ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Κάθε ματς ξεχωριστά"

Τσάνας: "Κάθε ματς ξεχωριστά"
INTIME SPORTS

Το σύνθημα ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Τουρκία είναι "Χωρίς άγχος, κάθε ματς ξεχωριστά", σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσάνας

O προπονητής της Εθνικής Νέων, μίλησε για την κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, για τους αγώνες αλλά και για τον Κατίδη και την απόφαση της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Τσάνας στον NovaΣΠΟΡ FM:

Για την διοργάνωση των Τούρκων εν όψει της σημερινής κλήρωσης του Μουντιάλ Κ-20:

«Χθες έγινε ένα φιλικό ανάμεσα στην ομάδα της Τουρκίας και την Πορτογαλίας, οι οποίες θα συμμετάσχουν στην τελική φάση. Κέρδισαν οι Τούρκοι με 1-0. Είναι όμορφα τα πράγματα εδώ. Το ξενοδοχείο είναι σε εγρήγορση και υπάρχουν παντού άνθρωποι που ασχολούνται με τη διοργάνωση. Τώρα μας ξεναγούν στην πόλη της Κωνσταντινούπολης. Στις 18:00 θα έρθουν στην αίθουσα ο Τερίμ, ο Σουκούρ και άλλες δόξες του τουρκικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει μεγάλη οργάνωση και το απόγευμα θα μάθουμε και εμείς τους αντιπάλους μας».

Για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

«Για να είμαστε ειλικρινής έχουμε πάρει ιδέα από τις ομάδες. Έχουμε δει παιχνίδια τους για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Έχουμε μάθει για τις εγκαταστάσεις, τα προπονητήρια και τις υποδομές. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε άγχος, από τη στιγμή που συμμετέχουμε για πρώτη φορά. Θα αντιμετωπίσουμε την ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

Για την απουσία της Βραζιλίας και της Αργεντινής από τη διοργάνωση:

«Οι δύο ομάδες έχουν κατακτήσει έντεκα φορές συνολικά τη διοργάνωση! Για να μείνει εκτός η Βραζιλία και η Αργεντινή σημαίνει ότι εκείνες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη θέση του θα είναι πολύ δυνατές και έχουν τα δικά τους όπλα».

Για την πορεία της Εθνικής Νέων τα τελευταία χρόνια:

«Με αυτή την ομάδα όταν περάσαμε από την Elite Round, είπαμε πως θα είναι ένα ταξίδι για εμάς, το οποίο συνεχίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στα γήπεδα της Εσθονίας. Για πρώτη φορά συμμετέχουμε σε μία τέτοια διοργάνωση. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται πλέον στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, αν και δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά για να βρεθούμε καλύτερα ως ομάδα.

Η προετοιμασία είναι σημαντική σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Υπάρχουν τα πλέι οφ και οι παίκτες που θα στηρίξουν τις ομάδες τους μέχρι το τέλος των υποχρεώσεων τους. Έχουν μεγάλη συμμετοχή στα πρωταθλήματα και θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για αυτή τη διοργάνωση. Σε σχέση με εκείνη την ομάδα υπάρχουν 2-3 παίκτες που δείχνουν ότι μπορούν να αγωνιστούν στην ομάδα μας».

Για τους στόχους της «γαλανόλευκης»:

«Θέλουμε να πάρουμε τις δύο πρώτες θέσεις για να πάμε στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει…».

Για την κίνηση του Γιώργου Κατίδη, ο οποίος είναι αρχηγός της ομάδας, και την τιμωρία του:

«Από τη στιγμή που η ΕΠΟ αποφάσισε, το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε εκείνη τη στιγμή είναι πως ένα καλός παίκτης δεν θα είναι μαζί μας. Οι Εθνικές ομάδες είναι πάνω από όλους και όλα. Πρώτα έχει αντίκτυπο στον Γιώργο (Κατίδη) και όχι στην ομάδα.

Πρέπει να βρει την ηρεμία του και να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Η απόφαση πάρθηκε από την ΕΠΟ και εμείς δεχόμαστε αυτή την απόφαση. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Δεν νομίζω ότι αν πω εγώ την άποψή μου θα δώσω λύση. Επειδή ξέρω τον Γιώργο αρκετά καλά, ξέρω και την απόφαση που πάρθηκε, το χειρότερο που μπορώ να κάνω είναι να δώσω την προσωπική μου γνώμη».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ