ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέτσος: "Μιλούσα με τον Ολυμπιακό, ίσως να παίξω εκεί στο μέλλον"

Πέτσος: "Μιλούσα με τον Ολυμπιακό, ίσως να παίξω εκεί στο μέλλον"
Πέτσος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 25χρονος μέσος της Εθνικής και της Ραπίντ, Θανάσης Πέτσος, μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη επί του Μαυροβουνίου και αναφέρθηκε στις επαφές του με τον Ολυμπιακό που δεν προχώρησαν. Η μεταγραφή στη Βέρντερ και ο χρόνος που χρειάζεται η "γαλανόλευκη".

Την τρίτη του συμμετοχή με την Εθνική ανδρών πραγματοποίησε ο Θανάσης Πέτσος το βράδυ της Πέμπτης (24/3). Ο μέσος της Ραπίντ Βιέννης χρησιμοποιήθηκε και στα 90 λεπτά του νικηφόρου (2-1) αγώνα με το Μαυροβούνιο, έχοντας καλή απόδοση δίπλα στον Ανδρέα Σάμαρη.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, τον οποίο η νέα αγωνιστική περίοδος θα βρει στη Βέρντερ Βρέμης, μίλησε στο Sport24.gr λίγη ώρα μετά το φιλικό παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και αναφέρθηκε στο νέο σχήμα που επιδιώκει να εφαρμόσει στην Εθνική ο Γερμανός ομοσπονδιακός προπονητής, Μίκαελ Σκίμπε, το 3-6-1 (ή 3-5-1-1) και το 3-5-2.

Αναφέρθηκε όμως και στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Παραδέχτηκε ότι όντως έγιναν επαφές και ότι ίσως στο μέλλον φορέσει την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Χαρακτήρισε πάντως σημαντικό βήμα για την καριέρα του τη μεταγραφή στην ομάδα της Βρέμης.

Πέτσος: "Μιλούσα με τον Ολυμπιακό, ίσως να παίξω εκεί στο μέλλον"
Πέτσος, 580 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Είσαι ικανοποιημένος με τη εμφάνιση απέναντι στο Μαυροβούνιο; Πιστεύεις ότι με το χρόνο θα είστε καλύτεροι;

"Παίξαμε ένα νέο σύστημα. Δεν είχαμε βέβαια αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας να το δουλέψουμε περισσότερο. Μέσα σε δύο μέρες τι να προλάβεις να κάνεις; Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι στο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος, μάλιστα, δεν μας έκαναν καμία σχεδόν ευκαιρία. Για πρώτη φορά ήμασταν μια χαρά. Σε 2-3 παιχνίδια θα είμαστε πιο σίγουροι στις πάσες, αλλά και αμυντικά θα είμαστε ακόμη καλύτερα".

-Το 3-6-1 ή το 3-5-2 εκτιμάς ότι ταιριάζει στην Εθνική;

"Χρειάζεται χρόνος. Θέλει παίκτες που να τρέχουν πολύ και νομίζω το κάναμε καλά σήμερα (σ. χθες). Είμαι ευχαριστημένος γιατί στην άμυνα δεν είχαμε πρόβλημα και μπροστά τα καταφέραμε εξίσου καλά, με αντεπιθέσεις".

- Νιώθεις ότι κάτι αλλάζει στην Εθνική;

"Όλοι ακούν τον προπονητή και προσπαθούν να ακολουθήσουν την τακτική που θέλει να δώσει. Αυτό ήταν ένα πρώτο βήμα. Βγάλαμε μια σιγουριά, πήραμε αυτοπεποίθηση με τη νίκη και συνεχίζουμε".

Πέτσος: "Μιλούσα με τον Ολυμπιακό, ίσως να παίξω εκεί στο μέλλον"
Πέτσος, 580 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Η νέα σεζόν θα σε βρει στη Βέρντερ Βρέμης. Ανυπομονείς για το βήμα αυτό;

"Εύχομαι η νέα μου ομάδα να μείνει στγη Μπουντεσλίγκα. Έκανα μεγάλη προσπάθεια να παίξω εκεί. Μίλησαν για εμένα με τα καλύτερα λόγια. Ο Κλέμενς Φριτζ, που είναι εξάρι - οκτάρι, και είναι βασικός, θα σταματήσει. Η Βέρντερ έψαχνε για παίκτη στη μεσαία γραμμή που να κάνει ό,τι και αυτός και επέλεξαν εμένα. Είναι σημαντικό βήμα για την καριέρα μου".

-Αληθεύει ότι υπήρξαν επαφές προκειμένου να παίξεις στον Ολυμπιακό;

"Ναι, αλήθεια είναι. Είχε μιλήσει ο εκπρόσωπός μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο κοντά ή πόσο μακριά ήταν η υπόθεση. Ίσως στο μέλλον να παίξω κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό".

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ