ΕΛΛΑΔΑ

Το ZDF στην Ελλάδα για την κρίση στο ποδόσφαιρο

Το ZDF στην Ελλάδα για την κρίση στο ποδόσφαιρο

Το γερμανικό δίκτυο ZDF γύρισε ντοκιμαντέρ για την κρίση που μαστίζει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Διαβάστε με ποιους μίλησαν οι Γερμανοί και πότε θα προβληθεί το πρόγραμμα.

"Κρίση και ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο και κρίση", είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ZDF για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το συνεργείο με επικεφαλής τον δημοσιογράφο/παρουσιαστή Μάρτιν Σνάιντερ έκανε γυρίσματα την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και στην Κρήτη. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Κυριακή (19/4, 17.15) από το ZDF.

Οι Γερμανοί μίλησαν μεταξύ άλλων με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Ο υφυπουργός τους είπε πως η Πολιτεία είναι υπεύθυνη για τη διαφθορά και τη βία, όχι οι παράγοντες. Τόνισε επίσης πως η Πολιτεία επέτρεψε για κομματικούς λόγους να δρουν ανεξέλεγκτα στο ποδόσφαιρο. Προανήγγειλε μέτρα όπως είναι οι τακτικοί δικαστές στην αθλητική δικαιοσύνη, ακόμη και αν δεν συμφωνήσει η UEFA. Απείλησε πως η Πολιτεία είναι διατεθειμένη να απαγορεύσει τη συμμετοχή των ελληνικών συλλόγων στα κύπελλα Ευρώπης, αν αναγκαστούν να φτάσουν εκεί για να "καθαρίσει" ο χώρος του ποδοσφαίρου.

Στην Αθήνα η ομάδα των Γερμανών μίλησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη και τον επικεφαλής της Superleague, Γιώργο Μποροβήλο. Οι δύο άνδρες διεμήνυσαν πως από την επόμενη σεζόν το παραμικρό επεισόδιο θα επιφέρει ποινές ανάλογες της UEFA, ενώ μέχρι το τέλος του Απριλίου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στον Κοντονή.

Το ZDF στην Ελλάδα για την κρίση στο ποδόσφαιρο

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι "ερυθρόλευκοι" για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, προσθέτοντας πως βρίσκονται δίπλα σε οποιονδήποτε προσπαθεί να αναβαθμίσει το προϊόν. Κατέληξε πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει τις δικές της προσπάθειες για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν οι Γερμανοί να μην μιλήσουν με τους γνωστότερους εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ορισμένα από τα μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004. Τόσο ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, όσο και ο Άγγελος Χαριστέας είπαν πως η δική τους γενιά δεν έχει αξιοποιηθεί από την ΕΠΟ και τη λίγκα, προσθέτοντας πως και οι δύο, αλλά και συμπαίκτες τους στην εθνική ομάδα, είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν.

Η γερμανική αποστολή ταξίδεψε και μέχρι την Κρήτη, αφού είναι σχετικά πρόσφατη η είδηση της πτώχευσης του ΟΦΗ. Πρώην παράγοντες του κρητικού συλλόγου αναφέρθηκαν στα αίτια της κρίσης και της μείωσης των εσόδων, τονίζοντας την κακοδιαχείριση στα οικονομικά. Οι Γερμανοί, πάντως, δεν περιορίστηκαν στο ρεπορτάζ για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκλονίστηκαν από την εικόνα ανθρώπων να ψάχνουν στα σκουπίδια και κατέγραψαν πλάνα από τα συσσίτια που αντίκρισαν στο Ηράκλειο, μια από τις top τουριστικές πόλεις της χώρας μας...

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ