ΕΛΛΑΔΑ

Παντελίδης: "Προσηλωμένες στην τακτική οι ομάδες στο Euro"

Παντελίδης: "Προσηλωμένες στην τακτική οι ομάδες στο Euro"

Ο προπονητής Σάββας Παντελίδης φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με το Νίκο Συριώδη και μίλησε για το Euro, την Εθνική ομάδα και την Superleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το αν έχει δει κάτι καινοτόμο από πλευράς τακτικής στο Euro: “Δεν έχω δει μέχρι στιγμής κάτι καινοτόμο στη διοργάνωση από πλευράς τακτικής. Οι περισσότερες ομάδες χρησιμοποιούν συστήματα που κυριαρχούν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Βλέπω όμως πολύ προσηλωμένες τις ομάδες στο κομμάτι της τακτικής, ακόμη και ομάδες όπως η Κροατία που στο παρελθόν την έχουμε δει να παίζει πιο ελεύθερα”.

Για τα λίγα γκολ που μπαίνουν στα παιχνίδια: “Πιστεύω ότι οφείλεται λιγότερο στην κούραση και περισσότερο στο ότι οι ομάδες παίζουν επιφυλακτικά. Κοιτάζουν πρώτα το μηδέν στην άμυνα και μετά να κάνουν κάτι στην επίθεση. Σε αυτή τη διοργάνωση δεν έχουμε δει κάποιον μεγάλο σκόρερ. Σε αυτό όμως παίζει μεγάλο ρόλο και το ότι οι ομάδες δίνουν προτεραιότητα στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό δεν επιτρέπει στους επιθετικούς να δείξουν τις ικανότητές τους”.

Για τις ομάδες που έχει ξεχωρίσει: “Πιστεύω ότι η Γερμανία θα παρουσιαστεί πιο βελτιωμένη στη συνέχεια. Η Ουαλία και η Ουγγαρία έκαναν περισσότερα από όσα περίμενα, ενώ μου αρέσει πολύ η Κροατία. Δεν μπορώ όμως να πω από τώρα ποια ομάδα πιστεύω ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο. Τώρα που τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ, θα παίξει μεγάλο ρόλο ο παράγοντας “τύχη και όταν υπάρχει φαβορί, ΑΥΤΌ δύσκολα θα χάνει”.

Για την Εθνική μας και το αν μπορεί να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2018: “Φτάσαμε σε ένα σημείο, που δεν είχει πιο χαμηλά. Τώρα μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε. Ήταν έγκληματικό το ότι προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τακτική. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αν είναι συγκεντρωμένος στην τακτική, μπορεί να αμύνεται σχετικά εύκολα. Είναι στο DNA του. Όταν λοιπόν έχει τον ρόλο του αουτσάιντερ μπορεί να τα καταφέρει. Το πρόβλημα το έχουμε, όταν πάμε να κάνουμε παιχνίδι κατοχής”.

Για τη Superleague: “Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλές διαφορές. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι. Όσο για τον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα και ότι ο Βίκτορ είναι ένας καλός προπονητής. Περιμένω όμως να επανέλθει στα πράγματα ο Αστέρας Τρίπολης”.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ