ΣΤΗΜΕΝΑ

Koύγιας: "Κάποιοι λειτούργησαν σκληρά"

Koύγιας: "Κάποιοι λειτούργησαν σκληρά"
INTIME SPORTS

Επικίνδυνους χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, όσους έχουν συλληφθεί με αφορμή τα "στημένα" παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στον "SportFM 94,6" τόνισε ότι δεν περίμενε την κλήση του Γιάννη Παπακώστα και σχολιάζει πως κάποιοι εξ αυτών φέρθηκαν πολύ σκληρά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

ν φτάσαμε στο σημείο, να είναι και ο Γιάννης Παπακώστας μπλεγμένος, ε, τότε, καλύτερα να πουλήσω την ομάδα… Δεν σας κρύβω ότι με πήρε τηλέφωνο πριν. Βέβαια, δεν μπορώ να τον αναλάβω επειδή είμαι μάρτυρας της υπόθεσης. Αναφορικά με το τι θα γίνει παρακάτω, δεν ξέρω.

Προτιμώ να μην κάνω υποθέσεις εάν δεν γνωρίζω όλη την δικογραφία. Πάντως, η δουλειά που κάνουν οι εισαγγελείς, είναι λεπτομερής, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και κατά την κρίση τους, οι 15 που έχουν συλληφθεί, είναι επικίνδυνα άτομα. Για τους υπόλοιπους που εμπλέκονται, δεν κρίθηκε σκόπιμο να βγει ένταλμα σύλληψης. Θεωρώ, πως πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν συλληφθεί, έχουν λειτουργήσει πολύ σκληρά.

Εξάλλου, εγώ τα έχω καταγγείλει εδώ και τρία χρόνια. Η Ηλιούπολη όταν μας κέρδισε την κατηγορία, οι αντίπαλοί της στον δεύτερο γύρο έβαζαν την δεύτερη ομάδα. Δεν σας κρύβω πως εδώ και καιρό φρουρούνται περιουσιακά μου στοιχεία. Εγώ δεν μπορώ και από θέμα αισθητικής να έχω προστασία. Μου το προτείνανε αλλά δεν δέχτηκα. Δεν μπορώ να βγαίνω έξω με τα παιδιά μου και να οπλοφορώ. Παρότι υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις, ποτέ δεν πήρα πιστόλι.

Τα εντάλματα έχουν ισχύ πέντε ημερών. Οι συγκεκριμένοι πήραν προθεσμία μέχρι την Δευτέρα. Η μοναδική περίπτωση να πάρουν νέα προθεσμία είναι να προφυλακιστούν και ας πάρουν όση προθεσμία θέλουν… Εκτός κι αν προσβάλλουν το ένταλμα σύλληψης.

Όπως φαίνεται υπάρχουν άλλα 70 άτομα που έχουν διαπράξει αδικήματα εκτός του αυτοφώρου και κατά την κρίση της κυρίας εισαγγελέως δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Οι πληροφορίες μου λένε ότι πρόκειται για τους προέδρους των ομάδων που εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια. Οι κατηγορίες μπορούν να είναι πλημμελήματα ή κακουργήματα. Καμιά φορά μπορεί να έχεις μια διογκωμένη δίωξη αλλά τα στοιχεία να είναι ανύπαρκτα. Τόσο η κ. Παπανδρέου, όσο και η κ. Ράικου είναι πολύ επιμελείς εισαγγελείς. Έκαναν υπεράνθρωπα πράγματα με λίγα άτομα στο τμήμα τους.

Υπάρχουν ακόμη κι άλλα πολύ σημαντικά ονόματα από όσο κατάλαβα από τις ερωτήσεις που μου έκαναν. Ο σούπερ κοριός είναι το μόνο από τα λεφτά που χαλάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έπιασε τόπο. Μπορεί να παρακολουθήσει τα πάντα. Δεν γνωρίζω αν θα πάει κανένας φυλακή. Πρόκειται για ανθρώπινες υπάρξεις με αδυναμίες. Γεγονός όμως είναι πως κάποιοι εξ αυτών φέρθηκαν πολύ σκληρά".

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ