ΕΛΛΑΔΑ

Ποιους θα έπαιρναν Μαρινάκης, Αλαφούζος και Σαββίδης αντί της τηλεοπτικής άδειας

Ποιους θα έπαιρναν Μαρινάκης, Αλαφούζος και Σαββίδης αντί της τηλεοπτικής άδειας

Το Sport24 έψαξε και βρήκε ποιοι παικταράδες θα μπορούσαν να ενισχύσουν Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ με τα χρήματα που πρόσφεραν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ για μια τηλεοπτική άδεια.

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε δίδυμο κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού τους Σέρχιο Ράμος και Νικολάς Οταμέντι ή στον Παναθηναϊκό σε ρόλο κεντρικού μέσου τον Σεσκ Φάμπρεγκας ή τέλος στον ΠΑΟΚ ως σέντερ φορ τον Σέρχιο Αγουέρο; Σύμφωνοι, δεν θα καταδέχονταν την... πτωχή Super League, αν και παίκτες όπως ο Ριβάλντο, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Μπερμπάτοφ, ο Γκούντγιονσεν κουβαλούσαν δόξα, επιτυχίες, φήμη και τεράστιο ποδοσφαιρικό βεληνεκές όταν ήρθαν στη χώρα μας.

Ομως τα χρήματα που δαπάνησαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος για να εξασφαλίσουν μια τηλεοπτική άδεια και η ανώτερη προσφορά που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης στον διαγωνισμό αντιστοιχούν στη χρηματιστηριακή αξία των προαναφερόμενων ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα στο νυν υπάρχον ρόστερ των τριών ομάδων υπάρχουν διαπιστωμένα κενά. Στον Ολυμπιακό θα ήθελαν τουλάχιστον έναν στόπερ. Στον Παναθηναϊκό θα ήθελαν έναν ακόμη χαφ και στον ΠΑΟΚ έψαχναν μέχρι τελευταία στιγμή για έναν σέντερ φορ.

Οπότε, το Sport24 έψαξε και βρήκε τους παίκτες που θα μπορούσαν να φέρουν οι τρεις ισχυροί άνδρες και να ενισχύσουν την ομάδα τους στις θέσεις που πονάνε με βάση την χρηματιστηριακή αξία τους σύμφωνα με το transfermarkt.

Δεν θα περνούσε τίποτα

Αρχή από τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος με 73,9 εκατ. ευρώ εξασφάλισε την τέταρτη και τελευταία άδεια του διαγωνισμού. Αν δεν την έπαιρνε και ήθελε να δώσει τα συγκεκριμένα χρήματα για να ενισχύσει τους "ερυθρόλευκους" στο κέντρο της άμυνας κάλλιστα θα μπορούσε να αγοράσει δυο στόπερ και όχι μόνο έναν, καθώς κανενός αμυντικού στον κόσμο η αξία δεν φτάνει τα 74 εκατ. ευρώ.

Οι παίκτες που θα μπορούσε να πάρει ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είναι οι Σέρχιο Ράμος από την Ρεάλ και Νικολάς Οταμέντι από την Μάντσεστερ Σίτι δαπανώντας 72 εκατ. ευρώ. Θα είχε και... ρέστα δηλαδή. Αυτό γιατί η αξία του Ισπανού άσου τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι στα 40 εκατ. ευρώ και του Αργεντινού στόπερ στα 32 εκατ. ευρώ.

Θα έκανε πάρτι στο κέντρο

Ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος έβγαλε από την τσέπη του 43,6 εκατ. ευρώ και εξασφάλισε την πρώτη άδεια θα μπορούσε κάλλιστα να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό αν κρατούσε αυτά τα χρήματα για το τριφύλλι. Στην θέση των χαφ που υπάρχει κενό για τους πράσινους δεν υπάρχει καθαρό "εξάρι" του οποίου η αξία να φτάνει αυτό το ποσό. Υπάρχει όμως ο Σέσκ Φάμπρεκας που τιμάται με 45 εκατ. ευρώ και θα ταίριαζε γάντι στους πράσινους.

Θα έπεφτε η Τούμπα

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε προσφορά αλλά δεν πήρε την άδεια, άρα έχει τα λεφτά ώστε να δώσει 60 εκατ. ευρώ, από τα 61,5 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, στην Μάντσεστερ Σίτι και να φέρει στην Τούμπα τον Κουν Αγουέρο και να πέσουν τα τσιμέντα. Στα 60 εκατ. ευρώ άλλωστε κοστολογεί τον διεθνή Αργεντινό φορ το transfermarkt.de

Κάλλιστα με τα συγκεκριμένα χρήματα οι Μαρινάκης, Αλαφούζος και Σαββίδης θα μπορούσαν να φέρουν δεκάδες παικταράδες με μικρότερη χρηματιστηριακή αξία... εμείς επιλέξαμε από έναν, άντε δυο στην περίπτωση του Ολυμπιακού και εσείς μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν αν οι προαναφερόμενοι παίκτες άνηκαν σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ