάνοι νίκησαν με 2-0 στο 90άλεπτο του ματς στο "Estádio Raimundo Sampaio" του Μπέλο Οριζόντε και έστειλαν τον ημιτελικό στα πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

Η Ατλέτικο Μινέιρο άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' με τον Μπερνάρντ έπειτα από την ασίστ του Ροναλντίνιο και στο 84' ο Γκιλιέρμε με μακρινό σουτ έκανε το 2-0, στέλνοντας το ματς στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η ομάδα της Βραζιλίας επικράτησε με 3-2, έχοντας ήρωες τους Ροναλντίνιο και Βίκτορ.

Ο Νάτσο Σκόκο εκτέλεσε πρώτος για την Νιούελς και ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με εκτέλεση... αλά Πανένκα.

Τα 4 πρώτα πέναλτι μπήκαν, αλλά και οι 4 επόμενοι εκτελεστές ήταν άστοχοι!

Ο Ροναλντίνιο ανέλαβε ο 5ο πέναλτι της Ατλέτικο και ευστόχησε, ενώ εν συνεχεία ο Βίκτορ απέκρουσε την εκτέλεση του Μάξι Ροντρίγκες και έστειλε τους Βραζιλιάνους στον τελικό.

Θυμίζουμε πως το πρώτο ματς στην Αργεντινή είχε ολοκληρωθεί 2-0 με τα τέρματα των Μάξι Ροντρίγκες και Νάτσο Σκόκο.

Στο άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης, μία μέρα νωρίτερα η Σάντα Φε νίκησε 1-0 στην Κολομβία την Ολίμπια Ασουνσιόν, αλλά η τελευταία προκρίθηκε στον τελικό, καθώς είχε νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς στην Παραγουάη.

Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί στην Βραζιλία το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου στις 03:50 (ξημερώματα Πέμπτης) και η ρεβάνς στην Ασουνσιόν της Παραγουάης ακριβώς μία εβδομάδα μετά (25/08).

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ατλέτικο Μινέιρο θα παίξει σε τελικό του Copa Libertadores, ενώ η Ολίμπια έχει παίξει ήδη 6 φορές έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο τις 3.

TAGS COPA LIBERTADORES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ