H Stoiximan με τη Football League κοντά σε παιδιά με ανάγκες

H Stoiximan με τη Football League κοντά σε παιδιά με ανάγκες

Η Stoiximan από κοινού με τη Stoiximan.gr Football League επισκέφθηκαν την Πέμπτη (23/3) το Κέντρο ΑΜΕΑ "Αρωγή", στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. (PHOTOS).

Η κοινωνική δράση της Stoiximan.gr συνεχίζεται. Η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα από κοινού με τη Stoiximan.gr Football League, επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης (23/3) το Κέντρο ΑΜΕΑ "Αρωγή", του Δήμου Αχαρνών.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο της χορηγίας της Footbal League και αποτελεί την έναρξη του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Το ΚΑΜΕΑ "Αρωγή" λειτουργεί από το 2003 και στεγάζεται σε κτίριο που αποτελεί δωρεά του φιλανθρωπικού σωματείου "Αρωγή" του Δήμου Αχαρνών.

Στόχος του είναι η δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωνίας, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Στο κέντρο λειτουργούν τμήματα εργοθεραπείας, κεραμικής, ζωγραφικής, χειροτεχνίας, φυσικής αγωγής, εκπαίδευση μέσω Η/Υ και πρόγραμμα κολύμβησης.

Επίσης, πραγματοποιούνται δραστηριότητες που γίνονται εκτός του χώρου και αφορούν εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδρομές, γεύματα, διοργάνωση bazaar, αλλά και παραστάσεις ποικίλου καλλιτεχνικού περιοχομένου. Απευθύνεται σε παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση και αναπτυξιακές διαταραχές.

Το παρών στην επίσκεψη έδωσε ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, διευθυντής marketing και επικοινωνίας της Stoiximan.gr, ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ο πρόεδρος της Stoiximan.gr Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, οι ποδοσφαιριστές του Αχαρναϊκού Θανάσης Παπατόλιος, Λάμπρος Ζαχαρός και Άγγελος Καραντασιάδης, αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ, Κατερίνα Παπασταματίου.

Κατά την επίσκεψη, το λόγο πήρε η κοινωνική λειτουργός κ. Δημογιάννη, που αναφέρθηκε στη λειτουργία του Κέντρου, ενώ από την πλευρά της η εκπρόσωπος Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας Αρωγή, Έλιοτ Βασιλική, ανέφερε: "Αυτός ο χώρος λειτουργεί το πρωί με ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το απόγευμα τη λειτουργία τη χρηματοδοτεί ο Δήμος. Πρέπει να ευχαριστήσω δημοσίως τον Δήμαρχο, τον νυν, που έχει δείξει φοβερή ευαισθησία. Συνεργαζόμαστε άψογα. Έχετε υπάρξει άψογος κ. Δήμαρχε. Ευχαριστώ και τον κ. Γκασούκα (πρόεδρος της "Αρωγής) για τη συνεργασία".

Ο πρόεδρος της Stoiximan.gr Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, είπε: "Είμαι πρώτα Αχαρναϊκός και μετά Football League. Διαλέξαμε με τον κ. Κωνσταντόπουλο να ξεκινήσουμε από εδώ. Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, θα είμαστε δίπλα σας. Το ίδιο και η Stoiximan και ο κ. Κωνσταντόπουλος. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε".

Ο πρόεδρος της "Αρωγής", Νίκος Γκασούκας, είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Αχαρναϊκός, το καμάρι της πόλης. Είναι πάντα κοντά μας τα παιδιά. Και η Αρωγή είναι το καμάρι της πόλης, στον κοινωνικό τομέα. Η συνεργασία με την ομάδα και τον Δήμο είναι άψογη."

Ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός υποστήριξε: "Θέλω από τη μεριά μου να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη Stoiximan.gr που έδειξαν αυτή την ευαισθησία. Είναι πραγματικά μια ιδιαίτερη περίπτωση η Αρωγή. Είναι ένα τρομερό έργο, αν σκεφτεί κανείς ότι δυστυχώς ιδρύματα κλείνουν στις μέρες μας. Μέσα στη δυσκολότερη στιγμή που διανύει η χώρα μας, ο Δήμος, με μεγάλα προβλήματα, έχουμε όλοι δώσει τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτή η καλή συνεργασία έρχεται σήμερα με την κοινωνική σας ευαισθησία να δείξει ότι όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη στα παιδιά αυτά. Η προτεραιότητα που θέσατε είναι σε πολύ καλό σκοπό και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό".

Το μέλος του Δ.Σ της Stoiximan, Ιωάννης Σπανουδάκης, ανέφερε: "Η σημερινή μας επίσκεψη έρχεται να εκπληρώσει δύο βασικούς στόχους. Πρώτον, να αναδείξει την ανάγκη ενημέρωσης ενεργοποιώντας ταυτόχρονα όλους όσοι είναι σε θέση να υποστηρίξουν το σπουδαίο έργο του Κέντρου «Αρωγή». Δεύτερον, να κάνει τα παιδιά αυτά χαρούμενα προσφέροντάς τους μια όμορφη και διασκεδαστική εμπειρία, παρέχοντας την ίδια στιγμή τεχνολογικό εξοπλισμό -tablet και laptop- για τη βελτίωση της  εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενίσχυση των ατομικών δεξιοτήτων τους. Κάθε φορά που στη Stoiximan καταφέρνουμε να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες για την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών, νιώθουμε ευτυχείς να υλοποιούμε  δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας που συμβάλλουν σε αυτό το σκοπό. Να ευχαριστήσουμε βεβαίως και όλους τους αθλητές που μας συνόδεψαν σήμερα εδώ".

Ο διευθυντής marketing και επικοινωνίας της Stoiximan.gr, Πάνος Κωνσταντόπουλος, είπε: "Σας ευχαριστώ για τα πολύ καλά σας λόγια. Να σας συγχαρώ για το πολύτιμο έργο σας. Είναι σπάνιο να υπάρχει τέτοια συνεργασία ανάμεσα σε τοπική αυτοδιοίκηση και ιδρύματα. Η εταιρεία μας, η Stoiximan.gr, κάνει αρκετές δράσεις, είτε με τους αθλητές είτε με τις ομάδες που χορηγεί. Αυτή η εικόνα είναι ξεχωριστή. Αυτό που είπαμε κατά τη σύναψη συνεργασίας με τη Football League, είναι ότι ξεκινάμε από το κοινωνικό σκέλος και η πρώτη μας ενέργεια είναι η στήριξη της Αρωγής και του πολύτιμου έργου της. Ως Stoiximan είναι μεγάλη μας χαρά να δώσουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά, να τα βοηθήσουμε με μια μικρή δωρεά τεχνολογικής φύσεως που θα τα βοηθήσει και στο τεχνολογικό τους κομμάτι και στη βελτίωση των ατομικών τους δεξιοτήτων".

Πάνος Κωνσταντόπουλος (αριστερά) και Γιάννης Κασσαβός.

Οι ποδοσφαιριστές του Αχαρναϊκού μοίρασαν δώρα και χαμόγελα στα παιδιά του Ιδρύματος.

Το προσωπικό του Κέντρου ξενάγησε τους κ.κ. Κωνσταντόπουλο και Λεουτσάκο στις αίθουσες της "Αρωγής".

Ζαχαρός (αριστερά), Καραντασιάδης (μέση) και Παπατόλιος, κατά την παρουσία τους στο Κέντρο.

Photo credits: eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Γιατί κάνουμε (κάνετε, κάνουν) τρίo;

Έρευνες εξηγούν γιατί όλο και περισσότεροι, όλo και πιο εύκολα δοκιμάζουν ένα menage a trois.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24