ΕΛΛΑΔΑ

Γκανέζος επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Γκανέζος επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Ο Γκανέζος, Έρικ Οπόνγκ Γεμπόα είναι ο νέος επενδυτής της Ελπίδας Έδεσσας στην προσπάθεια του συλλόγου να ανασάνει οικονομικά θέτοντας ως στόχο την Football League.

Είχαμε ακούσει για Ρώσους, Άραβες ακόμη και Βέλγους που αποπειράθηκαν να επενδύσουν στον ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Ελπίδα Έδεσσας έκανε την διαφορά πριν από μία εβδομάδα, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον Γκανέζο επιχειρηματία, Έρικ Οπόνγκ Γεμπόα, αδερφό του παλαίμαχου Γκανέζου άσου, Άντονι Γεμπόα.

Ο σύλλογος πέρυσι πήρε μέρος στα πλέι-οφς του Νομού Πέλλας καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Ο πρόεδρος της Ελπίδας Έδεσσας παραιτήθηκε στη συνέχεια, ενώ η οικονομική κατάσταση της ομάδας επιδεινώθηκε.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές της Ελπίδας μεταπήδησαν στον ιστορικό Εδεσσαϊκό που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία με συνέπεια να αποδυναμωθεί η ομάδα.

Την πλέον κατάλληλη στιγμή εμφανίστηκε ο Γκανέζος επιχειρηματίας, Έρικ Οπόνγκ Γεμπόα. Ο τελευταίος δεσμεύθηκε πως θα πληρώσει τους μισθούς τεσσάρων συμπατριωτών του έχοντας το 50% των δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα.

Οι δύο Αφρικανοί έχουν συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων της Γκάνας και οι άλλοι δύο με την Εθνική Νέων.

Ο νέος επενδυτής θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του φετινού μπάτζετ. Ο Γεμπόα είναι παράλληλα βασικός χορηγός της πρωταθλήτριας Γκάνας, Aσάντε Κοτόκο.

Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι για τρία χρόνια με απώτερο στόχο την προαγωγή στην Football League.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ