ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τέλος ο Καραγκούνης, προσωρινός προπονητής ο Τσάνας

Τέλος ο Καραγκούνης, προσωρινός προπονητής ο Τσάνας
Καραγκούνης Μαρκαριάν

Η ΕΠΟ συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής (7/8) και αποφάσισε να καταγγείλει την σύμβαση του Γιώργου Καραγκούνη, αποτελούν παρελθόν οι Μαρκαριάν, Μαρσενάρο, Κωστένογλου, προσωρινός προπονητής ο Τσάνας.

Πολλές αποφάσεις για το μέλλον της Εθνικής ομάδας πήρε η ΕΠΟ στο διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής (7/8), καθώς γίνονται σαρωτικές αλλαγές στη νυν διάταξη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Πέρα από το οριστικό τέλος του Σέρχιο Μαρκαριάν και των βοηθών του, Ρολάντ Μαρσενάρο και Νίκου Κωστένογλου (χωρίς αποζημίωση), καταγγέλλεται η σύμβαση του διευθυντή των Εθνικών ομάδων, Γιώργου Καραγκούνη "για σπουδαίο λόγο", όπως αναφέρει και η ανακοίνωση. Όπερ σημαίνει ότι υπάρχουν και περαιτέρω επεισόδια στο σίριαλ "Κάρα" και της σχέσης του με την Ομοσπονδία, αφού το θέμα έχει νομικές προεκτάσεις, μιας και ο "τυπάρας" πρέπει να λάβει αποζημίωση. Αν μη τι άλλο, με άλλα όνειρα ξεκίνησε αυτή η συνεργασία και αλλιώς ολοκληρώνεται...

Από 'κει και πέρα, ο Κώστας Τσάνας αναλαμβάνει προσωρινά προπονητής της Εθνικής ομάδας και θα την οδηγήσει στα παιχνίδια με την Φινλανδία (4/9) και Ρουμανία (7/9), μέχρι να βρεθεί ο νέος ομοσπονδιακός εκλέκτορας, ο οποίος θα την κοουτσάρει και στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Να τονιστεί ότι ο Κώστας Τσάνας θα παραμείνει στο προπονητικό επιτελείο ως βοηθός του νέου τεχνικού, όπως αποφάσισε η ΕΠΟ.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ο διάδοχός του στην Εθνική Ελπίδων, με τον Μιχάλη Ιορδανίδη να έχει τον πρώτο λόγο, ενώ δεν έγινε κουβέντα για τον τεχνικό διευθυντή, ένα θέμα που θα συζητηθεί εκτενώς το επόμενο διάστημα, αφού θα πρέπει να καλυφθεί αυτή η θέση με ένα πρόσωπο που θα αποτελεί τον "συνδετικό κρίκο" ανάμεσα στην ΕΠΟ και το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Συν τις άλλοις, αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα επιστροφής μέρους της αποζημίωσης του Κλάουντιο Ρανιέρι, ο οποίος εργάζεται πλέον σε σύλλογο. Εν ολίγοις, θα δει η ΕΠΟ αν μπορεί να διεκδικήσει ένα κομμάτι των χρημάτων που έχει λάβει ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος πλέον κοουτσάρει την Λέστερ.

Εξάλλου, επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών της Super League και της Football League, καθώς επίσης ο ανώτατος αριθμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις.

Να λυθεί η συνεργασία με τον κ. Μαρκαριάν και τον κ. Μαρσενάρο κοινή συναινέσει και χωρίς καμία περεταίρω οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία.

Να καταγγελθεί η σύμβαση του κ. Καραγκούνη για σπουδαίο λόγο.

Να τερματιστεί η συνεργασία με τον βοηθό προπονητή κ. Κωστένογλου, βάσει σχετικής πρόβλεψης της σύμβασής του.

Να ανανεωθεί η σύμβαση του κ. Τσάνα και να του ανατεθεί η ευθύνη της Εθνικής Ανδρών. Παράλληλα, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή, που θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Να διερευνηθεί η δυνατότητα επιστροφής μέρους της αποζημίωσης του κ. Ρανιέρι, ο οποίος εργάζεται πλέον σε σύλλογο.

Επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών της Super League και της Football League, καθώς επίσης ο ανώτατος αριθμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, οι αριθμοί ανά κατηγορία:
1η: 26 διαιτητές, 60 βοηθοί διαιτητές, 30 παρατηρητές.
2η: 65 διαιτητές, 130 βοηθοί διαιτητές, 90 παρατηρητές.
3η: 145 διαιτητές, 170 βοηθοί διαιτητές, 130 παρατηρητές.

Αποφασίστηκε η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως εξής: Πρόεδρος ο κ. Ανδρόνικος, μέλη οι κ. Μαζαράκης, Καρδαμάκης, Ζώης.

Ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι για τις θέσεις των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων ποδοσφαίρου, καθώς και των υπεύθυνων άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Τα ονόματα των υποψηφίων, που θα εκλεγούν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ στις 28 Αυγούστου, εστάλησαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επικυρώθηκαν τα πρακτικά της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων με θέματα «Έγκριση μετεγγραφής διαιτητή Εμμανουήλ Σκουλά από την ΕΠΣ Θεσσαλίας στην ΕΠΣ Σερρών»/»Επικύρωση προσωρινής εγγραφής των σωματείων ΑΣ Ρήγας Φεραίος, ΓΣ Νίκη Βόλου, ΑΣ Πύρασος Ν. Αγχιάλου από την ΕΠΣ Θεσσαλίας στη δύναμη της ΕΠΣ Λάρισας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ