ΕΛΛΑΔΑ

Παίκτες 21 ετών και κάτω για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Παίκτες 21 ετών και κάτω για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ
Σταφυλίδης, Κατίδης, Βασιλείου, Μπάλλας

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κινδυνεύουν με απαγόρευση μεταγραφών, Διαβάστε ποιοι παίκτες από την Ελλάδα θα μπορούσαν να σταθούν στο νέο ξεκίνημα των δυο ομάδων (videos)

Ας το παραδεχθούμε. Στην Ελλάδα κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με την πολιτική. Απλά περιμένουμε να πάρουν άλλοι αποφάσεις για εμάς, κι εμείς στο τέλος απλά να φωνάξουμε για το μέλλον που μας κατέστρεψαν.

Τα πράγματα βέβαια έφτασαν στο απροχώρητο και σιγά σιγά οδηγούμαστε προς το τέλος. Το τέλος βέβαια έρχεται, αρχικά, σε μία άλλη φάση της ζωής μας κι αυτός είναι ο αθλητισμός.

Το ποδόσφαιρο λοιπόν, μετά τα ερασιτεχνικά αθλήματα, βρίσκεται σε βαθιά κρίση που αποτυπώνεται στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Οι δυο ιστορικοί σύλλογοι βρίσκονται μία ανάσα από την καταστροφή και μέχρι στιγμής κρατιούνται στη ζωή με διάφορα τεχνάσματα.

Δάνεια που υποδουλώνουν τα όποια μελλοντικά έσοδα και δάνεια με υποσχετικές. Βέβαια τα τηλεοπτικά, βάσει των οποίων γίνονται όλες οι συμφωνίες, εξαρτώνται από την πορεία των ομάδων, οπότε τη νέα σεζόν θα είναι κατά πολύ μειωμένα.

Ελπίδα...

Στη ζωή βέβαια για να προχωρήσεις πρέπει να πιστέψεις κάπου. Να πιαστείς από ένα αισιόδοξο κομμάτι και να χτίσεις πάνω του το μέλλον (περιμένοντας βέβαια στη γωνία το λάθος για να κάνεις αυτό που είπαμε στην αρχή).

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ λοιπόν κινδυνεύουν σοβαρά με απαγόρευση μεταγραφών για τη νέα σεζόν, με τη διαφορά πως θα μπορούν να πάρουν παίκτες -Έλληνες- οι οποίοι θα είναι μέχρι ΚΑΙ 21 ετών. Τι σημαίνει αυτό;

Πως ΑΝ τιμωρηθούν τελικά θα πρέπει να διαλέξουν ταλέντα που αγωνίζονται φέτος, κυρίως, σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία, ενώ δεν θα έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι κι έχουν κλείσει τα 22 τους χρόνια.

Η ΑΕΚ δηλαδή κινδυνεύει να χάσει 8 ποδοσφαιριστές και ο Παναθηναϊκός 13!

Λίγοι και καλοί

Από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, 21 ετών και κάτω, που αγωνίζονται στις ομάδες της Superleague, επιλέξαμε εννέα που, θεωρητικά, θα μπορούσαν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια των δυο ομάδων.

Βέβαια όλα αυτά όπως είπαμε είναι σε θεωρητικό επίπεδο (και με αρκετή δόση αισιοδοξίας), καθώς χρήματα δεν υπάρχουν, ενώ καμία από αυτές τις ομάδες δεν έχει σκοπό να "σκοτώσει" τους παίκτες της. Ειδικά τώρα που η αγορά έχει ανοίξει.

Ας δούμε όμως εμείς ορισμένους παίκτες 21 ετών και κάτω...

Γιώργος Κατίδης (Άρης, 19 ετών)

Αμυντικός μέσος αρκετά δυνατός και σχετικά γρήγορος. Φέτος έχει 10 εμφανίσεις, ενώ πρόσφατα πήγε στην Αγγλία για να τον δοκιμάσει η Έβερτον. Είχε κάποια προβλήματα με τον Άρη, αλλά όπως φαίνεται λύθηκαν.

Θανάσης Μπακασέτας (Αστέρας Τρίπολης, 19 ετών)

Παίζει στα άκρα της επίθεσης (κυρίως δεξιά) και διαθέτει καλή ντρίμπλα και ωραία σέντρα (χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια εξίσου καλά). Φέτος έχει παίζει σε οκτώ παιχνίδια, μιας και ο Ναβάρο του "έφαγε" τη θέση με τις εμφανίσεις του. Με πολύ δουλειά μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Φορτούνη.

Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος, 21 ετών)

Είναι γνωστός πλέον σε όλους, καθώς βρίσκεται δυο χρόνια στις βασικές επιλογές του Γιώργου Δώνη. Παίζει στα άκρα της επίθεσης, είναι γρήγορος και δεν φοβάται να κάνει το σουτ. Φέτος έχει παίξει σε 17 αγώνες και μετρά ένα γκολ. Βέβαια δεν έχει σταθερή απόδοση, κάτι που είναι και το μεγάλο του ελάττωμα.

Παναγιώτης Μπάλλας (Ατρόμητος, 18 ετών)

Δυναμικός αμυντικός μέσος που όποιος τον θέλει θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Έχει παίξει σε 13 παιχνίδια, είναι γρήγορος στα πρώτα μέτρα και στα τελευταία ματς τον έχουμε δει να πατάει και περιοχή. Ξεχωρίζει στο κέντρο, όμως πρέπει να προσέξει με τις κάρτες.

Νίκος Καρέλης (Εργοτέλης, 20 ετών)

Θυμίζει λίγο τον Κουτσιανικούλη, αφού δεν έκανε το "μπαμ" που θα περιμέναμε. Μία αλλαγή όμως και ένα επιπλέον κίνητρο ίσως τον κάνει να αλλάξει νοοτροπία. Είναι ψηλός, έχει τεχνική, αλλά θέλει παιχνίδια. Φέτος έχει παίξει σε οκτώ αγώνες.

Στέλιος Βασιλείου (Λεβαδειακός, 21 ετών)

Η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Έχει παίξει σε 22 ματς, κι έχει βάλει 5 γκολ με τον Λεβαδειακό. Είναι γρήγορος, μπουκάρει στην περιοχή, δεν φοβάται να "λερωθεί" και να φάει κλωτσιές. Ήδη πάντως τον κοιτάνε οι απ' έξω, οπότε είναι λίγο ακριβός.

Κώστας Σταφυλλίδης (ΠΑΟΚ, 17 ετών)

Με τον ΠΑΟΚ να έχει πολλά οικονομικά προβλήματα ο νεαρός δεξιός μπακ μπορεί να φύγει με μία καλή πρόταση. Είναι γρήγορος, έχει τη σέντρα, και μάλιστα καλή, όμως αμυντικά θέλει δουλειά. Λόγω ηλικίας αξίζει το ρίσκο.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Ξάνθη, 20 ετών)

Ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά στη συνέχεια ξεφούσκωσε όπως όλη η Ξάνθη. Είναι καλός παίκτης, γρήγορος, με ντρίμπλα και σουτάρει χωρίς να φοβάται. Έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και χάνεται, όμως αποτελεί ένα σπουδαίο ταλέντο που αν του δώσεις πρωταγωνιστικό ρόλο, ίσως σου φέρει λεφτά.

Πέτρος Μάνταλος (Ξάνθη, 21 ετών)

Ψάχνεται κι ο ίδιος για το ποια θέση του ταιριάζει. Φθηνή λύση που παίζει στο κέντρο και μπροστά. Θέλει δουλειά, αλλά είναι καλό ταλέντο.

Κλείνοντας...

Όλοι οι ποδοσφαιριστές, όλοι όμως, έτσι και πάρουν χρόνο συμμετοχής και τους πιστέψεις θα γίνουν και δυο και τρεις φορές καλύτεροι. Από τη στιγμή που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ φτάσουν στο σημείο "μηδέν", αξίζει να επενδύσουν στην ελπίδα.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ