ΣΤΗΜΕΝΑ

Προφυλακίστηκε ο Τσακογιάννης

Προφυλακίστηκε ο Τσακογιάννης
INTIME SPORTS

Προφυλακίστηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης , ο παράγοντας της Ηλιούπολης που κατηγορείται για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδι, κάθε εμπλοκή του, αν και αρνήθηκε την εμπλοκή του όπως αναφέρει στο υπόμνημα του.

Ο Τσακογιάννης όπως κι ο Μπέος θεωρούνται εκ των "εγκεφάλων" του κυκλώματος. Ο Ανακριτής, μετά την κατάθεση του υπομνήματος, αποφάσισε την προφυλάκιση του. Μέχρι στιγμής είναι ο δεύτερος που έχει αυτή την τύχη, ενώ πέντε αποφυλακίστηκαν.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι οι εξής: " για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, με δομημένη και διαρκή δράση- η οποία σημειωτέον συνεχίζεται μέχρι σήμερα- με σκοπό την διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, όπως δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, παράβαση περί δελτίων στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης (παράνομο στοίχημα) τελεσθείσα κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στην εν λόγω πράξη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά το υπόμνημα του Τσακογιάννη:

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει:

«Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας, που έχω χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγο για τον οποίο αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και έχω δυστυχώς βρεθεί τώρα, χωρίς να φταίω, αναμεμειγμένος σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση απλώς και μόνο λόγω των κοινωνικών επαφών μου με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τη Δικαιοσύνη».

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή αμφισβητεί μάλιστα το σύστημα ανίχνευσης της ΟΥΕΦΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως « δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνύει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης του». Τονίζει ακόμη ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος δικό του ή κάποιου συγγενικού ή φιλικού του προσώπου και δεν αποδεικνύεται η εμπλοκή του στις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Στο υπόμνημα αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες του που έχει καταγράψει η ΕΥΠ τονίζοντας ότι το περιεχόμενό τους έχει παρεξηγηθεί και πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Τις χαρακτηρίζει μάλιστα ως «συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων», ενώ ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με κάποια από τα πρόσωπα που αναφέρονται ως συνομιλητές του.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ