ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάντος: "Βοσνία όπως Ισραήλ"

Σάντος: "Βοσνία όπως Ισραήλ"
INTIME SPORTS

Αναχώρησε η Εθνική ομάδα με προορισμό το Σαράγεβο για το αυριανό φιλικό με την Βοσνία. Τι δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος κατά την αναχώρηση της αποστολής.

Την δυνατότητα να πάρει μια πρώτη γεύση από την ετοιμότητα των παικτών του εν όψει της αναμέτρησης με το Ισραήλ τον προσεχή Σεπτέμβρη θα έχει ο Πορτογάλος τεχνικός στο ματς με την Βοσνία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση, χαρακτήρισε την Βοσνία ως μία αντίπαλο με τα ίδια περίπου αγωνιστικά χαρακτηριστικά με το Ισραήλ, προσεχή αντίπαλος της Εθνικής μας στα προκριματικά του EURO 2012 τον ερχόμενο Σεπτέβρη.

Ο Σάντος αναφέρθηκε στις προσθήκες και στα νέα πρόσωπα της Εθνικής δείχνοντας την εμπιστοσύνη του σε παίκτες που διακρίθηκαν με τις ομάδες τους.

"Η Βοσνία είναι πολύ δυνατός αντίπαλος και την επιλέξαμε επειδή έχει σχεδόν ίδια αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τρόπο παιχνιδιού με το Ισραήλ, το οποίο θα αντιμετωπίσουμε το Σεπτέμβριο σε ένα πολύ κρίσιμο ματς. Δεν θα πάρω κάποια εικόνα εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ από αυτό το παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι το Euro 2012 και τα παιχνίδια με Ισραήλ και Λετονία που ακολουθούν το Σεπτέμβριο", ήταν οι αρχικές δηλώσεις του Σάντος.

Ο Πορτογάλος αναγνωρίζει ότι δεν είχε πολύ χρόνο στην διάθεση του για να προετοιμάσει τους παίκτες ωστόσο, τους ζητάει να εφαρμόσουν ορισμένα από τα πράγματα που δοκίμασαν στις προπονήσεις. " Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε, αλλά στις δύο χθεσινές προπονήσεις δοκιμάσαμε κάποια πράγματα τα οποία περιμένω να εφαρμόσουμε στον αγώνα. Η απραξία από επίσημα ματς είναι λογικό να επηρεάσει τους παίκτες, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό και το γνωρίζαμε από πριν".

Για τα τρία νέα πρόσωπα της Εθνικής (Τάτο, Ζαραδούκα και Πέτσο), ο Φερνάντο Σάντος είπε: " Είχα πει από την πρώτη μέρα ότι όποιος παίκτης παίζει καλά με την ομάδα του, θα έχει το δικαίωμα να καλείται στην Εθνική. Και αυτό το έχω κάνει πράξη. Τα τρία νέα παιδιά ενσωματώθηκαν πολύ καλά και οι παλαιότεροι τούς βοήθησαν να μπουν στο κλίμα".

Αναφορικά με την απουσία ορισμένων παικτών που καλούνταν στην Εθνική μέχρι σήμερα, είπε: " Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ότι δεν κλήθηκαν αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν τους υπολογίζω. Υπολογίζω όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όποιος παίζει καλά, θα καλείται".

Στη προπόνηση της Τρίτης ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε ένα σχήμα 4-3-3 με τους Τζόρβα, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Πλιάτσικα, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Νίνη, Φετφατζίδη και Σαμαρά.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ