ΕΛΛΑΔΑ

Στην 11η θέση της FIFA η Ελλάδα

Στην 11η θέση της FIFA η Ελλάδα

Στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, βρίσκεται πλέον η εθνική Ελλάδος, η οποία ανέβηκε 5 θέσεις από την 16η που βρισκόταν στην προηγούμενη κατάταξη, τον Ιούνιο. Η Ισπανία παρέμεινε πρώτη, άνοδος 13 θέσεων για τη Βραζιλία. Δείτε αναλυτικά την κατάταξη με τις πρώτες 25 χώρες.

Στην 11η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, βρίσκεται πλέον η εθνική Ελλάδας. Σ' αυτό συνέβαλλε αρκετά το διπλό που πέτυχε στο Κάουνας, με αντίπαλο την Λιθουανία. Αυτή η νίκη της, την έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Μουντιάλ και πλέον κοιτάζει πολύ αισιόδοξα το μέλλον, ακόμη και για υψηλότερη θέση.

Στην προηγούμενη κατάταξη που είχε ανακοινώσει η παγκόσμια ομοσπονδία, η εθνική μας ήταν στην 16η θέση, δηλαδή μιλάμε για μια άνοδο, 5 θέσεων! Στην πρώτη θέση, όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρχε κάποια διαφοροποίηση, με την Ισπανία, να είναι - με διαφορά κιόλας - και πάλι στην κορυφή.

Το τοπ-5 συμπληρώνουν η Γερμανία, Κολομβία, Αργεντινή και Ολλανδία. Όσο για τις μεγαλύτερες ανόδους, αυτές που το πέτυχαν ήταν η Βραζιλία, ανεβαίνοντας από την 22η θέση της προηγούμενης κατάταξης, στην 9η (!), μετά και τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στο Συνομοσπονδιών και την κατάκτηση του τροπαίου, η Ουρουγουάη, ανεβαίνοντας 7 θέσεις, αλλά και το Περού, το οποίο ανέβηκε 11 θέσεις.

Το Βέλγιο με τη σειρά του πανηγυρίζει κι αυτό, μιας και είναι πλέον στη 10η θέση, την υψηλότερη της ιστορίας του. Η επόμενη κατάταξη θα ανακοινωθεί στις 8 Αυγούστου.

Τις μεγαλύτερες απώλειες τις πρώτης 25αδας, σημείωσαν η Αγγλία και η Ρωσία, χάνοντας 6 θέσεις, αλλά και το Εκουαδόρ, χάνοντας 8!

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIFA, με τις πρώτες 25 χώρες:

Στην 11η θέση της FIFA η Ελλάδα
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ