ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κατάρα της Γερμανίας κυνηγάει τη Ρεάλ

Η κατάρα της Γερμανίας κυνηγάει τη Ρεάλ

Αφιλόξενη χώρα είναι για τη "βασίλισσα" η Γερμανία αφού σε 25 επισκέψεις έχει φύγει μόλις μια φορά με διπλό. Μερικές από τις πιο ντροπιαστικές ήττες τους οι "μερένγκες", τις έχουν ζήσει επί γερμανικού εδάφους.(videos)

Η γερμανική κατάρα που συνοδεύει τη Ρεάλ, επιβεβαιώθηκε στον αγώνα ενάντια στην Ντόρτμουντ για τα ημιτελικά του Champions League. Οι Μαδριλένοι ηττήθηκαν με 4-1, ενώ ο αποκλεισμός πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ.

Δεν είναι ωστόσο ασυνήθιστο να φεύγει η "βασίλισσα" με σκυμμένο το κεφάλι από τη Γερμανία. Έχει αγωνιστεί 25 φορές επί γερμανικού εδάφους, έχοντας κερδίσει μόνο μια φορά (1-2 την Μπάγερ Λεβερκούζεν), έξι φορές έφυγε με την ισοπαλία, ενώ όλες τις υπόλοιπες 18 (!) ηττήθηκε. Και κάποιες φορές μάλιστα και με αρκετά μεγάλο σκορ.

Με 4-1 είχε χάσει η Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπάγερν Μονάχου, στα ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1986-87.

Επίσης, τη σεζόν 1999-2000 οι Βαυαροί επικράτησαν της "βασίλισσας" και πάλι με το ίδιο σκορ.

Μέσα στις πιο μαύρες νύχτες της Ρεάλ στη Γερμανία σίγουρα συγκαταλέγεται και το 5-1 στα ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών από το Αμβούργο (1979-80).

Στο Ουέφα της σεζόν 1986-87 η Ρεάλ σε ένα ταξίδι της στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Γκλάντμπαχ, επέστρεψε στην Μαδρίτη με το ντροπιαστικό 5-1.

Ωστόσο, στο δεύτερο παιχνίδι οι παίκτες της "βασίλισσας" έκαναν μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στα ευρωπαϊκά κύπελλα και τελικά προκρίθηκαν νικώντας τους Γερμανούς στην Ισπανία με 4-0 !

Μια εφιαλτική βραδιά έζησε η Ρεάλ και ενάντια στην Καϊζερσλάουτερν, από την οποία ηττήθηκε με 5-0 στα προημιτελικά του κυπέλλου Ουέφα τη σεζόν 1981-82.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ