ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τραγική και στο Μπέλφαστ η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-1 από τη Βόρειο Ιρλανδία

Τραγική και στο Μπέλφαστ η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-1 από τη Βόρειο Ιρλανδία
INTIME SPORTS

Παρουσιάζοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε και στο Μπέλφαστ από τη Βόρειο Ιρλανδία και θα τερματίσει τελευταία στον όμιλο της. Πρώτη φορά στα τελικά η Βόρειος Ιρλανδία. (VIDEOS)

Την ήττα με 3-1, δεχόμενη τρία αστεία γκολ, γνώρισε η Εθνική Ελλάδος από την Βόρειο Ιρλανδία στο Μπέλφαστ και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κλείσει την παρουσία της στον όμιλο τερματίζοντας και μαθηματικά στην τελευταία θέση του ομίλου. Μάλιστα αυτό ήταν το 12 συνεχόμενο παιχνίδι που η Εθνική Ελλάδος έμεινε μακριά από ένα θετικό αποτέλεσμα. Έχει να κερδίσει από το Μουντιάλ και τη νίκη κόντρα στην Ακτή Ελαφαντοστού στις 24 Ιουνίου 2014, το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών.

Από την άλλη πλευρά η Βόρειος Ιρλανδία που ήταν σαφώς ανώτερη σε όλη την διάρκεια του ματς πανηγύρισε για πρώτη φορά την πρόκριση της στην τελικά φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τους γηπεδούχους μάλιστα να είναι στην κορυφή του ομίλου.

Οι διεθνείς στάθηκαν και άτυχοι στην διάρκεια του ματς καθώς είχαν δοκάρι με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου σε σουτ του Μήτρογλου. Αν εκεί γινόταν το 1-1 ίσως στο δεύτερο μέρος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ο Κώστας Τσάνας παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με ένα επιθετικογενές σχήμα χρησιμοποιώντας μαζί τους Αραβίδη, Καρέλη και Μήτρογλου στην ενδεκάδα αλλά άφησε εκτός τον πιο φορμαρισμένο Έλληνα άσο, τον Κώστα Φορτούνη, είχε κάποιες ενοχλήσεις στα πλευρά από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ενδεκάδα της Ελλάδος αποτελούνταν από τους Καρνέζη κάτω από τα γκολποστ με τον Τοροσίδη να επιστρέφει στο δεξί άκρο και τον Χολέμπας στο αριστερό και τα δυο στόπερ ήταν οι Παπασταθόπουλος, Μόρας. Στην μεσαία γραμμή, μπροστά από τα στόπερ, ήταν ο Τζιόλης ο οποίος είχε μπροστά του τους Σάμαρη, Κονέ ενώ στα δεξιά έπαιξε ο Καρέλης, στα αριστερά ο Αραβίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Οι διεθνείς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι και να βρουν καθαρές ευκαιρίες μπροστά από την εστία της Βορείου Ιρλανδίας και σε όλο το πρώτο μέρος η Εθνική έκανε μόνο τρεις φάσεις. Στάθηκε μάλιστα άτυχη στην τελευταία ευκαιρία ρου πρώτου ημιχρόνου καθώς το σουτ του Μήτρογλου βρήκε στο δοκάρι.

Αντίθετα η Ιρλανδία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έδειξε μεγαλύτερη υπομονή και στο πρώτο μέρος μετά από μια πολύ ωραία φάση κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 35' με τον Ντέιβις.

Οι γηπεδούχοι με το υπέρ τους 1-0 και απαλλαγμένοι από το άγχος μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο μέρος την ώρα που τα πόδια των παικτών της Εθνικής Ελλάδος ήταν βαριά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με δυο γκολ, τουλάχιστον αστεία, να πάρουν προβάδισμα τριών τερμάτων στο 58'.

Η Εθνική δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα παρά μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι Βόρειο Ιρλανδοί είχαν παρατήσει το ματς. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα έφτιαξαν δυο φάσεις και πέτυχαν και ένα γκολ, της τιμής, με τον Χρήστο Αραβίδη λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Windsor Park"

Διαιτητής: Μπας Νίτχαις (Ολλανδία)

Βοηθοί: Ρομπ Βαν Ντε Βεν (Ολλανδία), Τσαρλς Σάαπ (Ολλανδία)

4ος: Μπας Βαν Ντόνγκεν (Ολλανδία)

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ (ΟΝΙΛ): Μακγκόβερν, Μακόλεϊ, Μάκνερ (84' Μακάλοκ), Κάθκαρτ, Ντέιβις, Μπραντ, Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ, Γουάρντ (81' Μακ Γκιν), Μαγκένις (78' Μπόις) .

ΕΛΛΑΔΑ (ΤΣΑΝΑΣ): Καρνέζης, Μόρας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Κονέ (71' Πέλκας), Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου (76'Αθανασιάδης), Καρέλης (65' Μάνταλος).

Γκολ: 35'-58' Ντέιβις, 49' Μαγκένις/86' Αραβίδης

Κίτρινες:

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Εθνική Ελλάδος.

Υπομονή, επιμονή και γκολ το τρίπτυχο των γηπεδούχων

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό θέλοντας από τα πρώτα λεπτά να πάρουν το προβάδισμα και στο 4' ο Νόργουντ έπιασε ένα σουτ που έφυγε λίγο έξω από την εστία του Καρνέζη.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι άνηκε στην Εθνική Ελλάδος όταν στο 15' μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Παπασταθόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά-πάσα προς τον Τζιόλη ο οποίος έκανε τη δεύτερη κεφαλιά με τον Μαγκόβερν να αποκρούει ενστικτωδώς με το γόνατο.

Οι παίκτες της Β. Ιρλανδίας ισοφάρισαν τις ευκαιρίες στο 24' όταν σε παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά ο Τζιόλης έδιωξε λανθασμένα προς τον Μαγκένις που με την μια σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μόρα και έφυγε κόρνερ.

Στο 33' η Εθνική απείλησε και πάλι όταν σε εκτέλεση κόρνερ από τον Κονέ ο Μόρας πήδηξε ψηλότερα, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μακγκόβερν έδιωξε με τις γροθιές του.

Υπομονή, κυκλοφορία και γκολ για την Βόρειο Ιρλανδία

Οι παίκτες του Ονίλ που έδειξαν μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι τους έφτασαν σε ένα πολύ όμορφο γκολ στο 35'. Ο Έβανς έγινε κάτοχος της μπάλας, είδε ωραία και έβγαλε πλάγια δεξιά στον Ντάλας, αυτός έκανε το γύρισμα στον Ντέιβις, ο οποίος ανενόχλητος, αφού είχε ξεφύγει από τρεις Έλληνες παίκτες, με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Δοκάρι με τον Μήτρογλου

Η Εθνική έδειξε να επηρεάζεται από το γκολ και το γεγονός ότι βρέθηκε σε ένα ακόμη ματς πίσω στο σκορ και μόνο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους έβγαλε αντίδραση.

Ο Μήτρογλου με ωραία ενέργεια πέρασε έναν αντίπαλο του στην σέντρα του γηπέδου και ξεκίνησε να κατεβαίνει μόνος του προς την αντίπαλη εστία, την κατάλληλη στιγμή άνοιξε αριστερά στον Χολέμπας και μετά το παράλληλο γύρισμα ο Καρέλης έπιασε το σουτ το οποίο σταμάτησε στα σώματα. Η μπάλα στρώθηκε στον Μήτρογλου ο οποίος έπιασε ένα βολέ με την μπάλα όμως να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Μακγκόβερν.

"Καθάρισαν" το ματς στο 49' με αστείο γκολ οι γηπεδούχοι

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο μέρος αλλά μετά από τέσσερα λεπτά οι γηπεδούχοι "καθάρισαν" τη νίκη με ένα γκολ που προήλθε από διαδοχικά λάθη στην άμυνα. Ήταν το 49' όταν ο Νόργουντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαγκένις πήρε την κεφαλιά από τον Τζιόλη που δεν πήδηξε σχεδόν καθόλου, μάλιστα επιθετικός της Βορείου Ιρλανδίας βρήκε την μπάλα με τον ώμο, αυτή πήρε περίεργη τροχιά και πήγε προς τη συμβολή των δοκών και πέρασε πάνω από τον Αραβίδη που δεν μπόρεσε να την φτάσει, αν και πήδηξε, και τον Καρνέζη να κοιτάει ανήμπορος να αντιδράσει.

Οι Έλληνες διεθνείς δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο 58' δέχτηκαν και τρίτο γκολ. Σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά η Ελληνική άμυνα απομάκρυνε και ο Ντέιβις έπιασε την κεφαλιά από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καρνέζη ο οποίος άργησε πάρα πολύ να αντιδράσει.

Μετά το 3-0 οι γηπεδούχοι έριξαν τους ρυθμούς τους και η Εθνική Ελλάδος μπόρεσε να βγει στην επίθεσή και να απειλήσει και πάλι. Αρχικά στο 63' ο Μήτρογλου από τα αριστερά κίνηση έκανε την κίνηση και το σουτ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει την μπάλα.

Ο Κώστας Τσάνας εν συνεχεία έριξε στο ματς τους Μάνταλο και Πέλκα, στο ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλοντας να δει κάποια πράγματα αλλά χωρίς να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδος ουσιαστικά.

Μείωσε ο Αραβίδης με το πρώτο του γκολ

Στα τελευταία λεπτά οι διεθνείς απείλησαν στο 82' μετά από γύρισμα από τα αριστερά και κοντινή προβολή του Αθανασιάδη από τα δεξιά με την μπάλα να βγαίνει λίγο άουτ.

Το μόνο που κατάφερε η Ελλάδα ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 86' στην δεύτερη αξιόλογη φάση της και δείχνοντας υπομονή και αυτή στο παιχνίδι της. Η μπάλα βγήκε ωραία στα δεξιά στον Τοροσίδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε προς τον ανενόχλητο Αραβίδη ο οποίος πλάσαρε για το 3-1 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την "γαλανόλευκη".

Ο MVP του αγώνα

Τραγική και στο Μπέλφαστ η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-1 από τη Βόρειο Ιρλανδία
INTIME SPORTS

Ο Ντέιβις. Ο αρχηγός των γηπεδούχων πέτυχε δυο τέρματα αλλά δεν ήταν μόνο τα γκολ του. Ήταν παντού στο γήπεδο και έκανε τα πάντα για την ομάδα του ενώ και τα δυο γκολ που πέτυχε ήταν αρκετά έξυπνα.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Μήτρογλου. Η Εθνική μπορεί να έκανε μόνο μια τεράστια ευκαιρία αλλά αν γινόταν το 1-1 στο 45' της αναμέτρησης, στο δοκάρι του Έλληνα στραίκερ, τότε θα μπορούσε το δεύτερο ημίχρονο να είναι εντελώς διαφορετικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο διαιτητής

Ο Μπας Νίτχαις από την Ολλανδία. Κανένα πρόβλημα για τον Ολλανδό ρέφερι που βοηθήθηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης ενώ έβγαλε το ματς χωρίς να βγάλει ούτε μια κάρτα.

Μας άρεσε

Το πάρτι των γηπεδούχων. Η Βόρειος Ιρλανδία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τελική φάση και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο πήραν μέρος σε ένα πολύ μεγάλο πάρτι. Από τη στιγμή του 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν και να τραγουδούν υπέρ της Εθνικής τους.

Δεν μας άρεσε

Η κατάρρευση της Ελλάδος μετά το 1-0. Με το που έγινε το 1-0 οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος ουσιαστικά κατέρρευσαν, πλην της φάσης με το δοκάρι μέχρι να γίνει το 3-0 και να τελειώσει το ματς δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σε κανένα άλλο σημείο του αγώνα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ