ΕΛΛΑΔΑ

H Super League συμπλέει με τον Κοντονή

H Super League συμπλέει με τον Κοντονή
INTIME SPORTS

Συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή είχαν εκπρόσωποι των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη, με τον Γιώργο Μποροβήλο να συμφωνεί με το αίτημα του Υφυπουργού για παρουσία τακτικών δικαστών και να ζητάει παράταση δύο εβδομάδων για να λυθούν τα προβλήματα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και εκπροσώπων ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη, με θέματα συζήτησης τη διαμάχη με την ΕΠΟ όσον αφορά στην επιλογή τακτικών δικαστών για τα αθλητικά όργανα, καθώς επίσης το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλα τα γήπεδα αλλά και τις κάμερες ασφαλείας.

Για λογαριασμό των ομάδων δήλωσαν "παρών" ο Γιώργος Μποροβήλος με την διπλή του ιδιότητα, αυτή του προέδρου της Super League αλλά και του Αστέρα Τρίπολης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος, ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

Αυτός που έκανε δηλώσεις μετα τη συνάντηση ήταν ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος αποκάλυψε οτι ζήτησε διορία δύο εβδομάδων από τον Υφυπουργό για να ρυθμίσουν όλες οι ομάδες τα όποια προβλήματα υπάρχουν σχετικά με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτήριου και της παρουσίας καμερών στα γήπεδα, ενώ υπογράμμισε πως η θέση της Super League είναι να εφαρμοστεί ο νόμος στο θέμα των τακτικών δικαστων στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

"Εκτός από το γήπεδο της Καλλονής, όπου αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα με τη διοίκηση του σταδίου αλλά τα υπόλοιπα γήπεδα είναι εναρμονισμένα με αυτά που απαιτούνται. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι.

Υποβάλαμε ένα αίτημα στον Υπουργό μίας μικρής παράτασης για δύο αγωνιστικές, για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων.

Δεν θέλουμε να υπεκφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας", ξεκαθάρισε ο Γιώργος Μποροβήλος και πρόσθεσε: "Ο υπουργός βλέποντας την πρόθεσή μας να υλοποιήσουμε όσα συμφωνήθηκαν στο ακέραιο, είπε πως θα το σκεφτεί.

Θεωρώ πως είναι ένα δίκαιο αίτημα, εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στη χώρα λόγω capital controls και των θεμάτων που ήθελαν συνεργασία. Εκτιμούμε πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό και θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος".

Αναφορικά με το θέμα τους τακτικών δικαστών όπου υπάρχει διαμάχη μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της Super League είπε: "Υπάρχει ένα θέμα με το διαιτητικό δικαστήριο και τη σύνθεσή του, που κατά τον υπουργό πρέπει να γίνει με τακτικούς δικαστές.

Θα γίνουν επαφές για να μην υπάρξει θέμα. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τακτικοί δικαστές, από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Έτσι ορίζει ο νόμος και η Super League δεν έχει διάθεση να παρανομήσει".

Αξίζει να σημειωθεί πως Γιάννης Βρέντζος, Γιώργος Σπανός και Δημοκράτης Παπαδόπουλος δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε "να εφαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα ο νόμος".

Λίγο μετά τη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους με τους εκπροσώπους της Super League, το Υφυπουργείο Αθλητισμού εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση. Αναλυτικά αναφέρει:

"Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διαπιστώθηκε καταρχήν η ουσιαστική πρόοδος που έχει επέλθει στις προετοιμασίες λειτουργίας, για πρώτη φορά, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των συστημάτων εποπτείας των γηπέδων.

Εκ μέρους του προέδρου της Super League έχει υποβληθεί το αίτημα μίας μικρής παράτασης περίπου 15 ημερών, για την επίσημη έναρξη εφαρμογής αυτού του νέου πλαισίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και σε όλα τα γήπεδα της Super League οι διαδικασίες σύνδεσης με το κεντρικό σύστημα, όπως επίσης και οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Το αίτημα αντιμετωπίζεται θετικά από τον Υφυπουργό, δεδομένου μάλιστα ότι παρασχέθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να τεθεί ξανά οποιοδήποτε ζήτημα παράτασης.

Με την ευκαιρία διευκρινίστηκε ότι εντός δύο περίπου μηνών, δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα και σε σχέση με τη λειτουργία των μεταλλικών κατασκευών μεμονωμένης εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα (τουρνικέ).

Σε ότι αφορά τέλος, το ζήτημα της στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ από τακτικούς δικαστές, που ήταν κύριο θέμα της συνάντησης, ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, έγινε απολύτως κατανοητό από όλους ότι εφόσον δεν υπάρξει εναρμόνιση με το νόνο και συγκρότηση του συγκεκριμένου δικαιοδοτικού οργάνου από τακτικούς δικαστές, θα υπάρξει άμεσα επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων με σοβαρότατες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, για τους πρεσβευτές του στην Ευρώπη. Η Πολιτεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται όμως επουδενί να δεχτεί τη μη εφαρμογή των νόμων".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ