ΕΛΛΑΔΑ

Το "αντίο" του Χιώτη ύστερα από 22 χρόνια καριέρας

Το "αντίο" του Χιώτη ύστερα από 22 χρόνια καριέρας
Χιώτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε ηλικία 40 ετών ο Διονύσης Χιώτης αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση. Η δήλωσή του στο Sport24.gr για το "αντίο" και η νέα σελίδα που ανοίγει μπροστά του ο άλλοτε γκολκίπερ της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ.

1995-2017. Ύστερα από 22 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, ο Διονύσης Χιώτης αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση. Σε ηλικία 40 ετών, έχοντας κατακτήσει Κύπελλο με την ΑΕΚ το 2002, πέντε πρωταθλήματα με τον ΑΠΟΕΛ (2009, 2011, 2013, 2014, 2015), δύο Κύπελλα Κύπρου (2014, 2015), έχοντας παίξει σε 65 παιχνίδια στην Ευρώπη με τις δύο ομάδες, μέχρι και στους "8" του Champions League, αποφάσισε να πει "αντίο".

Ο Χιώτης, που έπαιξε για 1 φορά με την Εθνική Ελλάδας, έπαιξε την περασμένη σεζόν στον Απόλλωνα Σμύρνης, εξασφαλίζοντας την άνοδο στη Super League. Ανέφερε στο Sport24.gr: "Έβλεπα ότι πλέον δεν έχω κίνητρο και θεώρησα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω. Είδα ότι δεν υπάρχει κάτι που πλέον είμαι σε θέση να πετύχω.

Δεν υπήρχε πλέον στόχος, δεν έμπαινα στο γήπεδο με το ίδιο πάθος, όπως στο παρελθόν. Είπα ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσω και με το κεφάλι ψηλά, έχοντας κάνει μια καλή χρονιά, κατά την οποία αναδείχθηκα πρωταθλητής με τον Απόλλωνα Σμύρνης".

Το "αντίο" του Χιώτη ύστερα από 22 χρόνια καριέρας
Χιώτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εκτός από την ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Σμύρνης, ο Χιώτης έπαιξε και σε Εθνικό Πειραιώς (Α'), Προοδευτική (Α'), Κέρκυρα (Β') και Τρίκαλα (Β'). Στην Α' Εθνική έπαιξε σε 119 ματς, σε 63 στη Β' Εθνική και σε 112 στην Κύπρο. Από εδώ και στο εξής, ο 40χρονος ιδρύει τη δική του ακαδημία τερματοφυλάκων ( Dionysis Chiotis GK Academy). Ακόμη δεν έχει βρει την τοποθεσία όπου θα στήσει το νέο του εγχείρημα, αλλά δεδομένα εν καιρώ θα αρχίσει να εκπαιδεύει τους νέους Έλληνες τερματοφύλακες...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ