ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ταχτσίδης: "Θα γυρίσω σίγουρα στην Ελλάδα"

Ταχτσίδης: "Θα γυρίσω σίγουρα στην Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μίλησε στο Sport24.gr για την Εθνική, τη φιλοσοφία του Ρανιέρι, τον Καραγκούνη, το δικό του μέλλον, το Γιουβέντους - Ρόμα, την αντίδραση του Μανωλά και για άλλα θέματα.

Στα 19 του χρόνια αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα για το εξωτερικό, πηγαίνοντας στην -σαφώς πιο προηγμένη ποδοσφαιρικά- Ιταλία. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε με την ΑΕΚ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 2007 μέχρι το 2010.

Η διαδρομή του στην Ιταλία περιλαμβάνει ήδη αρκετούς σταθμούς μέχρι σήμερα και φέτος αγωνίζεται για λογαριασμό της Ελλάς Βερόνα, η οποία έχει δημιουργήσει την δική της "ελληνική παροικία" και ο ίδιος διάγει μια πολύ καλή σεζόν.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ απέναντι στην Κάλιαρι, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, για να ακολουθήσει τώρα το ταξίδι στην Ελλάδα και η ενσωμάτωση στις τάξεις της Εθνικής για τα ματς με Φινλανδία (11/10) και Βόρεια Ιρλανδία (14/10).

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης -περί ου ο λόγος- παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Sport24.gr λίγο πριν τη μεγάλη μάχη στο Ελσίνκι για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016.

Μας μίλησε για το κρίσιμο αυτό παιχνίδι, τις δυσκολίες του ομίλου, την φιλοσοφία του Κλάουντιο Ρανιέρι, τον Γιώργο Καραγκούνη και τον εαυτό του. Του ζητήσαμε να σχολιάσει το Γιουβέντους-Ρόμα και την αντίδραση του Κώστα Μανωλά, ενώ απάντησε και για άλλα θέματα.

Ταχτσίδης: "Θα γυρίσω σίγουρα στην Ελλάδα"

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Sport24.gr

Τι κάνατε λάθος απέναντι στη Ρουμανία, το οποίο δεν πρέπει να επαναλάβετε με τη Φινλανδία για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα;

"Δεν θεωρώ ότι κάναμε λάθος. Ήταν το πρώτο παιχνίδι, ήμασταν ανέτοιμοι και παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε, δε μας βγήκε το ματς. Ό,τι δεν βγάλαμε απέναντι στη Ρουμανία, να το βελτιώσουμε και να το παρουσιάσουμε στο ματς με τη Φινλανδία".

Η ισοπαλία θεωρείται καλό αποτέλεσμα σε αυτό το ματς ή όχι; Με δεδομένο ότι είστε ήδη στο -3 και ακολουθεί το ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία, που νίκησε στην πρεμιέρα την Ουγγαρία.

"Είμαστε η Εθνική Ελλάδας και δεν κοιτάμε σε κανένα ματς την ισοπαλία. Πάντα κυνηγάμε τη νίκη, σε κάθε παιχνίδι που δίνουμε. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και θα τα καταφέρουμε. Από 'κει και πέρα, βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια. Πρώτα η Φινλανδία και μετά θα ασχοληθούμε με το επόμενο παιχνίδι".

Νέος προπονητής στον πάγκο της Εθνικής, ο κ. Ρανιέρι. Πες μας τις πρώτες σου εντυπώσεις από εκείνον και που διαφέρει σε σχέση με τον Φερνάντο Σάντος.

"Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία σύγκρισης, δεν είναι σωστό αυτό. Θα πω μόνο για τον κ. Ρανιέρι, ο οποίος έχει μια νέα φιλοσοφία, θέλει να κάνουμε πιο επιθετικό παιχνίδι και να μαρκάρουμε και πιο επιθετικά. Είναι μια νέα ομάδα, που κοιτάζει να την αξιοποιήσει όσο γίνεται καλύτερα και να προσφέρει όμορφο θέαμα στον κόσμο".

Πολλοί υποστηρίζουν πως έτσι όπως είναι πλέον τα προκριματικά, που περνούν οι δυο πρώτες ομάδες και ο τρίτος πάει μπαράζ, ότι η πρόκριση είναι στο τσεπάκι μας. Ποια είναι η δική σου άποψη; Μπορεί να αποκλειστεί η Εθνική απ' αυτό τον όμιλο;

"Στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν είναι εύκολο και σίγουρο. Σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι σίγουρο ότι έχουμε προκριθεί στα τελικά του EURO. Αυτό πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο, με τις εμφανίσεις που θα κάνουμε".

Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν φοράει πλέον σορτσάκι και έχει αναλάβει διευθυντής ποδοσφαίρου. Τι σημαίνει το επίθετο "Καραγκούνης" για την Εθνική και τι πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει από το νέο του πόστο;

"Θα είναι πραγματικά λίγο ό,τι και να πω για τον Καραγκούνη. Έχει προσφέρει πάρα πολλά για την Εθνική ομάδα και είμαι πολύ τυχερός που τον έχω δίπλα μου. Συνεχώς, μας δείχνει το πάθος και την ψυχή που έχει για την Εθνική ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει τα πάντα".

Ο Καραγκούνης σταμάτησε, ο Κατσουράνης δεν κλήθηκε. Με λίγα λόγια, "η γενιά του 2004" παραχώρησε οριστικά τη σκυτάλη σε εσάς τους νεότερους. Τι μπορούμε να περιμένουμε απ' την Εθνική τα επόμενα χρόνια; Ο πήχης είναι πολύ ψηλά...

"Ο Κατσουράνης δεν έχει τελειώσει από την Εθνική, απλά δεν κλήθηκε τώρα. Πάντως, πράγματι υπάρχει μια νέα ομάδα, ταλαντούχα, φιλόδοξη, που με δουλειά και υπομονή μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα στο μέλλον και να φέρει μεγάλες επιτυχίες".

Μεγάλο μας "όπλο" εδώ και χρόνια είναι η στιβαρή μας άμυνα. Με τον κ. Ρανιέρι θα αλλάξουν οι αγωνιστικές προτεραιότητες;

"Όπως είπα και προηγουμένως, θέλει μια ομάδα πιο επιθετική ακόμα και στο μαρκάρισμά της. Θέλει να προσφέρει θέαμα και να είναι επιθετική και όταν αμύνεται, όχι μόνο όταν βγαίνει μπροστά".

Ταχτσίδης: "Θα γυρίσω σίγουρα στην Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Από το 2010 παίζεις στην Ιταλία και ξέρεις καλά το σκεπτικό τους και την αντίληψή τους γύρω από το ποδόσφαιρο. Σε βοηθάει αυτό στο να κατανοείς πιο εύκολα αυτά που θέλει ο προπονητής σου;

"Βοηθάει τους πιο πολλούς παίκτες, όχι μόνο εμένα, διότι η μισή Εθνική ομάδα παίζει τώρα ή έχει παίξει στο παρελθόν στην Ιταλία. Επομένως, σίγουρα με βοηθάει πολύ εμένα αυτό, αλλά ισχύει και για άλλους παίκτες στην Εθνική μας".

"Ελληνική παροικία' στη Βερόνα, το ίδιο στη Ρόμα, έχουμε και τους Φετφατζίδη, Καρνέζη και Κονέ. Ταιριάζει στον Έλληνα ποδοσφαιριστή το ιταλικό ποδόσφαιρο ή είναι συγκυριακό;

"Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η ιταλική αγορά εμπιστεύεται τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Μας εκτιμούν περισσότερο πλέον και γι' αυτό βλέπουμε τόσους πολλούς Έλληνες εκεί. Έχουν παίξει ρόλο βέβαια και οι μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής ομάδας σε αυτό".

Είδες το Γιουβέντους - Ρόμα; Θεωρείς ότι δικαίως φωνάζει η Ρόμα για την διαιτησία; Και ένα σχόλιο για το περιστατικό με την αποβολή του Μανωλά για την αντίδρασή του στο τάκλιν του Μοράτα.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν το παρακολούθησα, αλλά από τις φάσεις που είδα μετά ίσως αδικήθηκε λίγο η Ρόμα. Όσο για το άλλο που με ρώτησες, δεν μπορώ να κρίνω τον Κώστα, διότι εκείνος ήταν εκεί και ξέρει τι ακριβώς έγινε, ενώ έβραζε το αίμα του. Δεν είναι όμως και ό,τι καλύτερο μια τέτοια αντίδραση ύστερα από ένα μαρκάρισμα".

Παίζεις στη Βερόνα και κάνεις καριέρα στην Ιταλία. Θα σκεφτόσουν τον επαναπατρισμό σου αν είχες μια καλή πρόταση ή το αποκλείεις τουλάχιστον για τώρα;

"Είμαι πολύ καλά και χαρούμενος που παίζω στην Ιταλία. Είμαι πολύ μικρός για να σκεφτώ να γυρίσω στην Ελλάδα, αν και θα το ήθελα να γίνει κάποια στιγμή. Θα γυρίσω σίγουρα να παίξω στην Ελλάδα. Αυτή την στιγμή όμως, απολαμβάνω αυτό το υπέροχο ταξίδι".

Τι όνειρα κάνεις για το μέλλον; Πού θα ήθελες να παίξεις και τι θα ήθελες να πετύχεις με την Εθνική ομάδα;

"Έχω αγωνιστεί σε μια μεγάλη ομάδα, τη Ρόμα. Κατάλαβα πολλά πράγματα εκεί και μέσα από τις δυσκολίες κατάφερα να δυναμώσω. Θέλω να έχω την υγειά μου, να παίζω μπάλα και να το ευχαριστιέμαι. Όσο για την Εθνική, να περνάμε σε τελικές φάσεις και να πετυχαίνουμε όμορφα πράγματα".

Νικήσατε την Κάλιαρι με δικό σου γκολ στο 89' και έχεις ήδη δυο φέτος. Πιστεύεις ότι αυτή θα είναι η χρονιά της καθιέρωσής σου;

"Έχω κάνει και άλλη καλή χρονιά. Φέτος, ξεκίνησα να παίζω κάπου που ήταν πιο όμορφα. Είναι σαν σπίτι μου η Βερόνα, νιώθω αγάπη, εμπιστοσύνη και ίσως γι' αυτούς τους λόγους να νιώθω καλά και να φαίνεται μέσα στο γήπεδο".

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγάλο σου προσόν και που θεωρείς ότι υστερείς και πρέπει να το δουλέψεις περισσότερο;

"Αυτά τα κοιτάζουν οι προπονητές, δεν είναι δική μου δουλειά. Εγώ απλά πρέπει να δουλεύω, να τους συμβουλεύομαι για τα μειονεκτήματά μου και να βελτιώνω συνεχώς".

Τέλος, με λίγες λέξεις να μου απαντήσεις σε επτά πράγματα...

Εθνική ομάδα: Όνειρο

Βερόνα: Σπίτι μου

ΑΕΚ: Η ανάδειξή μου

Λορέντσο Σέρα Φερέρ: Η χαρά μου

Αγαπημένος παίκτης: Ζινεντίν Ζιντάν

Μεγαλύτερή σου φοβία: Μην πάθουν κάτι οι δικοί μου

Αγαπημένη σου ομάδα στο εξωτερικό: Ρεάλ Μαδρίτης

Ταχτσίδης: "Θα γυρίσω σίγουρα στην Ελλάδα"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ