ΕΛΛΑΔΑ

Κρίνονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Κρίνονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια
UEFA

Την Πέμπτη (23/7) αναμένεται να εκδικαστεί στην Επιτροπή Εφέσεων της UEFA η υπόθεση των καταγγελιών που έχουν κάνει ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ κατά του Ολυμπιακού, του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρόμητου.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να εκδικαστεί στην Επιτροπή Εφέσεων της UEFA η υπόθεση των καταγγελιών που έχουν κάνει ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ κατά του Ολυμπιακού, του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρόμητου βάσει των εξελίξεων στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο», η οποία ακόμη δεν έχει φτάσει ούτε στο… προτελευταίο στάδιό της.

Δηλαδή δεν γνωρίζουμε ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου και ποιοι θα αθωωθούν οριστικά και αμετάκλητα. Ωστόσο, στον ειδικό ανακριτή έχουν καταθέσει πολλοί, είναι δεδομένες όλες οι έγγραφες απολογίες και τα στοιχεία του αρχικού κατηγορητηρίου , ενώ σε αρκετά άτομα έχουν ήδη επιβληθεί περιοριστικοί όροι, όπως η υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κατά διαστήματα, η απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, που είναι και η πιο σημαντική (προς το παρόν) «ποινή» στα μάτια της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθούν από τους νομικούς συμβούλους τους. Την Αθηνά Μπαλωμένου και τον Αχιλλέα Μαυρομμάτη, αντίστοιχα. Αμφότεροι θα έχουν τη στήριξη νομικών από ξένο δικηγορικό γραφείο το οποίο έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με παρόμοιες υποθέσεις. Ο Ολυμπιακός θα εκπροσωπηθεί στην ακρόαση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Γιάννη Βρέντζο και από τον νομικό σύμβουλό του, Θόδωρο Γιαννίκο, ο οποίος από το 2002 είχε διατελέσει μέλος σε αρκετές επιτροπές της UEFA.

Πρώτα αναμένεται να καταθέσουν τις απόψεις τους ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα βασιστούν σε στοιχεία της δικογραφίας και στις αποφάσεις του Ανδρεάδη και εν συνεχεία ο Ολυμπιακός θα παρουσιάσει τις δικές του θέσεις. Η απόφαση δεν αναμένεται να αργήσει. Συνήθως εκδίδεται την ίδια ημέρα, αλλά δεν αποκλείεται το σώμα να ανακοινώσει την ετυμηγορία του αύριο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι: α) ο «ηττημένος» της υπόθεσης έχει δικαίωμα προσφυγής στο CAS, το οποίο συνήθως ενστερνίζεται την απόφαση της UEFA. β) Οποιαδήποτε κι αν είναι η ετυμηγορία της επιτροπής εφέσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί οριστικά ποιοι θα είναι κατηγορούμενοι και δεν έχει γίνει η δίκη. Μπορεί να… ξαναβρεθούν στα ίδια μέρη όσοι θα συγκεντρωθούν σήμερα στη Νιόν, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο και αυτεπάγγελτης παρέμβασης και επιβολής ποινών από την UEFA στην περίπτωση δίκης ή και καταδίκης ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και έχουν σχέση με ομάδες οι οποίες μετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Follow me on Τwitter: Seretinio

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ