Σάντος: "Οι καλύτεροι Έλληνες φίλοι μου είναι δυο μοναχοί"

Σάντος: "Οι καλύτεροι Έλληνες φίλοι μου είναι δυο μοναχοί"

Ο Φερνάντο Σάντος παραβρέθηκε σε ένα συνέδριο για το προσφυγικό ζήτημα και στάθηκε σημασία που έχει η ενσωμάτωση στην κοινωνία αυτών των ανθρώπων, αποκαλύπτοντας πως στην Ελλάδα οι δύο καλύτεροι φίλοι του είναι ορθόδοξοι μοναχοί.

Το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης απασχολεί όλες τις χώρες, αφού, μέχρι στιγμής, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, κυρίως από μη κυβερνητικές οργανώσεις, δεν έχει βρεθεί μία ικανή λύση.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές και σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες, οι οποίες συμμετέχουν σε εκστρατείες υποστήριξης των μεταναστών, δείχνοντας πως δεν μένουν αμέτοχοι σ' αυτό το σοβαρό θέμα. Μεταξύ αυτών, κι ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έδωσε το παρών σ' ένα συνέδριο για το εν λόγω ζήτημα και υποστήριξε πως το ποδόσφαιρο έχει δείξει το δρόμο, καθώς στις ομάδες συνυπάρχουν άνθρωποι απ' όλες τις θρησκείες.

"Μία ομάδα έχει καθολικούς, μουσουλμάνους, γενικότερα ανθρώπους απ' όλες τις θρησκείες, οι οποίοι ζουν μαζί, σέβονται ο ένας τον άλλον και λειτουργούν ως ομάδα", υποστήριξε αρχικά, ενώ αποκάλυψε πως κατάφερε να ενσωματωθεί στον ελληνικό τρόπο ζωής:

"Άρχισα να ενσωματώνομαι μέσω της συμμετοχής μου στις Ευχαριστίες, σε μία μεγάλη ορθόδοξη χώρα. Οι καλύτεροι φίλοι μου είναι δύο ορθόδοξοι μοναχοί. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το 2004 συνειδητοποίησα πως έκανα ένα μεγάλο λάθος. Δεν έπρεπε να συγκρίνω την Ελλάδα με την Πορτογαλία. Έπρεπε να προσπαθήσω να γίνω Έλληνας".

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα σε όλους: "Πρέπει να ανοίξουμε τα χέρια μας και να δεχθούμε τους ανθρώπους, αλλά κι οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν πως αυτά τα χέρια πρέπει να αγκαλιαστούν".

Photo Credits: AP Photo/Ivan Sekretarev

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μαρία Κορινθίου: Το διάφανο φόρεμα που προκάλεσε σάλο και γιατί 'διορθώθηκε'

Ένα φόρεμα κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στη θεατρική παράσταση 'Γοργόνες και Μάγκες'. Πώς σχολίασε την εμφάνιση της Κορινθίου η Μάρθα Καραγιάννη

Όχι μία ακόμα φαντασίωση: Η Σπυροπούλου καθηγήτρια σε λύκειο

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αργυρούπολης δεν πρόκειται να ξανακάνουν κοπάνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναστάτωση στην Ξάνθη: Αγέλες λύκων κατασπαράζουν σκυλιά

O φωτογραφικός φακός κατέγραψε τη στιγμή που ένας λύκος κατασπαράζει το θύμα του. Οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τα περιστατικά καθώς και τη βιαιότητα των επιθέσεων.

Crowdfunding: 7 θεοπάλαβες ιδέες που βρήκαν χρηματοδότες

Γιατί σε ποιον δεν είναι χρήσιμη μια τοστιέρα με το πρόσωπο του Χριστού;

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24