ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα "γαλανόλευκα" λιοντάρια!

Τα "γαλανόλευκα" λιοντάρια!
INTIME SPORTS

Σε πολύ καλή φυσική κατάσταση είναι οι Κώστας Μήτρογλου και Γιώργος Καραγκούνης, δυο παίκτες που προέρχονται από την απαιτητική Πρέμιερ Λιγκ και περιμένει πολλά η Εθνική ενόψει Μουντιάλ.

Για το αν η παικτική αξία του Κώστα Μήτρογλου είναι τέτοια που η θέση του στην Εθνική ομάδα θεωρείται (και είναι) αδιαπραγμάτευτη, δεν το αμφισβητεί κανένας. Το ερωτηματικό για τον διεθνή φορ είχε εύλογα να κάνει με την φυσική του κατάσταση μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και που του στέρησε την ουσιαστική συμμετοχή του στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Γενάρη και έπειτα.

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν κάθετος όμως στην συνέντευξη Τύπου της περασμένης Δευτέρας, όταν ανακοίνωσε την τελική 23άδα για το Μουντιάλ και ο "πιστολέρο" ήταν μεταξύ των εκλεκτών του. Απάντησε πως τον τσέκαρε ενδελεχώς στον τελευταίο αγώνα της Φούλαμ για το πρωτάθλημα, είδε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν δίστασε στιγμή να τον πάρει μαζί του στη Βραζιλία.

Η αλήθεια είναι αυτή και ο Μήτρογλου αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, απλά ψάχνει το ρυθμό του και τα πατήματά του. Είναι παίκτης που θέλει παιχνίδια στα πόδια του για να... στρώσει, που περιμένει να σκοράρει για να πάρει τα πάνω του και γενικά μέρα με τη μέρα γίνεται ο φορ εκείνος που είναι ικανό να σκορπίσει πανικό στις αντίπαλες άμυνες.

Τα "γαλανόλευκα" λιοντάρια!
INTIME SPORTS

Οι εξετάσεις, τα φιλικά και ο... Μάγκατ

Η λιπομέτρηση που έκανε, έδειξε ότι έχει χάσει όλο το περιττό βάρος και πράγματι, βλέποντάς τον σε απόσταση λίγων μέτρων, φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Είναι στεγνός και αυτό τον βοηθάει πολύ και στην ταχύτητά του και στις αντοχές του. Το ίδιο καλά ήταν και τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκε σχετικά με την οργανική του κατάσταση. Όλα αυτά φανερώνουν ότι θα είναι πανέτοιμος και στο... πικ της φόρμας του στο μεγάλο ραντεβού της Βραζιλίας.

Σημαντικά είναι και τα φιλικά με Πορτογαλία, Νιγηρία και Βολιβία, όπου θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του και θα λυθεί ακόμα περισσότερο. Το σίγουρο είναι πως έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό του και φουλάρει για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου θέλει να βάλει φαρδιά πλατιά την "υπογραφή" του.

Σημαντικό ρόλο στο να παρουσιάζεται σε αυτή την κατάσταση έπαιξε και η δουλειά που έκανε όλο αυτό το διάστημα στη Φούλαμ. Ο Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος φημίζεται για τις σκληρές του προπονήσεις και την επιβολή αυστηρής πειθαρχίας, "έτρεξε" για τα κατά τον Μήτρογλου, ο οποίος μπορεί να μην έπαιζε, αλλά δούλευε την φυσική του κατάσταση και την αποθεραπεία του. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Τα "γαλανόλευκα" λιοντάρια!
INTIME SPORTS

"Λιοντάρι" και ο αρχηγός

Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος επίσης παρουσιάζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Παρά την ηλικία του και το γεγονός ότι αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα με τεράστιες απαιτήσεις, δείχνει φρέσκος και ορεξάτος στις προπονήσεις της Εθνικής.

Τι και αν έχει συμπληρώσει τα 37 του χρόνια, το πάθος του περισσεύει, έχει δουλέψει πολύ στη Φούλαμ όλο το προηγούμενο διάστημα και αυτό φαίνεται και στον Άγιο Κοσμά, γεγονός που χαροποιεί και τον ομοσπονδιακό μας προπονητή, Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος κόουτς ποντάρει πολλά στην εμπειρία, την ποιότητα και την αυταπάρνηση του αρχηγού, ο οποίος ήρθε με γεμάτες μπαταρίες και στο... πικ της φόρμας του, ώστε να βοηθήσει για πολλοστή φορά την γαλανόλευκη. Εν ολίγοις, "λιοντάρια" και οι δυο διεθνείς άσοι...

Τα "γαλανόλευκα" λιοντάρια!
INTIME SPORTS
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ