ΕΛΛΑΔΑ

Πιλάβιος: "Αυτά τότε ήταν πταίσματα"

Πιλάβιος: "Αυτά τότε ήταν πταίσματα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην κατάθεσή του στη δίκη του μικρού "koriopolis" έκανε μία σύγκριση της περιόδου των "στημένων" αγώνων και και του τώρα.

Με τις καταθέσεις τεσσάρων μαρτύρων: του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, του πρώην αρχιδιαιτητή Βασίλη Τεροβίτσα και του νυν διαιτητή Γιώργου Κύζα συνεχίστηκε σε δεύτερο βαθμό το μικρό “koriopolis” στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πρόκειται για τις εφέσεις που έχουν κάνει ο πρώην ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού, Θωμάς Μητρόπουλος, ο πρώην ιδιοκτήτης της Αναγέννησης Καρδίτσας, Διονύσης Κωτούλας, ο προπονητής, Περικλής Αμανατίδης και ο πρώην ιδιοκτήτης του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, που έχουν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα.

"Υπήρχε στην ατμόσφαιρα ότι κάποια ματς παίζονται στο στοίχημα. Δεν ξέρω αν είχαν προκαθοριστεί. Αναγκάστηκα να πάω στην ΟΥΕΦΑ. Τους ρώτησα τι είναι αυτά τα πράγματα, γιατί δεν τα ήξερα. Μου είπαν τον τρόπο που τα ανιχνεύουν. Μέχρι τότε μόνο ακούγαμε για στημένα ματς, δεν ξέραμε", υποστήριξε ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε δεχθεί απειλές.

"Δέχτηκα άπειρες ενοχλήσεις σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά όχι από τους κατηγορούμενους. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, αλλά ευτυχώς το 2012 έφυγα. Αυτά τότε ήταν πταίσματα μπροστά σε αυτά που γίνονται τώρα". Στην ερώτηση από ποιους δέχονταν απειλές δεν θέλησε να απαντήσει. "Δεν θέλω να σας πω ποιοι με απειλούσαν. Ας κατηγορηθώ γι’ αυτό, δεν πειράζει".

Κούγιας: "Χούντα στο ποδόσφαιρο από το 1996".

Στο εφετείο κατέθεσε ακόμη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που εκτός όλων των άλλων αναφέρθηκε και στην φωτιά που σημειώθηκε πρόσφατα στο σπίτι του πρώην (πλέον) αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ Γιώργου Μπίκα: "Κάψανε το σπίτι του Μπίκα, απείλησαν τον Τσαχειλίδη. Όλοι σκέφτονται ότι από πίσω είναι ο Μαρινάκης, ενώ μπορεί να είναι από πίσω και οι άλλοι" είπε προσθέτοντας ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει "χούντα από το 1996". Ένα χρόνο δηλαδή πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ στην Αλεξανδρούπολη όπου υπήρχαν οι καταγγελίες για βαλιτσάκια με χρήματα προς επηρεασμό Ενώσεων.

Επίσης κατέθεσαν ο πρώην αρχιδιαιτητής Βασίλης Τεροβίτσας και ο διαιτητής Γιώργος Κύζας που υποστήριξαν ότι δεν δέχθηκαν πιέσεις. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Photo credits: Action images

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ