ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Για τον αντίπαλο δεν έχει καμία σημασία"

Τσάνας: "Για τον αντίπαλο δεν έχει καμία σημασία"
INTIME SPORTS

Για την Εθνική μας ομάδα των Νέων U20 δεν έχει καμία σημασία ο αντίπαλος στους "16" του Μουντιάλ, όπως ανέφερε ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Κώστας Τσάνας. Τι είπαν Καπίνο και Σταφυλίδης

Για την Εθνική μας ομάδα των Νέων U20 δεν έχει καμία σημασία ο αντίπαλος στους "16" του Μουντιάλ, όπως ανέφερε ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Κώστας Τσάνας.

Παράλληλα ο τεχνικός της Νέων είπε πως οι παίκτες ωρίμασαν και είναι η χαρά της Ομοσπονδίας όσον αφορά την Εθνική ανδρών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τσάνας στον "Sentra 103,3":

Για τον μικρό χώρο που έχει η επιτυχία στον Τύπο: " Στην καρδιά μας έχει κερδίσει ήδη πολύ χώρο. Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Και η χαρά μας είναι διπλή γιατί το πετύχαμε παρά τις αντίθετες απόψεις.

Παίξαμε ποδόσφαιρο, δείξαμε πως είμαστε καλή ομάδα σε έναν όμιλο που τα παιχνίδια ήταν ισορροπημένα. Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε διαφορετικές ομάδες αλλά και να δείξουμε τη δική μας φιλοσοφία".

Για το γεγονός πως δεν κερδίσαμε την Παραγουάη που έπαιζε με 10 παίκτες: " Οι αριθμητικές ισορροπίες είναι πολύ σχετικές. Το πιο σημαντικό είναι ότι τελειώνοντας το παιχνίδι καταλάβαμε ότι έπρεπε να έχουμε κερδίσει, γιατί μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει, κι αυτό γέμισε με λίγο θλίψη όλα τα παιδιά που πιστεύουν στις δυνατότητες.

Κι αυτό είναι το παρήγορο γιατί ενώ δεν έχουμε χάσει κανένα ματς και έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις ως ένα σημείο, δεν μένουμε ικανοποιημένοι κι αυτό δείχνει πολλά για τις βλέψεις των παιδιών και τη φιλοσοφία της ομάδας. Σε ένα παγκόσμιο κύπελλο οι ισορροπίες λεπτές.

Το Μάλι μπορεί να μην δεχθεί γκολ και μετά να φάει τέσσερα. Τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Στα νοκ άουτ παιχνίδια κερδίζεις και προχωράς, χάνεις και αποκλείεσαι. Ξεκάθαρα πράγματα και δεν τριβελίζει τίποτα το μυαλό σου".

Για το αν προτιμά Αγγλία, Χιλή, Ουρουγουάη, Κροατία ή Ουζμπεκιστάν: " Προτιμάμε μια καλή ελληνική εθνική ομάδα και να είμαστε αυτό που πρέπει. Για τον αντίπαλο δεν έχει καμία σημασία. Θα μπορούσαμε να ήμασταν 2οι ή 3οι στον όμιλό μας και τότε θα ήταν άλλοι που θα μας διάλεγαν".

Για τους διεθνείς και πόσο έχουν "μεγαλώσει": " Αρκετά... Άλλοι κανονικά, άλλοι λίγο πιο απότομα. Έχουν εξελιχθεί προς το καλύτερο. Ωρίμασαν και είναι χαρά της ομοσπονδίας και όλων εμάς να έχουμε παιδιά που αν θα φτάσουν να παίξουν στους άνδρες, θα έχουν στα πόδια τους συμμετοχές σε παγκόσμιο κύπελλο και τελικά ευρωπαϊκού".

Για την επίσκεψη στην Παναγιά Σουμελά: " Τα παιδιά το ζήτησαν από μόνα τους και τους πήγαμε να τους ευχαριστήσουμε. Σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν μαρτύριο για τους ποδοσφαιριστές κάτι τέτοιο, όμως το ζήτησαν οι ίδιο. Κοιτούσαν με θαυμασμό και σίγουρα νιώθεις διαφορετικά σε τέτοιους τόπους. Άναβε μια τεράστια φλόγα μέσα τους".

Για να καταλήξει: " Ας ελπίζουμε πως είναι πολλοί με αυτή την ομάδα και να τα καταφέρουμε".

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, μίλησαν για την πορεία της Εθνικής και οι Στέφανος Καπίνο, Κώστας Σταφυλίδης.

Ο γκολκίπερ της Εθνικής είπε: " Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε τον πρώτο στόχο που ήταν η πρόκριση στους "16" καθώς βρισκόμαστε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ Νέων.

Κάναμε ένα μεγάλο βήμα και τώρα σιγά σιγά πάμε για μεγαλύτερα πράγματα. Μας ευχαριστεί πολύ που ο κόσμος μας στηρίζει και θέλουμε να κάνουμε χαρούμενους όσους μας πιστεύουν και όλη την Ελλάδα.

Ο κόσμος περιμένει πολλά από τις εθνικές ομάδες γιατί έχει μπει ψηλά ο πήχης. Κι εμείς ακολουθούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθώς είμαστε συστηματικά σε μεγάλες διοργανώσεις.

Μέσα στην κρίση σου δίνεται η ευκαιρία και μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και είτε είσαι καλός ή όχι, ο κόσμος βλέπει και κρίνει".

Σταφυλίδης: "Δείξαμε ότι αξίζουμε"

Από την πλευρά του ο αρχηγός της "γαλανόλευκης" Κώστας Σταφυλίδης είπε: " Όλες οι ομάδες είναι πολύ ισχυρές σε αυτό το επίπεδο. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και αν είμαστε δεν μας αφορά ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας.

Πρώτος στόχος μας ήταν η πρόκριση στους "16" και μετά να δούμε κάθε ένα παιχνίδι πως θα περνάει. Δείξαμε ότι αξίζουμε και το πού μπορούμε να φτάσουμε θα φανεί".

Για τον ΠΑΟΚ και τη μεταγραφή του στη Λεβερκούζεν: " Έμαθα για την "πρώτη" πως ήταν 13.000 κόσμος, αλλά αυτό δεν μας εκπλήσσει. Πήραμε έναν πολύ μεγάλο προπονητή και μένουν να φανούν όλα μέσα στο γήπεδο.

Όταν παίζεις 10 χρόνια σε μια ομάδα και πας και άλλα 5-6 στο γήπεδο, είναι λογικό να σου λείψουν κάποια πράγματα. Είναι ευχάριστο που στη Γερμανία θα είναι και ο Γιαννιώτας γιατί η ζωή δεν υποφέρεται εκεί. Πέρυσι ήταν ο Μαλεζάς και φέτος και αυτός και ο Γιάννης είναι ένα τέταρτο μακριά. Θα επικοινωνούμε συχνά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ