ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θετικές εντυπώσεις για την Εθνική U-20 στο φιλικό με την Σερβία

Θετικές εντυπώσεις για την Εθνική U-20 στο φιλικό με την Σερβία
INTIME SPORTS

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το φιλικό της Εθνικής U-20 κόντρα στην Εθνική Ελπίδων της Σερβίας με τους παίκτες του του Κώστα Τσάνα να δείχνουν πολλά θετικά στοιχεία στην διάρκεια του 90'.

Θετικά δείγματα άφησε στο προτελευταίο της φιλικό πριν το Παγκόσμιο Νέων η Εθνική ομάδα που αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα κόντρα στην Εθνική Ελπίδων της Εθνικής Σερβίας.

Η ελληνική ομάδα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο κυρίως στο δεύτερο μέρος και έδειξε κάποιες από τις αρετές που την χαρακτηρίζουν ως ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν το χώρο του κέντρου και έλειψαν οι πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι μετά το δεκάλεπτο και είχαν δύο καλές στιγμές με τους Στοΐλκοβιτς στο 14΄ (σουτ άουτ) και Πέσιτς στο 31΄ (εντυπωσιακή επέμβαση Καπίνο). Η Εθνική ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και απείλησε με τον Φουρλάνο στο 42΄ (σουτ άουτ) και τον Διαμαντάκο ένα λεπτό αργότερα (τον πρόλαβε ο Πέριτς στο τετ-α-τετ).

Η ελληνική ομάδα, με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία και απείλησε με τα δυνατά σουτ του Μπάλλα στο 56΄ (η μπάλα έφυγε μόλις άουτ) και του Μπουχαλάκη στο 65΄ (μπλόκαρε ο Πέριτς).

Οι Σέρβοι είχαν μια καλή στιγμή στο 75΄ με το μακρινό σουτ του Πάντιτς (η μπάλα έφυγε μισό μέτρο πάνω από την εστία του Διούδη), ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λυκογιάννης σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Εθνικής και του αγώνα έχασε ο Πέλκας στο 85΄, όταν μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να νικήσει τον Πέριτς.

Ο Νορβηγός διαιτητής της αναμέτρησης, Νταγκ Βίνταρ Χάφσας, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Γιαννιώτα, Τζόγιτς και Κόσιτς.

ΕΛΛΑΔΑ Κ-20:Καπίνο (46΄ Διούδης), Σταφυλίδης (46΄ Κούρος), Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Κωνσταντινίδης (46΄ Μαρινάκης), Μπάλλας (61΄ Πέλκας), Φουρλάνος (46΄ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (46΄ Μπουγαΐδης), Γιαννιώτας (46΄ Λυκογιάννης), Διαμαντάκος (61΄ Ράνος), Κολοβός

ΣΕΡΒΙΑ Κ-21:Πέριτς, Πέτκοβιτς (90΄ Ακσεντίεβιτς), Κόσιτς, Σπάχιτς (55΄ Τζόγιτς), Πάντιτς, Ραντόγια (67΄ Τρούγιτς), Μπράσανατς (55΄ Κόσιτς), Κοβάσεβιτς (67΄ Μιχαΐλοβιτς), Μάλμπασιτς (55΄ Τσίρκοβιτς), Στοΐλκοβιτς (67΄ Πολετάνοβιτς), Πέσιτς (80΄ Ντεσπότοβιτς).

Τσάνας: "Δείξαμε περισσότερα στο δεύτερο ημίχρονο"

«Στο προτελευταίο ματς της προετοιμασίας μας παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά από ένα σημείο και μετά ο αντίπαλος μας δημιούργησε προβλήματα και δεν καταφέραμε να προσαρμοστούμε αμυντικά στον τρόπο παιχνιδιού του.

Δεν δημιούργησε, βέβαια, σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν είχαμε την απόδοση που θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερο ρυθμό και κυκλοφορία της μπάλας, ήμασταν περισσότερο κινητικοί και παρουσιάσαμε καλύτερα πράγματα στο γήπεδο.

Γενικά, πάντως, παρότι οι Σέρβοι ήταν κατά ένα ή και περισσότερα χρόνια μεγαλύτεροι ηλικιακά από τους παίκτες μας, ανταποκριθήκαμε αρκετά καλά. Αν θέλουμε, όμως, να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας, οφείλουμε να βελτιώσουμε πολλά σημεία, γιατί το επίπεδο των ομάδων εκεί θα είναι υψηλό».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ