ΕΛΛΑΔΑ

Η Μπράγκα βοηθά τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη και μας εξηγεί γιατί

Η Μπράγκα βοηθά τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη και μας εξηγεί γιατί

Ο πρόεδρος της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ, εξηγεί στο Sport24.gr γιατί η πορτογαλική ομάδα στέλνει 90 τόνους τροφίμων στην Ελλάδα ως βοήθεια στους πρόσφυγες και αποκαλύπτει ότι θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη στις 8 Ιουλίου.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, Χρήστος Στυλιανίδης, κάλεσε στις 11 Μαΐου την Μπράγκα για φιλικό στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης προσφύγων, μέσω της καμπάνιας, "Guerreiros solidarios"

Η Μπράγκα βοηθά τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη και μας εξηγεί γιατί

Αυτό δεν κατέστη εφικτό, ωστόσο η ομάδα του πορτογαλικού Βορρά απέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της στο δράμα των προσφύγων. Με εντολή της διοίκησης, 90 τόνοι τροφίμων αναχώρησαν από το λιμάνι του Λεϊσόες με προορισμό της Θεσσαλονίκη, την επόμενη εβδομάδα, με προβλεπόμενη ημερομηνία άφιξης την 7η Ιουλίου

Η καμπάνια των φιλάθλων της Μπράγκα και κατοίκων της πόλης, "Guerreiros solidarios", συγκέντρωσε 50 τόνους τροφίμων, με την διοίκηση της ομάδας στην οποία προπονητής είναι πλέον ο Ζοζέ Πεζέιρο να συγκεντρώνει άλλους 40.

Η Μπράγκα βοηθά τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη και μας εξηγεί γιατί

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο της πορτογαλικής ομάδας η οποία έχει εισβάλει ποδοσφαιρικά στην πορτογαλική τρόικα (Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ), Αντόνιο Σαλβαδόρ, ζητώντας του να αποκαλύψει το κίνητρο αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας:

"Μην ξεχνάτε ότι η Πορτογαλία είναι κι αυτή μια χώρα, η οποία δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες. Κυρίως από τη Νότιο Αμερική, αλλά είναι ίδιες οι συνθήκες. Είναι άνθρωποι που περνούν δύσκολα. Έχουμε δει στην τηλεόραση το δράμα των προσφύγων στην Ελλάδα. Αυτό μας συγκίνησε. Η Μπράγκα είναι μια ομάδα, η οποία πάντα συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες. Το κάναμε, θεσπίζοντας, δωρεάν είσοδο στο γήπεδό μας. Αλλά και με άλλα ειδικά προνόμια. Οι εικόνες από τους πρόσφυγες στα νησιά της Ελλάδας, ήταν συγκινητικές. Η Μπράγκα είναι μια μικρή πόλη, που φιλοξενεί πρόσφυγες. Ξέρουμε ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την αποστολή τροφίμων, αλλά θα κάνουμε ο,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την κατάσταση".

Η Μπράγκα βοηθά τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη και μας εξηγεί γιατί

Αρχικά η ομάδα του Μίνιο απευθύνθηκε στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, Χρήστο Στυλιανίδη. Αυτός στήριξε την πρωτοβουλία της Μπράγκα και την κάλεσε στο Στραβούργο για να της αποδώσει τα εύσημα. Μάλιστα, προσκάλεσε την πορτογαλική ομάδα για φιλικό στη Θεσσαλονίκη. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Μπράγκα στο Sport24.gr αυτό δεν κατέστη δυνατό αλλά η διοίκηση των "γκερέιρος" θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στις 8 Ιουλίου και μάλιστα θα επισκεφτεί τα νησιά.

"Το πλοίο με τα τρόφιμα έφυγε την Παρασκευή από το λιμάνι του Λεϊσόες και θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη στις 7 Ιουλίου. Την επομένη, 8 Ιουλίου, θα είναι σύσσωμη η διοίκηση της Μπράγκα στη Θεσσαλονίκη. Μας κάλεσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, Χρήστος Στυλιανίδης. Προς το παρόν δεν έχουμε μιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση. Αλλά θα συναντηθούμε εκεί με τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος θέλει να μας ευχαριστήσει γι' αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης θα μεταβούμε στην Ειδωμένη και τα νησιά, όπως τη Μυτιλήνη. Θα θέλαμε συμβολικά να παραδώσουμε εμείς τα τρόφιμα. Το φιλικό που μας είχε προτείνει ο Χρήστος Στυλιανίδης, λόγω υποχρεώσεων, δεν κατέστη δυνατό".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ