ΕΛΛΑΔΑ

Σαρρής: "Θα αλλάξω τη νοοτροπία γύρω από τη διαιτησία"

Σαρρής: "Θα αλλάξω τη νοοτροπία γύρω από τη διαιτησία"
INTIME SPORTS

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο που οραματίζεται, την Εθνική Ελλάδα, αλλα και τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στο χώρο της διαιτησίας.

Αποσπάσματα από την σημερινή συνέντευξη του Γιώργος Σαρρή στην "Sportday":

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

" Οραματίζομαι ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση του ποδοσφαίρου μας που θα αλλάξει τα σημερινά δεδομένα, θα μετατρέψει το άθλημα σε πρωταγωνιστή και σε οικονομικό επίπεδο και θα αποθεώσει την ελληνικότητα των πρωταθλημάτων".

Τι πρόκειται να αλλάξετε στον χώρο της διαιτησίας;

" Τη νοοτροπία που υπάρχει γύρω από αυτή. Π.χ. δεν είναι δυνατόν ο καθένας, για λόγους προσωπικούς ή συλλογικούς, να μεταφέρει σε αυτήν όλα τα κακά της ευκαιριακής μοίρας του".

Αν εκλεγείτε, σκοπεύετε να μετακομίσετε μόνιμα στην Αθήνα ή θα διατηρήσετε ως βασικό τόπο διαμονής σας τη Χίο;

" Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι άμισθη, επομένως δεν είναι δυνατόν να παρατήσω τη δουλειά μου (σ.σ.: ιατρική). Ωστόσο, αποφασίζοντας να ασχοληθώ με την ΕΠΟ, να είστε σίγουροι ότι έχω ήδη χαράξει έναν προγραμματισμό, με βάση τον οποίο θα μπορώ να είμαι απολύτως συνεπής τόσο στις επαγγελματικές όσο και στις διοικητικές υποχρεώσεις μου. Από 'κει και πέρα, η ακριβής κατανομή του χρόνου μου είναι και θέμα προσωπικό. Εγώ θα είμαι πάντα εκεί που πρέπει και όταν πρέπει για το καλό της ΕΠΟ".

Εχετε υπάρξει ποδοσφαιριστής;

" Ναι, έχω παίξει ποδόσφαιρο επί 20 χρόνια τόσο σε επίπεδο τοπικού πρωταθλήματος, όσο και σε επίπεδο Δ' Εθνικής".

Στα διοικητικά του ποδοσφαίρου πότε μπήκατε;

" Καταρχάς να πω ότι ουδέποτε διετέλεσα πρόεδρος ομάδας. Το 2001 έγινα πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου. Και το 2008 εκλέχτηκα μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ".

Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για την εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα σε εσάς και τον κ. Γκαγκάτση"

Αναμένω μια εκλογική αναμέτρηση κυρίων. Ξέρουμε και οι δύο τον χώρο και τη λογική του, πιστεύω ότι αμφότεροι θέλουμε το καλό του. Εχουμε διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα και διαφορετικές προτεραιότητες και πατάμε σε ένα παρελθόν. Πάντως, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω καμία αντιπαράθεση με τον κ. Γκαγκάτση".

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στις ενώσεις;

" Στέλνω το μήνυμα ότι εγώ και οι συνεργάτες μου λειτουργούμε και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως εκπρόσωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Και θέλουμε πρώτα απ' όλα να λύσουμε τα προβλήματα του συγκεκριμένου χώρο".

Εχει γραφτεί κατά κόρον το τελευταίο διάστημα στον Τύπο ότι κατεβαίνετε στις εκλογές της ΕΠΟ με τις ευλογίες του Ολυμπιακού. Θα μας πείτε τη γνώμη σας επί τούτου;

" Στις εκλογές κατέρχομαι με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και μόνο μ' αυτήν. Οι ενώσεις μου έκαναν την τιμή να με υποδείξουν ως υποψήφιο πρόεδρο".

Σας ανησυχεί η πιθανότητα να λειτουργήσει αντίστροφα στο απώτερο μέλλον η προαναφερθείσα περιρρέουσα ατμόσφαιρα, "πλήττοντας" την αυτονομία σας;

" Ολα αυτά τα δημοσιεύματα είναι εκ του πονηρού. Κάποιοι τα διοχέτευσαν για να κάνουν κακό σε μένα. Το να βγει π.χ. αύριο κάποιος να πει ότι με στηρίζει ο ΠΑΟ ή η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ πάλι εκ του πονηρού θα είναι".

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Τι σκέφτεστε και πώς θα χειριστείτε τον συγκεκριμένο τομέα, που αν μη τι άλλο αποτελεί τη "βιτρίνα" της ομοσπονδίας;

τομέας των Εθνικών ομάδων είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Ομοσπονδίας για τα επόμενα χρόνια. Ενα στοίχημα που θα κερδηθεί απ' όλους με την πολύτιμη συμβολή του κ. Σάντος και όλων των συνεργατών του στο τιμόνι όχι μόνο της ανδρικής ομάδας αλλά και του σχεδιασμού για το αύριο".

Σκοπεύετε να συνεχίσετε την εφαρμογή του μοντέλου λειτουργίας που κατάρτισε;

" Ναι και πρώτα απ' όλα θα ετοιμάσουμε την Εθνική κάτω των 23 ετών που έχει ζητήσει. Σε οργανωτικό επίπεδο θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του τομέα με αναβάθμιση των ανθρώπων που ασχολούνται, την ενεργή συμμετοχή και άλλων. Στόχος μας είναι επίσης η δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου για τις Εθνικές ομάδες".

Έχει προκαλέσει πολλή κουβέντα η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο θέμα Βόλου, Καβάλας, Ηρακλή σε ό,τι αφορά κυρίως στη νομιμότητα ή μή της επανόδου τους, μεσούσης της περιόδου. Ποια είναι η θέση σας σε αυτό το θέμα;

"Εδώ και καιρό είχα δηλώσει ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος αποκατάστασης, μία φόρμουλα που να είναι νομότυπη. Θεωρώ ότι έγινε αυτό μπορούσε στην παρούσα φάση".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ