ΕΛΛΑΔΑ

Φάκος: "Ήθελαν να είναι ανεξέλεγκτοι"

Φάκος: "Ήθελαν να είναι ανεξέλεγκτοι"

Kατευθυνόμενη χαρακτήρισε την ΕΠΟ από παράγοντες της Superleague, ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος.

Ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος με δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι "Extra 3" μίλησε για την αποπομπή του ίδιου και του Εμμανουήλ Αντωνακάκη από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Φάκος τόνισε ότι οι παράγοντες ήθελαν να είναι ανεξέλεγκτοι και αποχώρησαν επειδή το ήθελε η λίγκα.

" Που είναι το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ; Μας έδιωξαν επειδή τους το ζήτησε η λίγκα; Ο,τι της ζητάνε της ΕΠΟ το κάνει; Οι παράγοντες ήθελαν να είναι ανεξέλεγκτοι. Το μάθαμε μέσω συγγενικών μας προσώπων που το είδαν αναρτημένο στο διαδίκτυο! Εγώ είχα εγγυήσεις από διευθυντικό στέλεχος της ΕΠΟ, που με επισκέφτηκε στο γραφείο μου και με διαβεβαίωσε ότι παρά το αίτημα της λίγκας δεν θα φύγουμε".

Αναφερόμενος στους Μαρινάκη και Βαρδινογιάννη είπε: " Δεν θέλω να σχολιάσω πρόσωπα. Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε μας προσέγγισε κάποιος παράγοντας".

Για τον Κούγια είπε: "Ηταν πολύτιμη η βοήθειά του στην υπόθεση με τα στημένα, ενώ άλλοι που καλούσαμε για μάρτυρες δεν ήρθαν ποτέ...".

Οσον αφορά στους διαιτητές και στην επιστροφή του Καλόπουλου ξεκαθάρισε πως: " Όπως για τον Γιάχο με τα στοιχεία που είχα στα χέρια μου έπρεπε να αθωωθεί και να γυρίσει στην ενεργό δράση, έτσι με ανάλογα στοιχεία έκρινα ότι ο Καλόπουλος δεν έπρεπε να γυρίσει. Με ένα νομικό σκεπτικό το οποίο δεν με βρίσκει σύμφωνο πήραν την υπόθεση την υπόθεση και την έδωσαν στην ΚΕΔ".

Τέλος για τις υποθέσεις Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας τόνισε: " Ήταν παραβίαση της νομοθεσίας περί πειθαρχικού κώδικα. Όταν μια ομάδα συμμετέχει σε δωροδοκία και τιμωρείται αλλά επειδή η ποινή της είναι αυστηρή τότε αλλάζει, ε, τι να πω;Πιστεύω ότι η απονομή δικαιοσύνης είναι μια εφαρμοσμένη επιστήμη. Δεν περιμένω καταδικαστική ετυμηγορία σε κάθε δίωξη αλλά όταν βλέπω τον ίδιο πρόεδρο για δυο ίδιες περιπτώσεις, στην μια να αφαιρεί βαθμούς και στην άλλη να υποβιβάζει δεν ξέρω τι να υποθέσω".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ