ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Κυριακή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Η Κυριακή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης έχει μαζέψει όλα τα φώτα λόγω της συμμετοχής των δύο αιωνίων, αλλά η ποδοσφαιρική Κυριακή έχει μενού που θα ζήλευε ακόμα και ο ίδιος ο Μπερτομέου. Ανήμερα της γιορτής της μητέρας και παραφράζοντας το "Μάνα είναι μόνο μία", οι ποδοσφαιρικοί δίνουν την απάντησή τους: "Μπάλα είναι μόνο μία". Διαβάστε για τις μεγάλες μάχες σε όλη την Ευρώπη και αποφασίστε που θα σταματήσει το ζάπινγκ.

Συγκλονιστικά τα παιχνίδια των ημιτελικών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και εν τέλει πρόκριση των ερυθρολεύκων στον τελικό της Ευρωλίγκα και αποκλεισμός των πρωταθλητών. Ο Βασίλης Σπανούλης και η παρέα του θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στις 21.00 και ο Διαμαντίδης θα παίξει στις 18.00 στον μικρό τελικό (αλήθεια γιατί γίνεται αυτό το παιχνίδι;).

Το μεγάλο τριήμερο του μπάσκετ ολοκληρώνεται την Κυριακή αλλά την ίδια ώρα η ποδοσφαιρική Ευρώπη έχει άλλα πράγματα ν ασχοληθεί. Οι μονομαχίες για τους πρωταθλητές κορυφώνονται, εισιτήρια Champions League/Europa League θα κριθούν στο γκολ, ενώ οι μάχες για την παραμονή θα αναγκάσει τις ομάδες να βγουν από τα χαρακώματα.

Το μενού είναι πλήρες με τους αγώνες σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία να γεμίζουν το πρόγραμμα σε βαθμό που φέρνει ζαλάδα. Τα κομπιουτεράκια είναι απαραίτητο αξεσουάρ για το απόγευμα της Κυριακής όπως και οι βαθμολογικοί πίνακες του Sport24.gr. Πάμε όμως να τα βάλουμε σε μία σειρά και να δούμε τι έχει να αντιπαρατάξει η μπάλα (ναι, μπάλα είναι μόνο MIA και είναι ασπρόμαυρη) απέναντι στην Ευρωλίγκα.

Η πρώτη "μάχη" κερδίζεται από τα αποδυτήρια. Κόντρα στον μικρό τελικό της Ευρωλίγκα (εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί γίνεται) το ποδόσφαιρο έχει σκοράρει από νωρίς, αλλά δινει τη δυνατότητα στο μπάσκετ για ένα καλό τελείωμα.

Premier League

Η σέντρα της Premier League γίνεται μία ώρα πριν την έναρξη του Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα (αλήθεια γιατί υποβάλλονται μεγάλοι παίκτες σε αυτό το μαρτύριο;) με τη μάχη τους τίτλου να μαίνεται ακόμα αν και η Σίτι αγγίζει ή το βαρύτιμο τρόπαιο. Το ενδιαφέρον όμως για τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια, την παραμονή και το... αφεντικό του Λίβερπουλ είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο.

Τίτλος και παραμονή:

Μάντσεστερ Σίτι - ΚΠΡ

Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στόουκ - Μπόλτον

Στο "City of Manchester" η Σίτι θέλει νίκη για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα κόντρα στην ΚΠΡ του Τζιμπρίλ Σισέ που ψάχνει βαθμό/βαθμούς για να μείνει και την επόμενη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. Τα πράγματα είναι απλά για τους "μπλε": Αν φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ τότε θα πάρουν πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια. Για την ΚΠΡ είναι λίγο μπλεγμένο αφού θα περιμένει από την αδιάφορη Στόουκ να σταματήσει την Μπόλτον που καίγεται για τη νίκη-παραμονή.

Τσάμπιονς Λιγκ:

Γουέστ Μπρομ - Άρσεναλ

Έβερτον - Νιούκαστλ

Τότεναμ - Φούλαμ

Την ίδια ώρα, Άρσεναλ, Τότεναμ και Νιουκάστλ δίνουν τη μεγάλη μάχη για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς ακόμα να γνωρίζουν αν η 4η θέση θα δώσει τη δυνατότητα για είσοδο στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτό συμβαίνει γιατί αν η Τσέλσι που αγωνίζεται στον τελικό με την Μπάγερν κατακτήσει την κούπα με τα "μεγάλα αυτιά", τότε θα πάρει το ένα εισιτήριο και από το πρωτάθλημα θα βγουν μόνο οι 3 πρώτοι κι όχι οι 4. Βέβαια υπάρχει και το... καλό εισιτήριο για το Europa League. Σε πλεονεκτική θέση είναι η Άρσεναλ που είναι στην τρίτη θέση και με νίκη αδιαφορεί για ότι συμβεί πίσω της. Ακολουθούν Τότεναμ (δίνει Λονδρέζικο ντέρμπι με Φούλαμ) και Νιουκάστλ με την κατάσταση όμως να μην είναι στα χέρια τους.

Η μάχη του Λίβερπουλ:

Έβερτον - Νιούκαστλ

Σουόνσι - Λίβερπουλ

Στην Αγγλία εκτός από τις μάχες που έχουν να δώσουν κάτι... χειροπιαστό (τίτλο, Ευρώπη, παραμονή) υπάρχει και η μονομαχία του Λίβερπουλ. Έβερτον και Λίβερπουλ θα "ματώσουν" για τη νίκη αφού καμία δεν θέλει να τελειώσει πίσω από την άλλη στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή οι "Toffees" είναι ένα βαθμό μπροστά από τους "Reds" και έχουν το πάνω χέρι ώστε να γίνουν: Αφεντικό της πόλης. (σ.σ. δεν κάνουμε πλάκα είναι σοβαρή η κατάσταση στο νησί γι αυτή τη μονομαχία).

Primera Division

Τη σκυτάλη από το αγγλικό πρωτάθλημα παίρνει η Primera Division (21.00) όπου τα πράγματα είναι εμφανισιακά πιο απλά αλλά κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής μπορούν να γίνουν εξαιρετικά περίπλοκα.

Τίτλος

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια και στο Σαντιάγο Μπερναμπέου θέλει να δώσει την τελευταία παράσταση και να κυνηγήσει κάποια ρεκόρ. Δεν θα πούμε ποια είναι αλλά ο Θανάσης Κρεκούκιας θα τα μαζέψει και θα τα παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα. Η Μαγίόρκα όμως που είναι η φιλοξενούμενη στη φιέστα δεν είναι αδιάφορη αφού έχει ελπίδες για Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κάπου εδώ αρχίζουν να μπλέκουν τα πράγματα.

Ευρώπη:

Λεβάντε - Μπιλμπάο

Ρεάλ - Μαγιόρκα

Μάλαγα - Χιχόν

Η Μάλαγα με νίκη κόντρα στην υποβιβασμένη Χιχόν βγαίνει για πρώτη στο Τσάμπιονς Λιγκ και η ομάδα των Αράβων δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο ξεκίνημα στην Ισπανία. Από εκεί και πίσω όμως γίνεται... χαμός. Με την διαφαινόμενη νίκη της Μάλαγα η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις είναι μεγάλη: Ατλέτικο (53 βαθμούς), Λεβάντε (52 βαθμούς), Μαγιόρκα (52 βαθμούς) και Οσασούνα (51 βαθμούς) θα δώσουν μάχη μέχρι το 90ο λεπτό με τις ισοβάθμιες να κρίνονται από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Σε ανάλυση δεν θα μπούμε γιατί τα σενάρια είναι πολλά και θα χαθεί η... μαγεία. Ενενήντα λεπτά είναι, ας τα απολαύσουμε και μετράμε μετά.

Παραμονή:

Χετάφε - Σαραγόσα

Ράγιο Βαγεκάνο - Γρανάδα

Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο

Σανταντέρ - Οσασούνα

Μεγάλη είναι η μάχη και για την παραμονή με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο μετά τη ρελάνς της Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ και την απαράδεκτη χρονιά της Βιγιαρεάλ. Γρανάδα (42 βαθμούς), Βιγιαρεάλ (41 βαθμούς), Βαγιεκάνο (40 βαθμούς), Σαραγόσα (40 βαθμούς) και Χιχόν (37 βαθμούς) είναι μέσα στο παιχνίδι αι ψάχνουν βαθμό/βαθμούς για να σώσουν την κατηγορία. Η Χιχόν είναι στην χειρότερη κατάσταση αφού εξαρτάται από τους υπόλοιπους, ενώ η Βαγιεκάνο ακόμα και με νίκη θα περιμένει το αποτέλεσμα της Σαραγόσα του Χιμένεθ αφού σε ισοβαθμία μένει στην κατηγορία η ομάδα του πρώτη κιτρινόμαυρου προπονητή. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Χιμένεθ έχει κάνει ένα "θαύμα" φέροντας την ομάδα του μία νίκη μακριά από την παραμονή.

Ligue 1 & Serie A

Μεγάλο ματς διεξάγεται την προτελευταία αγωνιστική (22:00) του γαλλικού πρωταθλήματος, με την πρωτοπόρο, Μονπελιέ, να υποδέχεται την 3η, Λιλ. Αν οι φιλοξενούμενοι νικήσουν θα πλησιάσουν στους 2 βαθμούς την κορυφή και θα δώσουν όμως την ευκαιρία και στην Παρί Σεν-Ζερμέν να πιάσει στην πρώτη θέση την Μονπελιέ και σε μία τέτοια περίπτωση η τελευταία αγωνιστική θα είναι... κόλαση.

Παρί Σεν-Ζερμέν - Ρεν

Μονπελιέ - Λιλ

Στην Ιταλία αν η Γιουβέντους δεν χάσει θα ολοκληρώσει αήττητη το πρωτάθλημα πετυχαίνοντας κάτι τέτοιο νγια πρώτη φορά σε πρωτάθλημα 20 μομάδων. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το Λάτσιο - Ίντερ για μία θέση στον... ήλιο του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αν η Ουντινέζε νικήσει την αδιάφορη Κατάνια θα κατακτήσει αυτή την 3η θέση και θα παίξει προκριματικά Champions League.

Γιουβέντους - Αταλάντα (16:00)

Λάτσιο - Ίντερ (21:45)

Κατάνια - Ουντινέζε

  • Την εξέλιξη όλων των κρίσιμων αγώνων των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μπορείτε να την παρακολουθήσετε LIVE από ΕΔΩ
  • Για τις αναλυτικές βαθμολογίες των πρωταθλημάτων (τις οποίες σίγουρα θα χρειαστείτε) πατήστε ΕΔΩ
  • Για τα τηλεοπτικά παιχνίδια δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ