ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγορίου: "Υπαρκτό το ενδιαφέρον της Αντάλιασπορ"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Γρηγορίου EUROKINISSI SPORTS

Ο Μιχάλης Γρηγορίου φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για το ενδιαφέρον της Αντάλιασπορ, αλλά και για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Οι κουτσομπόληδες", με τους Δημήτρη Σαμόλη και Βασίλη Τεμπέλη. Ο πρώην κόουτς του Πανιώνιου μίλησε για το ενδιαφέρον της Αντάλιασπορ, αλλά και για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ενδιαφέρον της Αντάλιασπορ:« Πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον και η όλη υπόθεση θα έχει ξεκαθαρίσει ως τις 15 του μήνα. Είναι σημαντικό για έναν Έλληνα προπονητή να δουλέψει στο εξωτερικό. Για όλο τον… κύκλο των προπονητών».

Για την Αντάλιασπορ:« Τερμάτισε στη 14η θέση και είναι μία ομάδα που θέλει να κάνει κάτι καλύτερο από το να αποφεύγει τον υποβιβασμό τις τελευταίες αγωνιστικές. Θέλουν έναν νεαρό σε ηλικία προπονητή για να εξελίξουν την ομάδα, όχι πρόσκαιρα, αλλά σε βάθος χρόνου. Δηλαδή να ολοκληρώσει το έργο του σε δύο με τρία χρόνια. Στην επιλογή τους μέτρησε πολύ ότι είχα στο βιογραφικό μου συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ».

Για το υπάρχει έχθρα μεταξύ των δύο λαών:« Στο ποδόσφαιρο δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο. Αυτά τα έχουμε αποβάλλει και οι δύο λαοί. Δεν υφίσταται η αντιπαλότητα που υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο».

Για τον Φάνη Γκέκα, που έπαιξε για αρκετά χρόνια στην Τουρκία:« Είναι αγαπητός στη χώρα. Έχει αφήσει το στίγμα του στο ποδόσφαιρο. Γενικά πολλοί Έλληνες έχουν κάνει καριέρα στην Τουρκία. Μακάρι να τελεσφορήσει και η δική μου πρόταση, αφού το πρωτάθλημά τους είναι σε ανοδική πορεία».

Για το επίπεδο του τουρκικού πρωταθλήματος:« Νομίζω ότι υπάρχει και αμερικανικό κανάλι που το δείχνει. Στην Τουρκία επενδύονται πολλά σε εγκαταστάσεις και υπάρχουν εξαιρετικά προπονητικά κέντρα. Η Μπεσίκτας έφτιαξε ένα εξαιρετικό γήπεδο, που είναι από τα τρία καλύτερα της Ευρώπης. Αυτό το έκανε δώρο ο Ερντογάν. Τώρα χτίζεται γήπεδο και για τη Φενέρμπαχτσε. Το επίπεδο, όμως, δεν είναι τόσο υψηλό όσο τα πολλά χρήματα που ξοδεύονται. Είναι πάντως θέμα χρόνου να γίνει».

Για τα προβλήματα του ελληνικού πρωταθλήματος:« Είναι πάρα πολλά. Έχουμε φτάσει το 2018 ο Υφυπουργός και οι πρόεδροι ψάχνουν πόρους για να αντεπεξέλθουν. Άλλα κράτη πηγαίνουν με πιο γοργούς ρυθμούς. Η κατάσταση της οικονομίας παίζει πάντα ρόλο.

Γενικά, πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Οι φίλαθλοι το βλέπουν ως πεδίο μάχης, δεν πηγαίνουν για να διασκεδάσουν. Έχει χαθεί η αγάπη για το άθλημα. Παλιά βλέπουμε 20.000 κόσμο ακόμα και σε παιχνίδια που δε συμμετείχαν οι «μεγάλες» ομάδες. Έχει χαθεί η αξιοπιστία. Ο κόσμος είναι η κινητήρια δύναμη, όπως σε όλα τα σόου, και πρέπει να βρεθεί τρόπος για να επιστρέψει στα γήπεδα».

Για το γεγονός ότι δεν… εξάγουμε προπονητές:« Είναι πρόβλημα. Τα σύνορα για τους ποδοσφαιριστές έχουν ανοίξει και πρέπει κι εμείς οι προπονητές να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Δεν υπολειπόμαστε κάτι των ξένων κι έχουμε κάνει βήματα μπροστά. Ενημερωνόμαστε για τα πάντα, είμαστε σε καλό δρόμο και το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν τα σύνορα. Αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον».

Για το λόγο που οι Έλληνες προπονητές δε βρίσκουν δουλειές στο εξωτερικό:« Είναι η εικόνα του ποδοσφαίρου μας που μας τρενάρει. Οι ξένοι διστάζουν να μας επιλέξουν λόγω της ποιότητας του πρωταθλήματος».

Για τη διαφορά με τους Έλληνες προπονητές του μπάσκετ:" Βρίσκονται σε κορυφαίες ομάδες του εξωτερικού διεκδικώντας όλα τα τρόπαια".

Ακούστε τη συνέντευξή του…

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ