ΕΛΛΑΔΑ

Καραγκούνης: "Επικίνδυνος αντίπαλος η Λιθουανία"

Καραγκούνης: "Επικίνδυνος αντίπαλος η Λιθουανία"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για το κρίσιμο παιχνίδι με την Λιθουανία, την πίστη για πρωτιά και την ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ

"Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Δεν χρειάζεται να κοιτάμε πίσω στη Βοσνία. Τώρα κοιτάμε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τον προηγούμενο αγώνα και να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί σαν ποιότητα ομάδας είμαστε καλύτεροι.

Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί όλα εξαρτώνται από εμάς", είπε αρχικά στον σύνδεσμο φίλων της Εθνικής Ελλάδος "Γαλανόλευκος Φάρος" για τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Πιστεύεις ότι η πρωτόγνωρη εμπειρία του συνθετικού χλοοτάπητα στη Λιθουανία μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια της ομάδας;

"Όταν δεν έχεις ξαναπαίξει σε συνθετικό χλοοτάπητα σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο και περιμένουμε να δούμε τι θα αντιμετωπίσουμε γιατί πραγματικά είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας. Από εκεί και πέρα είτε έτσι είτε αλλιώς είναι κομβικής σημασίας το παιχνίδι για μας και πρέπει να κάνουμε το παν για να κερδίσουμε".

Ως ομάδα, πώς κρίνεις τους Λιθουανούς;

"Η Λιθουανία έφερε δύο καλά αποτελέσματα με τη Σλοβακία και αυτό λέει πολλά. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στο παιχνίδι. Παίζοντας με την Ελλάδα θα είναι έξτρα κίνητρο για αυτός και εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλά και να τα δώσουμε όλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτά τα παιχνίδια είναι εξαιρετικά σημαντικά. Μπορεί να μοιάζουν θεωρητικά πιο εύκολα από τα άλλα, αλλά στην πραγματικότητα αυτά είναι που κρύβουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες και μπορεί να αποβούν καθοριστικά".

Στη μίνι-προετοιμασία στον Άγιο Κοσμά πώς έχεις δει τους παίκτες ενόψει του αγώνα; Υπάρχει ετοιμότητα παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν;

"Πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση αν και είναι λίγο περίεργη η ημερομηνία που γίνεται ο αγώνας, καθώς έχουν τελειώσει τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά πιστεύω πως έχουμε όλοι καταλάβει τη σοβαρότητα του αγώνα και θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Είναι ένας αγώνας πολύ κρίσιμος, και αυτό διότι εκτός των άλλων στη συνέχεια θα έχουμε παιχνίδια στην έδρα μας και ένα ευνοϊκότερο πρόγραμμα".

Η υπόθεση της πρωτιάς του ομίλους θεωρείς πως είναι εφικτός στόχος ακόμα παρά την ήττα στη Βοσνία;

"Εμείς δεν μπορούμε να κοιτάμε τι θα κάνει η Βοσνία ούτε να ελπίζουμε σε δικά της λάθη. Κοιτάμε αποκλειστικά το επόμενο παιχνίδι μας. Ωστόσο, όλα παίζονται. Και η πρώτη και η δεύτερη και η τρίτη θέση. Έχεις πέντε παιχνίδια και διεκδικείς δεκαπέντε βαθμούς ακόμα. Δεν είναι κανένα παιχνίδι εύκολο και όλα θέλουν προσπάθεια. Εμείς ως ομάδα κοιτάμε αποκλειστικά τι θα κάνουμε στα δικά μας ματς. Αν εμείς είμαστε σοβαροί και καταφέρουμε να κάνουμε κάποιο σερί, τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη θέση. Αν πάρουμε όλα τα παιχνίδια ό,τι κι αν γίνει εξασφαλίζουμε στη χειρότερη περίπτωση την δεύτερη θέση, η οποία είναι κι αυτή προνομιούχος γιατί μας στέλνει στα μπαράζ".

Εξάλλου, μετά από τις αναμνήσεις των μπαράζ με την Ουκρανία στο Μουντιάλ του 2010 ίσως να μας… πηγαίνει αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία.

"Εντάξει, καλό είναι να μην μπλέξεις σε αυτή τη διαδικασία. Μπορεί να έχουμε θετικές αναμνήσεις από αυτό, αλλά θα ήταν καλύτερο να αποφύγουμε τα μπαράζ. Φυσικά θα παλέψουμε για να περάσουμε απευθείας από τον όμιλο, αλλά ακόμα κι αν δεν το καταφέρουμε δεν είναι αμελητέο να βρεθούμε δεύτεροι και να το παλέψουμε μέσω των μπαράζ".

Αν υπάρχει ένας λόγος για να αισιοδοξείς πώς θα βρεθούμε εν τέλει στη Βραζιλίας ποιος θα έλεγες ότι θα ήταν αυτός;

"Γενικά θέλω να βλέπω θετικά τα πράγματα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και στην προσπάθεια που καταβάλει. Είμαστε πάντα σταθεροί. Μην ξεχνάς ότι το ματς στη Βοσνία ήταν το πρώτο που χάνουμε σε προκριματικά μετά από τρία-τέσσερα χρόνια, και αυτό με κάνει να αισιοδοξώ ότι έχουμε ως ομάδα την απαιτούμενη σοβαρότητα και την αγωνιστική πειθαρχεία ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Αυτή η σταθερότητα της ομάδας λοιπόν είναι που με κάνει να αισιοδοξώ".

Οι Έλληνες φίλαθλοι μέσω του «Γαλανόλευκου Φάρου» θα βρεθούν σε ένα ακόμα κομβικό παιχνίδι στο πλευρό σας. Πώς σχολιάζετε μεταξύ σας οι παίκτες την στήριξη του κόσμου;

"Μας βοηθάνε πάρα πολλοί. Πάντα σε ένα μακρινό ταξίδι, να έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου είναι πολύ σημαντικό και μας δίνει δύναμη. Σε όλα τα παιχνίδια μας έχουν βοηθήσει, είτε εντός είτε εκτός, είναι πάντα μαζί μας και είναι πολύ θετικό αυτό. Ευχόμαστε να τους κάνουμε όλους χαρούμενος και να πάρουμε ένα… ωραίο «διπλό» εκεί και να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι για να δούμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά για τη συνέχεια. Στη συνέχεια δηλαδή θα εξαρτώνται πολλά από εμάς…"

Προσωπικά, ως αρχηγός της ομάδας και φυσικός ηγέτης της κατέχεις περίοπτη θέση στο Μουσείο της Εθνικής που έχει φτιάξει ο «Γαλανόλευκος Φάρος» στα Χανιά. Πώς κρίνεις αυτή την πρωτοβουλία του συλλόγους φίλων Εθνικής;

"Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ωραία κίνηση, μια ωραία πρωτοβουλία. Είναι κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, και πλέον είναι πολύ σημαντικό που δημιουργήθηκε. Είναι ωραίο να υπάρχει και να μπορούν να πηγαίνουν οι Έλληνες, οι ξένοι, οι τουρίστες όλοι, και να θαυμάζουν εκθέματα από την Εθνική μας ομάδα. Ωραίες αναμνήσεις βαλμένες σε ένα Μουσείο Εθνικής. Όλα αυτά είναι πολύ όμορφα. Αυτός είναι ο αθλητισμός και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια οι άνθρωποι που κάνουν αυτή την προσπάθεια και αυτές τις κινήσεις και ελπίζω να αγκαλιαστούν οι πρωτοβουλίες αυτές από όλους τους Έλληνες…"

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ