ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Θα υπάρξουν και κάποια εμπόδια στον δρόμο προς την άνοδο"

Σκίμπε: "Θα υπάρξουν και κάποια εμπόδια στον δρόμο προς την άνοδο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Κύπρο υποστήριξε ότι μπορεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μην έπαιξε καλά αλλά πήρε τη νίκη δείχνοντας περίσσιο πάθος ενώ σημείωσε ότι πρέπει να βελτιωθεί ενόψει Εσθονίας.

Ικανοποιημένος από τη νίκη, όχι όμως την εμφάνιση, έμεινε ο Μίχαελ Σκίμπε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τονίζει πως η Εθνική πρέπει να βελτιωθεί ενόψει του αγώνα με την Εσθονία και να σημειώνει πως ο δρόμος προς την άνοδο θα έχει και κάποια εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε και κερδίσαμε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Κύπρο με 2-0. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι που περιμέναμε κόντρα σε μια ομάδα που ήταν σε καλή μέρα σήμερα. Συνολικά όμως βάλαμε δυο γκολ και είχαμε και αρκετές ακόμα ευκαιρίες.

Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι ότι ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά δείχνουμε το πάθος. Αυτό που μας στεναχωρεί είναι ο τραυματισμός του Τζαβέλα που θα λείψει σίγουρα από το ματς με την Εσθονία και του εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά και να επανέλθει στα ματς με τον ΠΑΟΚ και να τον έχουμε και εμείς ξανά μαζί μας το Νοέμβριο".

Θεωρείτε βάσει του προγράμματος κομβικό να πάτε στο ματς με το Βέλγιο έχοντας κάνει το τέσσερα μηδέν στις νίκες;
"Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς με την Εσθονία και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς αλλά κάθε παιχνίδι πρέπει πρώτα να διεξαχθεί και πρέπει να βελτιωθούμε για να πάρουμε τους πόντους κόντρα στην Εσθονία. Και πρέπει να δείξουμε και εμείς όλοι μια ψυχραιμία στην ομάδα που δείχνει να βρίσκει τον σωστό δρόμο μετά από δυο χρόνια".

Οι εμφανίσεις με Αυστραλία, Ολλανδία και Γιβραλτάρ ήταν καλύτερες, σήμερα ήταν κατώτερη σας προβληματίζει αυτό;
"Σίγουρα και η ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν ήταν τόσο καλή και δεν κερδίσαμε τόσες πολλές μπάλες και έπρεπε στο κέντρο του γηπέδου να ανεβούμε περισσότερο. Δεν περιμένουμε η άνοδο να είναι πάντα προς τα πάνω, θα υπάρξουν και κάποια εμπόδια που πρέπει να πηδήξουμε. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το αθλητικό κομμάτι. Ιδίως τα δυο σέντερ μπακ η άμυνα που κάνουν είναι παγκόσμιας κλάσης και δίνουν στήριγμα και στους υπόλοιπους παίκτες".

Πως εξηγείτε την πτώση της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο
"Δεν είναι τόσο στο δεύτερο ημίχρονο, θεωρώ ότι παίξαμε πιο ήρεμα. Απλά στο πρώτο ημίχρονο με την πρώτη ευκαιρία βάλαμε το γκολ στο δεύτερο δεν τα καταφέραμε. Ο αντίπαλος έκανε ναι μεν πολλές σέντρες από το πλάι αλλά καθαρές φάσεις μόλις δυο. Συμφωνώ όμως ότι δεν είναι το καλύτερο παιχνίδι των τελευταίων μηνών".

Ένα από τα αρνητικά στοιχεία, είναι πως όταν βγαίναμε στην αντεπίθεση ήταν κομμένη η ομάδα στα δυο. Αυτό έχει να κάνει με κακή φυσική κατάσταση ή με φοβία που υπάρχει στην ομάδα;

"Δεν νομίζω να έχουμε θέμα με φυσική κατάσταση. Το στυλ που παίξαμε τις αντεπιθέσεις δεν ήταν σωστό, παίξαμε με μια μακρινή μπαλιά και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Κανείς δεν μπορεί να τρέξει τόσο γρήγορα όσο πετάς την μπάλα μπροστά".

Θα πάρετε άλλον παίκτη στη θέση του Τζαβέλα;
"Έχουμε τον Χοσέ Χολέμπας και τον Κώστα Σταφυλλίδη, δυο αριστερά μπακ και δεν θα καλέσουμε άλλο παίκτη τώρα".

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ