ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρανιέρι: "Βελτίωση ο βαθμός"

Ρανιέρι: "Βελτίωση ο βαθμός"
INTIME SPORTS

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ξεκαθάρισε πως θα είναι καταστροφή αν η Ελλάδα δεν προκριθεί στο Euro 2016, αλλά τόνισε πως ο βαθμός κόντρα στη Φινλανδία είναι σημαντικός.

Τον πρώτο της βαθμό στην προκριματική φάση πήρε η Ελλάδα, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Φινλανδία. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Κλαούντιο Ρανιέρι μίλησε στη NEΡIT και παρουσιάστηκε ικανοποιημένος απ' όσα είδε συνολικά από τους παίκτες τους. Αρχικά σχολίασε:

"Στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου αμυνθήκαμε πολύ πίσω, αλλά εντάξει. Θέλαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Ο ένας βαθμός είναι βελτίωση. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά".

Τι πήρατε από τα νέα παιδιά;

"Ρίσκαρα, αλλά είχα μελετήσει καλά τη Φινλανδία και ήθελα να επιτεθούμε. Ταίριαζαν στο παιχνίδι μας. Κλάους, Καρέλης και Μαυρίας έπαιξαν καλά, είχαν ευκαιρίες. Το ρίσκο ήταν φυσιολογικό".

Ο στόχος είναι η πρώτη θέση;

"Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε. Αν δεν το κάνουμε θα είναι καταστροφή. Είναι σημαντικό ότι πήραμε τον πρώτο μας βαθμό και πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι".

Λίγο αργότερα τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: "Ήταν δύσκολο ματς γιατί η Φινλανδία είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Παίξαμε πολύ καλά, δώσαμε τη μάχη μας. Στο ματς με τη Ρουμανία δεν ήμασταν καλοί και δεν είχαμε τον κόσμο μας. Η Φινλανδία μας πίεσε. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Εμείς πρέπει να παίξουμε για να νικήσουμε τη Β. Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον κόσμο στο πλευρό μας αλλά και εδώ στο ματς της Φινλανδίας με τη Ρουμανία θα γίνει μάχη".

Για τι του άρεσε και τι όχι από την Εθνική:

«Αυτή είναι η ομάδα του μέλλοντος. Μ' άρεσε το πώς αγωνίστηκαν οι νέοι παίκτες σε ένα τόσο δύσκολο ματς όπως το αποψινό. Μου άρεσε επίσης το πώς συνδέθηκαν με τους έμπειρους αλλά και το πώς υποστήριζαν οι υπόλοιποι από τον πάγκο. Δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα».

Για το αν υπάρχει κόστος στο να χτίζεις μια ομάδα:

«Παρακολουθώ τις προπονήσεις. Περίμενα μια μεγάλη μάχη και τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησα να επιλέξω τους παίκτες που ταίριαζαν περισσότερο σε αυτό το ματς. Όπως πήραμε έναν βαθμό σήμερα θα μπορούσαμε να τον χάσουμε».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ