ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλειάδης: "Το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει και την επόμενη εβδομάδα"

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017.
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) EUROKINISSI

O υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα εφόσον συμφωνηθούν τα μίνιμουμ ζητήματα από τις ομάδες.

Καλεσμένος στην εκπομπή "Δίκη" στο ΣΚΑΪ ήταν ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου, χωρίς να την ενδιαφέρει το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο.

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα και υποσχέθηκε επέκταση του τμήματος αθλητικής βίας. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το έργο της Κυβέρνησης στον αθλητισμό και τη διακοπή του πρωταθλήματος: "Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μηδενίζει αυτά που έχουμε κάνει αυτά τα τρία χρόνια. Το διακόψαμε για λόγους δημοσίας τάξης. Εγώ είμαι κράτος και δεν με ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα"

Για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη: "Αρμόδιοι είναι οι δικαστές. Στηρίζω το νομικό πλαίσιο τους αθλητικούς δικαστές. Είναι σκληρή και σοκαριστική η εικόνα, αλλά το αφήνω. Μην φορτώσουμε στον ΠΑΟΚ το προπατορικό αμάρτημα. Θα κάνω αυστηρότατη κριτική στον Σαββίδη και σε αυτόν που πέταξε το ρολό. Ο Σαββίδης δεν ανδρώθηκε επιχειρηματικά επί ΣΥΡΙΖΑ".

Για τη σύσταση τμήματος αθλητικού εγκλήματος στην ΕΛ.ΑΣ: "Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επεκτείνουμε το τμήμα αθλητικής βίας στην ΕΛ.ΑΣ. Θα γίνει τμήμα αθλητικής βίας και αθλητικού εγκλήματος με προϊστάμενο αθλητικό εισαγγελέα. Όλα στο φως η λογική μας".

Για τις διαπραγματεύσεις και τις υποχωρήσει: "Το καλοκαίρι κερδίσαμε πολλά πράγματα, κάναμε πολλές υποχωρήσεις όπως το εκλογικό σύστημα, θέλαμε να κάνουμε εκλογές να πάμε στην κανονικότητα, θέλαμε να κερδίσουμε το VAR. Κερδίσαμε, το σχεδιασμό της ελληνικής διαιτησίας. Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε, ο νέος νόμος θα έλθει το αμέσως επόμενο διάστημα.Δεν βγήκαμε ποτέ από την επιτήρηση το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα".

Για την πρόθεση να υπάρχει διάταξη για υποβιβασμό σε δύο επεισόδια: "Στα κείμενα που θα υπάρξουν θα είναι προσδιορισμένα για είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους και βιαιοπραγίες. Δεν θα αφορά το χαρτί που πέταξε ο άλλος και το τενεκεδάκι. Θα είναι για εκτεταμένα γεγονότα. Δεν τιμωρείτο κανένας εδώ και είκοσι χρόνια. Φέτος όλοι περάσαν από τη δαμόκλειο σπάθη της αθλητικής δικαιοσύνης και το πλήρωσαν ακριβά. Ο ΠΑΟΚ όλον τον πρώτο γύρο έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών. Είχε εξαιρετικά σημεία ο νόμος του Κοντονή, είχε και ζητήματα".

Για την παρέμβαση της FIFA: "Έχει δικαίωμα η FIFA να παρέμβει για να διασώσει το ίδιο το άθλημα".

Για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: "Όταν οι φορείς του ποδοσφαίρου συμφωνήσουν στα μίνιμουμ ζητήματα. Μπορεί να ξεκινήσει και την επόμενη εβδομάδα".

Για τη ΔΕΑΒ: "Η ΔΕΑΒ λειτουργεί, συνομιλούμε συνεχώς μαζί τους. Όταν βρήκαμε χρήματα, τους πληρώσαμε. Το 2016 τους πληρώσαμε, το 2017 θα πληρωθεί τις επόμενες ημέρες".

Για το αν υπάρχουν στημένοι διαιτητές ή στημένα ματς: "Δεν μπορώ να ξέρω τι κάνουν οι διαιτητές. Εγώ έσπασα την ΚΕΔ από την ΕΠΟ, βάζοντας ξένους αρχιδιαιτητές. Φέτος έχουμε μόνο ένα φάκελο για την πρώτη κατηγορία από τη Sportradar. Στη δεύτερη κατηγορία είχαμε σημαντική μείωση. Λιγότερους από 20 φακέλους".

Για το πού θα κατέβει υποψήφιος: "Στη Θεσσαλονίκη λένε θα κατεβώ υποψήφιος στον Πειραιά, στον Πειραιά ότι θα κατεβώ στη Θεσσαλονίκη, μάλλον θα είναι κάπου ενδιάμεσα. Δεν είναι κάτι που με απασχολεί".

Πότε θα έχουμε οπαδούς των δύο ομάδων: " Όταν θα σοβαρευτούν οι παράγοντες των ομάδων. Φέτος τα περιστατικά ελαχιστοποιήθηκαν. Τα περιστατικά για τα οποία συζητάμε, έμειναν ατιμώρητα τα προηγούμενα χρόνια. Ζητήσαμε από τη Λίγκα να έλθουν με τις προτάσεις τους. Οι μόνες προτάσεις είναι να μην κατηγορούνται οι πρόεδροι των ΠΑΕ. Δεν γίνεται έτσι".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ