ΕΛΛΑΔΑ

Στους 74 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ / ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ / ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όσο περνάνε οι ώρες ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική και Δυτική Αττική μεγαλώνει. Στους 74 οι νεκροί σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Δραματικές ώρες βιώνει η Ελλάδα, καθώς η καταμέτρηση των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε Ανατολική και Δυτική Αττική, συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλας Μαλλίδη, ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά που σάρωσε την περιοχή έχει ανέβει στους 74, ενώ ο συνολικός αριθμός τραυματιών είναι 164 ενήλικες (εκ των οποίων οι 10 είναι σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ) και 23 παιδιά. Άσχημη η είδηση ότι οι αγνοούμενοι είναι ακόμη δεκάδες.

Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 190 άντρες της Πυροσβεστικής με 96 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 25 εθελοντές με 12 εθελοντικά οχήματα, 6 μηχανήματα ΟΤΑ και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Από το Λιμενικό επιχειρούν 6 πλωτά μέσα, ιδιώτες, ψαράδες, και η φρεγάτα «Έλλη» του Πολεμικού Ναυτικού. Συνολικά από τη θάλασσα έγιναν 19 διασώσεις και 696 απεγκλωβισμοί κατοίκων που βρήκαν καταφύγιο στις παραλίες και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ραφήνας.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θάλασσα για πολλούς αγνοούμενους, αφού πολύς κόσμος βρήκε καταφύγιο στη θάλασσα, τους παρέσυραν όμως τα ρεύματα στα ανοιχτά. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του 13χρονου κοριτσιού, που έπεσε από γκρεμό στη θάλασσα για να σωθεί από την φωτιά και σκοτώθηκε.

* Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στον Πλατανιά που ξέσπασε από χθες το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση. Η φωτιά απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές και δόθηκε εντολή εκκένωσης των κοινοτήτων Καλάμι και Κατσουφιανά. Στο σημείο επιχειρούν 60 άντρες με 18 οχήματα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

** Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων, όπου μάλιστα η φωτιά έκαψε σπίτια και έφτασε μέχρι και έξω από τα διυλιστήρια, ευτυχώς δίχως να δημιουργηθούν χειρότερα προβλήματα.

*** Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά στο Πανόραμα Καλάμου, όπου η φωτιά ξέσπασε σε πευκόφυτο δάσος και έφτασε για πολλοστή φορά μέχρι τις αυλές των σπιτιών.

Μείνετε συντονισμένοι για τις όποιες εξελίξεις, με συνεχή και ζωντανή ενημέρωση από το News247.gr.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ