ΕΛΛΑΔΑ

"Πόλεμος" για τα μάτια της ΕΕΑ

"Πόλεμος" για τα μάτια της ΕΕΑ

Το άρθρο 19 που αφορά τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ είναι αυτό που συγκεντρώνει τις διαφωνίες στην Βουλή στην συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Το πρωί της Τετάρτης (15/2) θα ψηφιστεί. Αποσύρθηκαν τα άρθρα 21 και 22

Άρχισε την Τρίτη (14/2) στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με το άρθρο 19 που αφορά τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να συγκεντρώνει τις περισσότερες διαφωνίες.

Για το συγκεκριμένο άρθρο οι αντιδράσεις άρχισαν από την ΕΠΟ, η οποία φέρεται να έχει μεταβιβάσει στην FIFA πως θίγεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και την Τετάρτη (15/2) αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Πάντως, υπερψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο επί της αρχής και την Τετάρτη (15/2) θα πρέπει να ψηφιστεί κατά άρθρο.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε πως: " Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού οριοθετούνται και η ίδια εξοπλίζεται και με τη δυνατότητα προληπτικής παρέμβασης. Πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι ότι το αυτοδιοίκητο τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον.

Κανείς και τίποτα δεν είναι πάνω απ' αυτό. Κανένα αυτοδιοίκητο δεν μπορεί να γίνεται άσυλο ασυδοσίας και παρανομίας. Όταν ανοίγουν κεφάλια κανείς δεν αναρωτιέται τι λέει για αυτά ο κ. Πλατινί, τι λέει για όλα αυτά ο κ. Πρόεδρος της άλφα ή της βήτα ομάδας. Το μόνο που αναρωτιούνται είναι τι κάνει η Πολιτεία".

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ιωαννίδης, από την πλευρά του είπε: " Λέγεται ότι διαφωνεί η ΕΠΟ για το θέμα του αυτοδιοίκητου. Να βρεθεί η χρυσή τομή. Να υπάρξει αναμόρφωση των διατάξεων. Ψηφίζουμε το νομοσχέδιο επί της αρχής. Έχουμε αντίρρηση στο θέμα των μετακινήσεων και στην ευθύνη που θα έχουν οι ομάδες όταν οι οπαδοί ταξιδεύουν ανοργάνωτα και πρέπει να βρούμε λύση με την ΕΠΟ στο θέμα της ΕΕΑ".

Καράογλου: "Η ΕΠΟ αποπνέει βόθρο και δυσωδία"

Ο επίσης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Καράογλου κάλεσε τον Παύλο Γερουλάνο να μην κάνει πίσω για το άρθρο 19 λέγοντας χαρακτηριστικά: " Η αμαρτωλή ΕΠΟ επικαλείται το αυτοδιοίκητο. Το περασμένο καλοκαίρι απεδείχθη παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί τα σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο και τους στημένους αγώνες. Η ΕΠΟ αποπνέει βόθρο και δυσωδία. Κύριε υπουργέ να μην λυγίσετε να μην αποσύρετε το άρθρο 19".

Ανατολάκης: "Θα γίνουν τρομερά πράγματα"

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης ήταν και αυτός μέσα σε αυτούς που διαφώνησαν για το άρθρο 19, τονίζοντας πως αν αποκλειστούν οι Ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη θα γίνουν τρομερά πράγματα.

" Έζησα στο πετσί που τι σημαίνει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Αν τιμωρηθεί το ποδόσφαιρο δεν θα βαραίνει η ευθύνη μόνο την ΕΠΟ όπως λέτε, αλλά εσάς και την Πολιτεία. Μετά το 2006 που κατοχυρώθηκε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, η ΕΕΑ δεν πήρε αποφάσεις εκτός από τις πρόσφατες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Αν έρθει απάντηση για αποκλεισμό του ποδοσφαίρου από τη FIFA, θα γίνουν τρομερά πράγματα. Θα ζήσουμε πράγματα που θα θυμίζουν αυτά που έγιναν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας. Κάνω έκκληση να το αποσύρετε. Ναι επί της αρχής, με επιφυλάξεις στα άρθρα", είπε και πρόσθεσε για το άρθρο που αφορά τους συνδέσμους:

" Καμία ΠΑΕ δεν θα δώσει έγκριση για τη δημιουργία λεσχών, αφού τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ θα έχουν ποινική ευθύνη για τις πράξης βίας των μελών της κάθε λέσχης".

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και τροπολογία για την καθιέρωση της απλής αναλογικής για τις αρχαιρεσίες στα Δ.Σ. της ΕΠΟ, καθώς και για απαγόρευση εκλογής του ίδιου μέλους του Δ.Σ. για πάνω από δύο θητείες.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β' Αθηνών, Γρηγόρης Ψαριανός είπε: " Η ΕΠΟ δεν έχει βγάλει μπροστά κανένα σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Τι έκανε η ΕΠΟ με τα στημένα; Τίποτα απολύτως. Οι παραγγελίες που οδήγησαν στις έρευνες ήρθαν από την UEFA. Τι έχει κάνει η ΕΠΟ με τις στημένες διαιτησίες; Απολύτως τίποτα. Τι κάνει με αθλητικούς δικαστές;

Τα χειρότερα. Ελέγχει τους νονούς της νύχτας, τους εκβιαστές που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο; Καθόλου. Η ΕΠΟ προσπαθεί να παίξει άμυνα με δύο σέντερ μπακ και τρία λίμπερο και στελέχη της πηγαίνουν μάρτυρες σε δικαστήρια για τους εκβιαστές και τους νονούς της νύχτας. Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ είναι αυτοαδιοίκητο".

Τέλος, αποσύρθηκαν, τα άρθρα 21 και 22. Έτσι η διοργάνωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ παραμένουν σε Super League και ΕΣΑΚΕ και δεν μειώνεται ο αριθμός των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ