ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πιτσούρκα: "Πλεονέκτημα το άδειο γήπεδο"

Πιτσούρκα: "Πλεονέκτημα το άδειο γήπεδο"

Ο Βίκτορ Πιτσούρκα μίλησε για τον αγώνα με την Ελλάδα στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Τσιπριάν Μαρικά εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Ρουμανίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτσούρκα, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα, είπε πως θα είναι πλεονέκτημα το άδειο γήπεδο, ενώ εγκωμίασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Επίσης, τόνισε πως δεν έχει καταλήξει στην τελική 11άδα, ενώ δεν ήθελε να αναφερθεί στο μέλλον του

Αρχικά, ο προπονητής της; Ρουμανίας τόνισε πως "είναι το πρώτο παιχνίδι είναι του ομίλου, άρα και πολύ σημαντικό. Είναι ένας όμιλος με δυνατές ομάδες. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές και για αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης για να προχωρήσομε στη συνέχεια.

Είναι καλή η στιγμή του αγώνα, γιατί η Ελλάδα μόλις συμμετείχε στο Μουντιάλ. Οι παίκτες θα είναι επιβαρυμένοι. Κάποιοι από αυτούς δεν είναι στην αποστολή. Είναι σπουδαίοι παίκτες και εξαιρετικού επιπέδου. Και εμείς όμως, έχουμε σπουδαίους παίκτες και για αυτό θα κυνηγήσουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Για την κακή παράδοση της Ρουμανίας την ίδια ημέρα του αγώνα, είπε: "Δεν πιστεύω σε αυτές τις συμπτώσεις. Ο καθρέφτης κάθε ομάδα είναι ο αγωνιστικός χώρος και εκεί θα δούμε τι θα γίνει".

Σχετικά με το αν κάποιοι παίκτες του έχουν παραπάνω κίνητρο, σχολίασε: "Σίγουρα το πιστεύω. Πάντα έχουν ένα κίνητρο όταν παίζουν απέναντι στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό θα πάμε για το θετικό αποτέλεσμα. Κάποιοι από τους παίκτες μου έχουν τελευταία ευκαιρία να παίξου σε μία μεγάλη διοργάνωση".

Για την αλλαγή προπονητή στην Εθνική, δήλωσε: "Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι αλλάζει. Ο Σάντος ήταν καταξιωμένος και πολλά παιχνίδια με την ομάδα. Ο κ. Ρανιέρι είναι ένας έμπειρος τεχνικός με καλούς παίκτες στη διάθεσή του. Το μόνο πλεονέκτημα είναι πως τώρα αρχίζουν να γνωρίζουν τον προπονητή. Αυτό ίσως να είναι ένα μικρό πλεονέκτημα για εμάς".

Για το αν έχει πάρει αποφάσεις σχετικά με την 11άδα, είπε "όχι ακόμα", ενώ για την απουσία του κόσμου ανέφερε: "Πιστεύω πως θα είναι πλεονέκτημα η απουσία των οπαδών, γιατί ο κόσμος πάντα σπρώχνει την ομάδα για να φτάσει στη νίκη. Είχα την εμπειρία παλαιότερα να βρεθώ με κόσμο εδώ σε αυτό το γήπεδο. Είναι πλεονέκτημα και στο θέαμα προσφέρουν οι οπαδοί. Σε εμάς παίζουμε ένα ποδόσφαιρο σε συγκεκριμένο επίπεδο. Την αλήθεια θα τη δούμε στον αγωνιστικό χώρο".

Για το αν έχει να πει κάτι για κάποιον παίκτη: "Κάθε παίκτης είναι σημαντικός και όποιος ξεκινήσει θα κάνει το καλύτερο δυνατό".

Για την πρόκριση και αν υπάρχει πίεση στην ομάδα του: "Σε αυτό το επίπεδο και όταν μιλάμε για πρόκριση, πάντα υπάρχει πίεση. Σημαντικό είναι να την ελέγχουμε. Αυτή η πίεση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο. Ελπίζω να είναι καλή για εμάς".

Για το αν θα προσαρμοστεί στην 11άδα της Ελλάδας, σχολίασε: "Η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείται από λιγότερους παίκτες συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο. Το θέμα είναι να είμαστε πάντοτε στο ίδιο επίπεδο".

Για το τι θα γίνει μετά τον αγώνα αυτό και τις φήμες για τον Άνχελ Ιορντανέσκου, απάντησε: "Έχω ήδη απαντήσει σε αυτό. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι τον κ. Ιορντανέσκου, ρωτήστε τον. Αν δεν έχω κάτι επίσημο να πω, δεν μπορώ να πω κάτι".

Μαρικά: "Ήρθαμε για να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι"

Ο Τσιπριάν Μαρικά εκπροσώπησε τους παίκτες, με το Ρουμάνο μεσοεπιθετικό να αναφέρει σχετικά με το τι τον κάνει να αισιοδοξεί για τον αγώνα: "Είμαστε εδώ και ήρθαμε για να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Έχουμε την αρνητική εμπειρία των προηγούμενων παιχνιδιών, αλλά ήρθαμε για να πετύχουμε κάτι".

Όσο για τη λίγη ξεκούραση των διεθνών, ανέφερε: "Νομίζω πως θα παίξει ρόλο καθώς κάποιοι παίκτες δεν είχαν χρόνο. Θα τα καταφέρουμε όμως και θα εμφανιστούμε αυτοί που πρέπει".

Για το παιχνίδι, τόνισε: "Έχουμε και τώρα την επιθυμία για τη νίκη. Θυμόμαστε την ήττα. Εμείς σεβόμαστε την Ελλάδα και ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Για το άδειο γήπεδο και αν θα είναι πλεονέκτημα για την ομάδα του, δήλωσε: "Πιστεύω πως είναι ξεκάθαρα πλεονέκτημα. Το κοινό πάντα βοηθά την εντός έδρας ομάδα. Σαφώς πιστεύω πως θα είναι πλεονέκτημα για εμάς αύριο".

Για το προηγούμενο παιχνίδι στα μπαράζ: "Την προηγούμενη φορά δεν τα καταφέραμε, αλλά αυτή η περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική. Αφορά άλλη διοργάνωση. Εμείς φυσικά θα πάμε για την πρόκριση. Πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε".

Για τους έμπειρους παίκτες της Εθνικής μας, είπε: "Ξέρουμε πως η άμυνα είναι πραγματικά πολύ καλή. Έχουμε μελετήσει την ελληνική άμυνα και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε".

Για το παιχνίδι και το τι περιμένει να γίνει, τόνισε: "Σαφώς είναι αρχή της περιόδου και δεν υπάρχουν επίσημα παιχνίδια. Θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, ακόμα και αν δεν είμαστε στο 100% της φυσικής κατάστασης".

Για το μέλλον του προπονητή του και τις φήμες για την εθνική Ρουμανίας, ανέφερε: "Το σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ