ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απόρριψη που τους έκανε... πρωταθλητές

Η απόρριψη που τους έκανε... πρωταθλητές

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, είχε απορριφθεί από πολλές ομάδες στην αρχή της καριέρας του, πριν καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο "ζεστά" ονόματα στην Ευρώπη. Όλες αυτές σήμερα, θα χτυπούν το κεφάλι τους για το... λαυράκι που άφησαν να τους φύγει τότε. Αλλά ποιοι άλλοι μεγάλοι παίκτες είχαν την ίδια τύχη με τον Πολωνό, στην αρχή της καριέρας τους;

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τα 4 γκολ που πέτυχε ενάντια στην Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου να μιλούν γι' αυτό. Σιγά - σιγά όλοι ενδιαφέρονται να μάθουν για την ιστορία του Πολωνού, που πέρασε από πολλά... για να γίνει αυτός ο παίκτης που είναι σήμερα.

Η μοίρα του, τον έφερε στο Ντόρτμουντ και η ομάδα τον εμπιστεύτηκε σε αντίθεση με την Μπλάκμπερν. Η Αγγλική ομάδα είχε την ευκαιρία όταν ο Λεβαντόβσκι αγωνιζόταν ακόμα στη Λεχ Πόζναν να τον κάνει δικό της για περίπου 4-5.000.000 ευρώ.

Η τέφρα, από την έκρηξη του Ισλανδικού ηφαιστείου, στον ουρανό της Ευρώπης τότε, δεν άφησε τον Πολωνό να ταξιδέψει στην Αγγλία και έτσι ο Σαμ Αλαρντάις προτίμησε να πάρει τον Νίκολα Κάλινιτς, αντί γι΄αυτόν. Μάλιστα, μέχρι και σε ελληνικές ομάδες είχε προταθεί ο Λεβαντόβσκι, με τον Παναθηναϊκό τελικά να μην κάνει δικό του τον παίκτη που αργότερα κατέληξε στην Ντόρτμουντ και σήμερα βλέπει τις μετοχές του να έχουν εκτοξευτεί.

Η απόρριψη που τους έκανε... πρωταθλητές

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια κι άλλες ομάδες έχουν κάνει το λάθος και δεν απέκτησαν κάποιο παίκτη όταν τους δόθηκε η ευκαιρία και στη συνέχεια τον είδαν να γίνεται... παγκόσμιας κλάσης.

Ντένις Μπέργκαμπ

Το καλοκαίρι του1994 η Τότεναμ έκανε το μπαμ αποκτώντας τον Γιούργκεν Κλίσμαν από τη Μονακό. Ωστόσο την επόμενη σεζόν, ο Γερμανός αποφάσισε να φύγει για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου. Έτσι η ομάδα ξεκίνησε το ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του. Τότε τους είχε προταθεί ο Ολλανδός, Ντένις Μπέργκαμπ που τότε αγωνιζόταν στην Ίντερ, ωστόσο η Τότεναμ τον απέρριψε προτιμώντας να αποκτήσει τον Κρις Άρμστορνγκ από την Κρίσταλ Πάλας. Ο Μπέργκαμπ τελικά κατέληξε στην Άρσεναλ και η συνέχεια είναι γνωστή.

Dennis Bergkamp, Arsenal
Dennis Bergkamp, Arsenal EMPICS LTD.

Ροναλντίνιο

Πριν μετακομίσει σε κάποιο ευρωπαϊκό σύλλογο ο Ροναλντίνιο, ήταν κοντά στην μεταγραφή του στη Σκωτία και τη Σεντ Μίρεν το 2001. Η σκωτσέζικη ομάδα τον ήθελε δανεικό αλλά ένα νομικό κόλλημα με τα χαρτιά του παίκτη τότε, δεν του επέτρεψαν να ταξιδέψει στη Σκωτία. Αν ήξερε την συνέχεια που θα είχε κάποια χρόνια μετά ο Ροναλντίνιο, τότε η διοίκηση της ομάδας σίγουρα θα "έτρεχε" λίγο παραπάνω με το θέμα του. Έτσι, η Παρί Σεν Ζερμέν κινήθηκε αστραπιαία να τον εντάξει στο ρόστερ της, δίνοντάς του την ευκαιρία να δείξει σ' όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, το τεράστιο ταλέντο του.

Η απόρριψη που τους έκανε... πρωταθλητές

Ντιέγκο Μαραντόνα

Ναι ακόμα και ο "Θεός" είναι στην λίστα τον απορριφθέντων. Το 1978 ο Ντιέγκο Μαραντόνα κι ενώ αγωνιζόταν στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, η αγγλική Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχε φτάσει κοντά να τον κάνει δικό της. Τον 17χρονο τότε Ντιέγκο τον είχαν εντοπίσει οι σκάουτερ της ομάδας και τον είχαν προτείνει στο σύλλογο με τιμή κοντά στις 200.000 ευρώ. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις δεν κύλησαν καλά με την αγγλική ομάδα να αφήνει γρήγορα την υπόθεση Μαραντόνα και να αποκτάει τελικά τον συμπατριώτη του Άλεξ Σαμπέλα. Τελικά, ο Μαραντόνα έγινε -για πολλούς- ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου (μαζί με τον Πελέ) και η Σέφιλντ έκανε ίσως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία.

Η απόρριψη που τους έκανε... πρωταθλητές

Ζινεντίν Ζιντάν

Ο Κέννυ Νταλγκίς είχε προτείνει τον Γάλλο σούπερ-σταρ στην Μπλάκμπερν όταν αυτός ακόμα αγωνιζόταν στην Μπορντό το 1995. Τότε ο πρόεδρος της ομάδας του είχε πει: "Γιατί θες να αποκτήσουμε τον Ζιντάν όταν στην ομάδα έχουμε τον Τιμ Σέργουντ;" Από εκείνη την ημέρα και μετά η Μπλάκμπερν έχει κατακτήσει μόλις ένα Λιγκ Καπ, ενώ ο "Ζιζού" κατέκτησε τα πάντα. Χρυσή μπάλα, παγκόσμιο κύπελλο, πρωταθλήματα κύπελλα και πολλές άλλες διακρίσεις, ενώ για πολλούς είναι μέχρι και ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Δυστυχώς (ή ευτυχώς), η Μπλάκμπερν δεν πίστεψε σ' αυτόν, το 1995.

Η απόρριψη που τους έκανε... πρωταθλητές
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ