ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σαλπιγγίδης: "Ήθελε και λίγη τύχη"

FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 24: Dimitris Salpingidis of Greece and Die Serey of the Ivory Coast compete for the ball during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Greece and the Ivory Coast at Castelao on June 24, 2014 in Fortaleza, Brazil.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 24: Dimitris Salpingidis of Greece and Die Serey of the Ivory Coast compete for the ball during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Greece and the Ivory Coast at Castelao on June 24, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο "Σάλπι" μίλησε στο Sport24.gr για την επιθετική Εθνική στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, τον επόμενο μεγάλο στόχο, αλλά και τη νέα συνεργασία του με τον Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ (videos)

Καταβεβλημένος από το πολύωρο ταξίδι, αλλά και ικανοποιημένος από τα όσα πέτυχε η Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μαζί με τον Παναγιώτη Γλύκο και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο έφθασαν το απόγευμα της Τρίτης (1/7) στη Θεσσαλονίκη.

Ο διεθνής επιθετικός λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητο για να πάει να συναντήσει την οικογένειά του και να αρχίσει τις μίνι διακοπές πριν την προετοιμασία για τη νέα σεζόν με τον ΠΑΟΚ, έκανε τον απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής στο Μουντιάλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Sport24.gr ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης:

Δημήτρη, όλη η υφήλιος υποδέχθηκε με πολύ θετικό τρόπο την παρουσία της Εθνικής στα γήπεδα της Βραζιλίας. Σε σας, τους πρωταγωνιστές ποια γεύση έχει μείνει;

"Στο φινάλε της παρουσίας μας έμεινε μία γλυκόπικρη γεύση, γιατί θα μπορούσαμε να πάμε παραπάνω. Δεν τα καταφέραμε αλλά δεν παύει η πορεία μας να αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάναμε το επόμενο βήμα".

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το μεγάλο κέρδος για την Εθνική είναι πώς απέδειξε ότι μπορεί να παίζει και επιθετικό ποδόσφαιρο. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

"Παίξαμε αρκετά καλά, επιθετικά. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και στο τελευταίο παιχνίδι, από το οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, έχει και την άλλη όψη του. Ήθελε και λίγη τύχη".

Η επόμενη μέρα για την Εθνική ομάδα ποια είναι;

"Αυτό που θέλουμε είναι η Εθνική να δίνει το παρών στα μεγάλα ραντεβού. Το επόμενο είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ελπίζω όλα να πάνε καλά και να είμαστε εκεί".

Το μέλλον του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην Εθνική;

"Συνεχίζουμε και βλέπουμε. Υπάρχουν αλλαγές, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον νέο προπονητή".

Σε λίγες μέρες κι αφού πάρεις μερικές "ανάσες" σε περιμένει μία νέα προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ και η συνάντησή σου με τον Άγγελο Αναστασιάδη...

"Ακόμη δεν έχουμε ενημέρωση για το πότε θα πάμε στην προετοιμασία. Τις προσεχείς ημέρες θα μάθουμε. Ξεκινάει δύσκολη χρονιά, ελπίζω όλα να πάνε καλά και να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε. Όσο για τη συνεργασία μου με τον Άγγελο, σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό.

Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο επέστρεψα από τον δανεισμό στον ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος με τον οποίο ξεκίνησα στον ΠΑΟΚ και πλέον ξανασυναντιόμαστε. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τίτλους μαζί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ